С 95 от Лукойл колко вдигаш?CuMo написа:Ми как как, лесно.
С 98 от лукойл вдигам 180км/ч.
С V power 100 вдигам 190км/ч.
Засичано на едно и също място.
с какъв октан карате бензиновите тойоти?
Не съм пробвал.nowyaris написа:С 95 от Лукойл колко вдигаш?CuMo написа:Ми как как, лесно.
Страх ме е да наливам нещо различно от посочените горе бензини.
Зареждал съм и на Еко и на OMV и на Петрол. Колата почва да бръмчи доста повече и губи мощност.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
От какво те е страх?Яриса жената основно го зарежда на OMW само с 95,аз пък него или другите които карам само на Лукойл,пак само с 95.Страшно е да заредиш от кофти бензиностанция,където трафика е нищожен и персонала се чуди как да сгъне някой лев допълнително.Ние зареждаме на най-оборотните две бензиностанции в Русе,където персонала няма време и да се смени в края на смяната.Близо четири години нямаме и грам проблем с горивата-нито с бензина,нито с дизела.Във Вторник/23.08/обаче ми се наложи да заредя дизел на първия ШЕЛ по Сливница след Лъвов мост.Оттам караулката и по новата магистрала към Перник.Буса все едно спънат с 20 тона ремарке-не ще и не ще да върви.Газирам го до дупка-мърша.Стигнах някак Перник и се оплаквам на клиента ми.Той ме заведе на Лукойл в Перник на влизане,заредих си 25 литра и бусчо пак фръкна.Споделям го само за информация.Между другото за близо 15-20 мин не видях никой да зареди на този ШЕЛ,а бе по обед,12.30 ч.CuMo написа:Не съм пробвал.nowyaris написа:С 95 от Лукойл колко вдигаш?CuMo написа:Ми как как, лесно.
Страх ме е да наливам нещо различно от посочените горе бензини.
Зареждал съм и на Еко и на OMV и на Петрол. Колата почва да бръмчи доста повече и губи мощност.
Вече 3та година само на 95 - нищо и няма не бой се!CuMo написа:Страх ме е да наливам нещо различно от посочените горе бензини.
А тази разлика от 10км/h според мен не си струва стотинките.
П.С.: След 2-та година ходих на ултразвук да чистя инжекторите, защото имах съмнение в тях. Като ги видя, човека ми се изсмя и ме пита защо му ги нося - като чисто нови са. Взе ми парите, изтества ги, каза че са перфектни и разлика в поведението на колата нямаше.
Така, че като си сменяш горивния филтър на време, какво да и стане на колата от 95-цата?
Avensis 7A-FE
вече САМО зареждам от РомПетрол обикновен 95. Разликата с другите горива е ОГРОМНА. Опитайте!
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- CutmasterCFS
зареждам на еко 95 икономичен и съм доволен.,по добър е в пъти от бензините на лукойл.,преди зареждах 95 с добавка но като се има в предвид че я слагат на място стават и гафове(хвърлих свещи и смених блок бубина на опел астра Г.,ако си бях запазил касоват бележка щях да правя разправии...).
струва ми се че е по-добре и да се зарежда от по-оборотни бензиностанции..,
струва ми се че е по-добре и да се зарежда от по-оборотни бензиностанции..,
- Not_active_user_1
Само с бензин, който е препоръчан от производителя. Карам с 95. От по-високооктанов бензин няма смисъл и полза. Дори колата ще е по-зле.
На времето имах една Мазда. Дават и да се кара с 95. Да ама аз тИрикат, чул-недочул от по-старите шоФери, че като сложиш по-убав бензин колата ще лети. Слагам аз от най убавия и скъп и не щеш ли изненада. Колата спъната. Брех викам си кво стана! Не ще и не ще, ще кажеш, че друга кола карам. Дори разхода малко скочи. Допълних резервоара с 92 и работата се оправи.
На времето имах една Мазда. Дават и да се кара с 95. Да ама аз тИрикат, чул-недочул от по-старите шоФери, че като сложиш по-убав бензин колата ще лети. Слагам аз от най убавия и скъп и не щеш ли изненада. Колата спъната. Брех викам си кво стана! Не ще и не ще, ще кажеш, че друга кола карам. Дори разхода малко скочи. Допълних резервоара с 92 и работата се оправи.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
В неделя налях на Корсата на жена ми от новия бензин на Лукойл - 95 Екто. Впечатленията са отлични - равномерна работа на ДВГ (с другия леко менеше оборотите) и по-добро ускорение без чукане на аванса. Направо друг автомобил! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Карам основно с 95. Пробвал съм на празен резервоар да заредя 98 и при мен даде разлика в по-добо вървене на колата. В допълнение на дискусията да повдигна и друг въпрос - дали като гледаме основно цените на горивата при влизане в бензиностанция се питаме, а дали ни сипват точните литри. Мой познат на път за България е зареждал горива в Италия и борд компютъра е отчел точно зареденото гориво, но влезнал в България заредил отново и се оказало, че при напълването на резервоара догоре са му сложили повече от колкото той събира??? А борд компютъра отчел по-малко заредено от показанията на колонката с около 3л. при зареждане от светнала лампа до горе.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 353 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Какъв е тоя борд-компютър дето ти показва колко литра гориво си заредил?DJordans написа:...Мой познат на път за България е зареждал горива в Италия и борд компютъра е отчел точно зареденото гориво, но влезнал в България заредил отново и се оказало, че при напълването на резервоара догоре са му сложили повече от колкото той събира??? А борд компютъра отчел по-малко заредено от показанията на колонката с около 3л. при зареждане от светнала лампа до горе.
И според теб как при зареждане 'догоре' (т.е. - напълнени вентилационни тръби и тръба за зареждане) какъвто и да е борд-компютър ще разбере колко точно гориво е налято, при условие, че сензорите му са доста по-надолу в системата?
Ако се съмняваш - изискай еталонния съд и провери как стоят нещата.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
с високооктанов може и да не върви повече но няма такъв филм дето да се спъни biggrin.gif просто при екстриймно каране високия октан щади мотораа.90%от българите карат с 95.естествено е всеки да плюй високооктановия имайки впредвид българския манталитет.и аз мноооогоооо коли съм карал и аз съм пробвал с 95 но--------------100-октановия си е 100-октановprius 3 написа:Само с бензин, който е препоръчан от производителя. Карам с 95. От по-високооктанов бензин няма смисъл и полза. Дори колата ще е по-зле.

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г