Колеги, моля помогнете с информация за Avensis (Т25)
Колеги, моля помогнете с информация за Avensis (Т25)
Здравейте колеги!
Имам следното питане към просветените ....:
Toyota Avensis 02-07 1.8 VVT-i 129 PS ниво на оборудване EXECUTIVE
Интересувам се 2003г. моделите седан и хечбек, с това ниво на оборудване, всички ли имат тракшън контрол и- или ESP ( интересувам се предимно от тракшъна) и ако имат, задължително ли имат бутон (отляво до кормилната конзола или някъде другаде?) или има и някакъв вариант без ръчен контрол над системите (т.е. вграден)??
Естествено винаги може да се разбере като се даде на контакт или се пробва автомобила, но мен ме интересува принципно?
Предварително благодаря!
Имам следното питане към просветените ....:
Toyota Avensis 02-07 1.8 VVT-i 129 PS ниво на оборудване EXECUTIVE
Интересувам се 2003г. моделите седан и хечбек, с това ниво на оборудване, всички ли имат тракшън контрол и- или ESP ( интересувам се предимно от тракшъна) и ако имат, задължително ли имат бутон (отляво до кормилната конзола или някъде другаде?) или има и някакъв вариант без ръчен контрол над системите (т.е. вграден)??
Естествено винаги може да се разбере като се даде на контакт или се пробва автомобила, но мен ме интересува принципно?
Предварително благодаря!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
До 2006 година тракшън имат по спомен само най-високото оборудване , което се води luxury. След 2007 година всички имат тази система освен версия comfort 1,6 . Също така няма вариант да има тракшън контрол и да липсва бутон за ръчно изключване.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Колегата мисля че е абсолютно точен!iovkito написа:До 2006 година тракшън имат по спомен само най-високото оборудване , което се води luxury. След 2007 година всички имат тази система освен версия comfort 1,6 . Също така няма вариант да има тракшън контрол и да липсва бутон за ръчно изключване.

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Браво колеги.....благодаря за мненията до сега....ето,че има защо във форума в който членувам аз (на Субару)да храним такова уважение към колегите от Тойота.......вече горе долу се ориентирам от мненията Ви с някакъв извод.....наистина логиката е такава, че ако има тракшън- би трябвало задължително да има копче (в ляво, до кормилната конзола) за изключването му , а и като се даде на контакт - да си проверява системата и да светва лампичка, НО, да разбирам ли и следното - че нивото на оборудване SOL е по-високо от EXECUTIVE, щото аз мислех че е обратното ??
Subaru са страхотни коли!
На въпроса:
- до 2006 нива на оборудване-Base,Terra,Luna,Sol(малка скоба-има и още две нива в края на периода,взаимствани от фейслифта -Elegance и Luxury,но са много редки в БГ)
- след 2006:Comfort,Executive,Luxury
- след 2008:Comfort,LCA,Executive,Elegance,Luxury.Ама това е за последния Avensis.

- до 2006 нива на оборудване-Base,Terra,Luna,Sol(малка скоба-има и още две нива в края на периода,взаимствани от фейслифта -Elegance и Luxury,но са много редки в БГ)
- след 2006:Comfort,Executive,Luxury
- след 2008:Comfort,LCA,Executive,Elegance,Luxury.Ама това е за последния Avensis.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Джим, не сравнявай лимузина с паркетна джипка.jim_beam написа: няма такава логика,моят рав има всички системи,а няма копче за изключване!фейслифта обаче след 2009 вече има!

Авенсис-а е само с предно предаване и ако попадне на много лъскав лед няма потегляне / аз съм го изпитал/.
Подаваш газ, отпускаш съединителя и колата загасва, защото компа се стреми да намали оборотите за да не буксува, но сцеплението е недостатъчно да потегли и гасне.
Като изключиш TRC-то тогава колата започва да боксува при потегляне, но има някаква вероятност да се измъкнеш от ситуацията.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Може да се опиташ да "блокираш" диференциала, като натиснеш едновременно газ и спирачка. Аз не съм го правил, защото е много трудно да боравиш с 3 педала и 2 крака едновременно. Но го има и тоя номер: ако ти забуксува само едното предно колело с леко натискане на спирачката да предадеш вътрящ момент и на другото колело.Kiki написа: Авенсис-а е само с предно предаване и ако попадне на много лъскав лед няма потегляне / аз съм го изпитал/.
Подаваш газ, отпускаш съединителя и колата загасва, защото компа се стреми да намали оборотите за да не буксува, но сцеплението е недостатъчно да потегли и гасне.
Като изключиш TRC-то тогава колата започва да боксува при потегляне, но има някаква вероятност да се измъкнеш от ситуацията.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007
T25 1,6 VVT-i
2007