Пушек при подаване на газ
Пушек при подаване на газ
Здравейте ! Нека накратко дам малко инфо за автомобила си . Колата е Тойота Авенсис 2005-та година 2.0 дизел д4д 116 к.с. внесена от Англия .Колата я взех около ноември месец . Кара се всяка седмица по 400-450 км. От както съм я взел не съм имал никакви проблеми с нея цялата зима и до днес . Не светат лампички ; държи си обороти ; ускорява си много добре ,държи идеална температура колкото и да я напичам. Вчера я обслужих изцяло ( ремъци , ролки , водна помпа , филтри , масло абе всичко ) . Обаче от както съм я взел при подаване на газ пуши сиво бял пушек . Предното масло и бях сложил castrol edge 5w30 37лв литъра , като си мислех че може да е от него .Сега е с Motul 5w40 около 15-6 лв за литър , казвам цената за да се оринтират хората ако има различни модификации на маслото . За близо 16 000 км е изгорила под 2 литра по груби сметки . Колата е на 125 000 мили . Някакви идеи от какво може да пуши така. Благодаря !
-
Зареждам на "черно" .Имахме ауди б4 1.9 тди също го карахме 5 години с такова гориво . Сестра ми има А170 cdi също се кара с такова гориво ядове няма . Мисълта ми е че ще направя теста да сипа от ромпетрол ( близко е до нас ) и ще видя . Ако се окаже че е от горивото . Дали оказва сериозно лошо влияние горивото което използвам .
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
С ДВГ 1CD-FTV е доста рисковано да зареждаш "на черно", защото можеш да наваксаш икономията 10-кратно. Само се осведоми за цената на нови дюзи. За други неща няма да споменавам дори...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Re: Пушек при подаване на газ
[quote="carrion"]Здравейте ! Нека накратко дам малко инфо за автомобила си . Колата е Тойота Авенсис 2005-та година 2.0 дизел д4д 116 к.с. внесена от Англия .Колата я взех около ноември месец . Кара се всяка седмица по 400-450 км. От както съм я взел не съм имал никакви проблеми с нея цялата зима и до днес . Не светат лампички ; държи си обороти ; ускорява си много добре ,държи идеална температура колкото и да я напичам. Вчера я обслужих изцяло ( ремъци , ролки , водна помпа , филтри , масло абе всичко ) . Обаче от както съм я взел при подаване на газ пуши сиво бял пушек . Предното масло и бях сложил castrol edge 5w30 37лв литъра , като си мислех че може да е от него .Сега е с Motul 5w40 около 15-6 лв за литър , казвам цената за да се оринтират хората ако има различни модификации на маслото . За близо 16 000 км е изгорила под 2 литра по груби сметки . Колата е на 125 000 мили . Някакви идеи от какво може да пуши така. Благодаря ![/quote]
Cиво бял пушек-гори масло
черно кафяв-лошо изгаряне на горивото,много гориво на малко въздух
Cиво бял пушек-гори масло
черно кафяв-лошо изгаряне на горивото,много гориво на малко въздух
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
D-CAT и 2.0 116к.с. двигател !?? Къде го видяхте това ? Това си е нормалния Авенсис. Колата ти гори масло, но защо е доста трудно да се отговори. Така като слушам, много вероятно от самото ти масло, а и разхода не е особено нормален ... Да не говорим, че може да са ти позапушени дюзите повечко, от там да ти идва другото проблемче.... такива ми ти работи, нормални за Авенсис 2.0 дизел и нашите горива и масла....
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Me4oooMe4oKyX написа:D-CAT и 2.0 116к.с. двигател !?? Къде го видяхте това ? Това си е нормалния Авенсис. Колата ти гори масло, но защо е доста трудно да се отговори. Така като слушам, много вероятно от самото ти масло, а и разхода не е особено нормален ... Да не говорим, че може да са ти позапушени дюзите повечко, от там да ти идва другото проблемче.... такива ми ти работи, нормални за Авенсис 2.0 дизел и нашите горива и масла....

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... J-LoN1eaiw
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Понеже тръгна с това че пуши сиво бял пушек аз мисля че гори масло.
Дори само да подушиш пушека ще разбереш ако имаш представа ако не дай на някой с опит .
Иначе съм съгласен с писаното от колегите напълно.
Това че си слагал лошо гориво може да ти е прецакало сегментите,дюзите и т.н
Добавка за дюзи може да се ползва и дори е препоръчително според мен за коли които се карат в БГ.
Питал съм на наши бензиностанции нарочно какво е съдържанието на сяря в горивото –не знаят и не могат да покажат сертификат камо ли за гориво на черно.Има и други добавки които помагат за ЕГР,турбина и т.н ите може да се използват но не трябва да се прекалява.
Темата за маслата във форума е прекрасна.Това дето си сменил 5W30 със 5W40 независимо от марката нищо не си направил .Пак ще ти гори .Или слагаш с по–голям вискозитет и някакви измислени добавки каквито сигурно е имало преди да я купиш или смяна сегменти и т.н
Второто е доста по скъпо но е сигурно другото е временно ако ще продаваш.
Дори само да подушиш пушека ще разбереш ако имаш представа ако не дай на някой с опит .
Иначе съм съгласен с писаното от колегите напълно.
Това че си слагал лошо гориво може да ти е прецакало сегментите,дюзите и т.н
Добавка за дюзи може да се ползва и дори е препоръчително според мен за коли които се карат в БГ.
Питал съм на наши бензиностанции нарочно какво е съдържанието на сяря в горивото –не знаят и не могат да покажат сертификат камо ли за гориво на черно.Има и други добавки които помагат за ЕГР,турбина и т.н ите може да се използват но не трябва да се прекалява.
Темата за маслата във форума е прекрасна.Това дето си сменил 5W30 със 5W40 независимо от марката нищо не си направил .Пак ще ти гори .Или слагаш с по–голям вискозитет и някакви измислени добавки каквито сигурно е имало преди да я купиш или смяна сегменти и т.н
Второто е доста по скъпо но е сигурно другото е временно ако ще продаваш.