с какъв октан карате бензиновите тойоти?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Десс, маршрута го знаеш - едното пътуване е 500км, а втората част е връщането biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifsepia3 написа:Тези дни ходихме с един френд от СТ.Загора до Пловдив - 100км грубо
Пича кара с 80-90-100км/ч слушаики Славка Калчева.... и ми се стори цяла вечност а ти 1000км..... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
В колата слушам Purple, AC/DC, The Cult, Iron Maiden, Judas Priest, бучвам темпомата на 101км/ч (по километраж - 110км/ч) и не намалявам като ми присвяткат за полиция. Средната скорост постигам около 100км/ч(въобще не се мотам с изпреварванията, а и имам 80км магистрала, където съм със 141км/ч).
Вдигане с още 10км/ч постигам с много нерви по конкретния път (има нужда от доста резки и по-чести изпреварвания) и поддържане на скорост 140-160 на местата където е възможно и значително повишен риск..
Половината път е 500км и за половин час по-малко пътуване хабя нерви като за 3 часа...
При дълъг път не е важна максималната скорост, а доброто общо темпо.
За мен това е поддържане на сравнително висока скорост (маалко по-бърза от потока), липсата на намаляване на скоростта и напипване на оптималната скорост - да не правиш прекалено много излишни изпреварвания, но и да не се моташ по пътя.

Та при такова темпо нямам проблеми да тръгна след работа в петък около 18:00 часа и да съм навреме за ресторанта в дестинацията (на 500км), без да съм излишно изморен biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
по темата за октановото число:
Carina 2.0 epsilon само на 98 или онези 100 които се водят. При по-ниско число на моменти се чува много неприятното потракване откъм двигателя. На газ никога го няма.
Corollata си я карам само на газ, а в резервоара държа v-power racing... иначе е зле с ниските числа.
Carina 2.0 epsilon само на 98 или онези 100 които се водят. При по-ниско число на моменти се чува много неприятното потракване откъм двигателя. На газ никога го няма.
Corollata си я карам само на газ, а в резервоара държа v-power racing... иначе е зле с ниските числа.
Toyota Carina E GLi 4A-FE
ex.Toyota Corolla 1991 EE90 XLi 2E-E
ex.Toyota Corolla 1991 EE90 XLi 2E-E
От как дойде Супрата принципно и сипвам само 98 от Ромпетрол... с друго до сега не съм си правил експерименти, макар че някой път за идеята може и да пробвам...
Когато пристигна все още имаше в нея Английски бензин... е как вървеше и звучеше тая кола тогава... не е истина... от как сложих БГ бензин и си такова такованката...
Нашия бензин в общи линии върви кажи речи 100 е 96, 98 е 95, 95 е 93/1... Много ни е зле бензина и това го знам от човек, който работи в тоя бизнес... Просто зареждаме пълни лайна (с извинение)...
Когато пристигна все още имаше в нея Английски бензин... е как вървеше и звучеше тая кола тогава... не е истина... от как сложих БГ бензин и си такова такованката...
Нашия бензин в общи линии върви кажи речи 100 е 96, 98 е 95, 95 е 93/1... Много ни е зле бензина и това го знам от човек, който работи в тоя бизнес... Просто зареждаме пълни лайна (с извинение)...
освен Тойота камри 2.4 2007 карам и мотор и да ви кажа при мотора много лесно се разбира кой бензин с какви качества и показатели е. Въпросният 96 да ви кажа, че не е нещо по различно от 95 В пауър на Шел даже и по зле пак казвам според мотора (сузуки 650 2004) и по мое мнение за вашата тойота колкото по мощна и по-нова е то сипвайте ако можете да си позволите 100 октана или 98, не знам до колко това ще се отрази на двигатели под 1.8 но определено при мен има разлика в динамиката на овтомобила с 100 октана (Карера 100 на ОМВ).
Относно разхода на гориво да ви кажа лично при мен не виждам промяна то колата си харчи и с единия и с другия но поне няма детонации на място.
Относно разхода на гориво да ви кажа лично при мен не виждам промяна то колата си харчи и с единия и с другия но поне няма детонации на място.
да съживя темата и да кажа след 2 години и наливане на всякакви бензини кой е най-добрият.....................а познайте де biggrin.gif 100-октановия на шел.няма бензиностанция която да не съм посетил и бензин който да не съм налял но тоя шелския 100 октанов ми скри шапката biggrin.gif наистина е доста по-скъп от останалите 100-октанови еко и омв но има защо.пробвайте
дори и с пауър добавки мотора не бесней толкова колкото с тоя бензин

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Сигурно си прав,градски,ама има ли смисъл?Колко да беснеят тез наште колици с по стотина коня/твоите,моите още по-зле/.Живота е пари и хубави жени,октана е бял кахър.И с 95 си върви яренцето нормално,то да не е Ферари.Пък и доброто възпитание изисква да закъснееш 15-20 мин.Какво става с бирите?sacho7803 написа:да съживя темата и да кажа след 2 години и наливане на всякакви бензини кой е най-добрият.....................а познайте де biggrin.gif 100-октановия на шел.няма бензиностанция която да не съм посетил и бензин който да не съм налял но тоя шелския 100 октанов ми скри шапката biggrin.gif наистина е доста по-скъп от останалите 100-октанови еко и омв но има защо.пробвайтедори и с пауър добавки мотора не бесней толкова колкото с тоя бензин
Не знам как я усещате тая разлика при различните октани, колеги. Аз карам само 95 (както си е по книжка за моя двигател). Като съм спокоен колата си върви. Като опирам ламарината - върви още повече. Колкото пъти сложа 98 или 100 октана единствено се отразява на джоба ми. И както спомена колегата nowyaris Тотката Ферари не става. Поне аз не намирам разлика. Даже и не харчи по-малко както мн. хора около мен си мислят, че е така. За боклука, който наливаме в БГ съм съгласен. Като се прибирах от Германия колата беше друга. В момента, в който смесих румънския бензин с боклука от 1 русенска колонка - няколко коня умряха.
Avensis 7A-FE