блокиране на стъклата и гърбове за седалки
блокиране на стъклата и гърбове за седалки
здравейте колеги, имам две трудности които да преодолея като взема живот и здраве новата кола скоро:
1. как да блокирам ръчките на задните стъкла, за да не ги въртят децата - вземам версия с предни ел стъкла и отзад ще е веселба ако оставя опция децата да въртят - може ли да ги махна и да сложа тапи или нещо друго ???
2. откъде да сложа гърбове на седалките за да не ги ритат децата и цапат - виждал съм по такситата рекламни и едни детски такива с пвц, но може да има и други ? не ми се купуват цели калъфи грозно и няма смисъл, трябват ми само някакви гърбове, ако няма ще си поръчам знам ли ?
1. как да блокирам ръчките на задните стъкла, за да не ги въртят децата - вземам версия с предни ел стъкла и отзад ще е веселба ако оставя опция децата да въртят - може ли да ги махна и да сложа тапи или нещо друго ???
2. откъде да сложа гърбове на седалките за да не ги ритат децата и цапат - виждал съм по такситата рекламни и едни детски такива с пвц, но може да има и други ? не ми се купуват цели калъфи грозно и няма смисъл, трябват ми само някакви гърбове, ако няма ще си поръчам знам ли ?
Последно промяна от Toyko на 06 Дек 2011 10:27, променено общо 1 път.
Колега, ето моето мнение:
1)Най-чистият вариант е да демонтираш "ръчките".Би трябвало само да се разкачи една пружинна телчица, която ги блокира аксиално.Гледай тя да не падне в кората на вратата-ще трябва да се демонтира цялата кора.После ако те дразнят отворите по корите можеш да се замислиш за някаква тапа-така ще влизат и по-малко боклуци вътре.
2)Такива найлонови гърбове съм виждал да се продават само в "COMO".Бяха по 10-ина лева.Ако имаш странични възглавници на предните седалки, цели калъфи не слагай в никакъв случай!
1)Най-чистият вариант е да демонтираш "ръчките".Би трябвало само да се разкачи една пружинна телчица, която ги блокира аксиално.Гледай тя да не падне в кората на вратата-ще трябва да се демонтира цялата кора.После ако те дразнят отворите по корите можеш да се замислиш за някаква тапа-така ще влизат и по-малко боклуци вътре.
2)Такива найлонови гърбове съм виждал да се продават само в "COMO".Бяха по 10-ина лева.Ако имаш странични възглавници на предните седалки, цели калъфи не слагай в никакъв случай!
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Мерси за отговора и аз си мислех за тапи но като въртях сега в магазина гледам не се върти толкова лесно и май ще ги оставя ще повъртят децата и ще им мине...
А иначе Комо ли имаш предвид ? И на мене ми казаха за там и като отидох - сори - свършихме ги ... ше питам пак наляво надясно, че по бензиностанциите няма .... и ак оне стане отивам имаме наблизо хора тапицери може да измислят нещо друго...
за възглавниците да разбирам въздушни възглавници ли ? то сигурно си пише на седалката еъбаг от страни ...? да верно би било тъпо мерси за подсещането
А иначе Комо ли имаш предвид ? И на мене ми казаха за там и като отидох - сори - свършихме ги ... ше питам пак наляво надясно, че по бензиностанциите няма .... и ак оне стане отивам имаме наблизо хора тапицери може да измислят нещо друго...
за възглавниците да разбирам въздушни възглавници ли ? то сигурно си пише на седалката еъбаг от страни ...? да верно би било тъпо мерси за подсещането
най-накрая след дълго и уморително търсене biggrin.gif намерих тия протектори за седалките макар и наистина само за деца да са правени
но тъй като имам такива - кефът ще е двоен - ето ви линк , аз си поръчах надявам се да издържат поне една две години:
нарича се Предпазител за гръб на предна седалка и може да поръчате от няколко места
http://family-bg.com/prX_6094.htm?ref=56

нарича се Предпазител за гръб на предна седалка и може да поръчате от няколко места
http://family-bg.com/prX_6094.htm?ref=56
-
Аз съм виждал такива правени при живач. Някакъв плат от стар чаршав (с картинки). Прихванат отгоре за подглавника, отдолу с някакви ластичета, а отстрани тук таме с велкро. Облицовката на седалката позволяваше велкрото да се захване почти без поражения. Същия човек ми каза, че като му се поизтъркат тези, следващите ще ги даде да ги направят от мушама, защото чаршафа подгизвал от мокри обувки, но какво е станало не знам.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1Scott написа:Само аз ли си мисля, че се втелявате с тея коли ... живейте си живота и оставете децата да се развиват ... най-добрия подход е обяснението според мен...
На моите коли никога не съм слагал протектори и момчетата пазят седалките да не ги цапат и ритат. Когато пътуваме дълго си събуват обувките и си стъпват на воля по задната седалка или се подпират на облегалката на предната.
Дори се научиха да прескачат праговете и да не драскат пластмасата.
Трябва да се учи човека да пази, а не да се чудиш как да се пазиш от човека!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Тцъ, пластмасови седалки като в трамвай. laugh.gifRaya написа:Най-доброто средство: кожен салон biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.