Монтаж на заводски Cruise Control на модели Toyota след 2003
според wiki..моят мотор е 1AZ-FSE който е "Toyota's D-4 direct injection" на TOYOTA AVENSIS VERSO 2.0 бенз.!!!! а на двигателя ми пише 1AZ-FE !!!! според http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_AZ_engine#1AZ-FSE този двг. 1 AZ-FE не се слага на avensis verso . !!!! не трябва да се вярва на педи(я)тата много !!!! 

- bravooo
- Получена благодарност: 1 път
Cruise control za 1.6 VVTI 2004 Avensis
Народе,
Мисля да монтирам на 3ZZ-FE Avensis 1.6 2004 ...проверих на този линк http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _4504.html
Но все още не съм сигурен дали позициите и при мен ще са както при Rudi??
Иначе клемата изглежда по същият начин, но дали някой вече е пробвал за този модел и ако може да сподели?
Мисля да монтирам на 3ZZ-FE Avensis 1.6 2004 ...проверих на този линк http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _4504.html
Но все още не съм сигурен дали позициите и при мен ще са както при Rudi??

Иначе клемата изглежда по същият начин, но дали някой вече е пробвал за този модел и ако може да сподели?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Cruise control za 1.6 VVTI 2004 Avensis
Бъди сигурен, народе, че позициите при твоя Авенсис не са като на Руди.bravooo написа:Народе,
Но все още не съм сигурен дали позициите и при мен ще са както при Rudi??![]()
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- iceman1234
- bravooo
Kiki, щом пък си толкоз сигурен кажи къде да погледна какви са?Kiki написа:Бъди сигурен, народе, че позициите при твоя Авенсис не са като на Руди.bravooo написа:Народе,
- iceman1234
Ами, пристигна ми лостчето.iceman1234 написа:Само да обявя тук - избързах с поръчването на лостче, но до момента - никой няма успех с СС на моя двигател. Така че като пристигне - ще е свободно за някой колега, който е с подходящ двигател. Като дойде, ще го снимам и пак ще пиша!

За да е по-ясно - за моята кола - няма опция за круз, но в еуфорията, докато се радвах и четях как хората, са си го сложили и си карат с кеф - си го поръчах. И след няколко часа стигнах до постовете за моя модел, та имаше малко поливане със студена вода ..
Ето линк към обявата, за да не обърквам този раздел:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=210652#210652
.
D4D & シビック 

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Не съм виждал Авенсис с бензинов двигател 1.6 да има тази екстра.bravooo написа:Kiki, щом пък си толкоз сигурен кажи къде да погледна какви са?Kiki написа:Бъди сигурен, народе, че позициите при твоя Авенсис не са като на Руди.bravooo написа:Народе,
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Здравейте, колеги!
В темата се питаше може ли да се монтира cruise control на Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D.
ДА - може. Колата е 2004 година оборудване - terra. Лостчето е 84632-34011 от ebay за $26. Монтажа е за около час и половина. Не се маха волана, но се пускат проводници от волана (маха се долната кора на волана) до ECU-от (зад жабката) и до маса.
Не намирам инфо за крачета на клемите. Клемите, които не са опроводени нямат метални крачета. Питането ми е - от къде мога да видя каталожни номера (търсих в repair manual-а но не намерих) и да си купя ? Засега карам с побългарена версия, което не ме кефи.
В темата се питаше може ли да се монтира cruise control на Toyota Corolla Verso 2.0 D-4D.
ДА - може. Колата е 2004 година оборудване - terra. Лостчето е 84632-34011 от ebay за $26. Монтажа е за около час и половина. Не се маха волана, но се пускат проводници от волана (маха се долната кора на волана) до ECU-от (зад жабката) и до маса.
Не намирам инфо за крачета на клемите. Клемите, които не са опроводени нямат метални крачета. Питането ми е - от къде мога да видя каталожни номера (търсих в repair manual-а но не намерих) и да си купя ? Засега карам с побългарена версия, което не ме кефи.
-
Re: Търся технически грамотни ентусиасти в София
KOROLA VERSO 2002 D4D 90PS дали ще стане?
Някой ако знае ще съм благодарен
Някой ако знае ще съм благодарен
Здравейте колеги вдигам малко стара тема, но не искам да отварям нова,
от съвсем скоро имам възможността да управлявам авенсис 3 2,0 4d (2009) и колата много ми допада.
Има обаче няколко неща които искам да подобря. Колата е ниво екзекютив и естествено липсва круз контрол.
Та... направо на въпроса, т.к. ТМ Ауто обявиха сташната цена 500 лв.
Порових се в нета и мисля че това е лостчето 84632-05010, но незнам как стои въпросът с кората - изглежда ми цяла, а в никакъв случай нямам намерение да я продупча. Изглежда не мога да намеря как изглежда тази кора въобще.
Интересувам се дали някой от вас е монтирал круз на такъв авенсис и как се е справил. ....... и друго имате ли представа от къде бих могъл да закупя кора с дупка + лостче в БГ.
Благодаря предварително.
от съвсем скоро имам възможността да управлявам авенсис 3 2,0 4d (2009) и колата много ми допада.
Има обаче няколко неща които искам да подобря. Колата е ниво екзекютив и естествено липсва круз контрол.
Та... направо на въпроса, т.к. ТМ Ауто обявиха сташната цена 500 лв.
Порових се в нета и мисля че това е лостчето 84632-05010, но незнам как стои въпросът с кората - изглежда ми цяла, а в никакъв случай нямам намерение да я продупча. Изглежда не мога да намеря как изглежда тази кора въобще.
Интересувам се дали някой от вас е монтирал круз на такъв авенсис и как се е справил. ....... и друго имате ли представа от къде бих могъл да закупя кора с дупка + лостче в БГ.
Благодаря предварително.
- diesel_power
При авенсис 3 не е цяла кора ,а е капаче с дупка .
Аз трябва да имам някъде едно такова капаче ,като го намеря ще го снимам .
При този авенсис обаче няма да ти свети индикацията ,че ти е включен круиз контрола .
Просто при тези нива ,които нямат круиз контрол липсва и диода на този индикатор или е забранен софтуерно .
Аз трябва да имам някъде едно такова капаче ,като го намеря ще го снимам .
При този авенсис обаче няма да ти свети индикацията ,че ти е включен круиз контрола .
Просто при тези нива ,които нямат круиз контрол липсва и диода на този индикатор или е забранен софтуерно .
Никъде не прочетох, защото сигурно не може да стане, но аз да попитам- Toyota Avensis t22 2.0D4D 2002г. монтиране на круиз възможен ли е или само на Авенсиси след 2003г.
колега diesel_power благодаря за разяснението, в интерес на истината и ТМ ауто споменаха за лампата (което малко ме изненада). Относно капачето ще съм ти благодарен ако го снимаш (ако ако случайно знаеш фабрични номер, направо плаче за бира
)

- diesel_power
Това е капачето .
- Прикачени файлове
-
- IMG_0516.JPG (1.85 MiB) Преглеждано 2804 пъти
-
- IMG_0517.JPG (1.96 MiB) Преглеждано 2804 пъти