Въпрос за покупка - Toyota Corola Verso или Mazda 5 ?

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 09 Май 2011 14:28

balin написа:
krasy k написа:Само да кажа,че дизелите от преди 10години нямат почти нищо общо с дизелите от последните 4-5 години.
Без да влизам в подробности - дизел !
Желателно е да е "от детската ясла" или най-много в "детската градина".
Успех!
Искаш да кажеш да взема по-стар модел така ли ?
Колега, колкото по-ново толкова по-добре !
Дали бензин или дизел зависи от състоянието на конкретния автомобил. Едни ще ти кажат дизел, други бензин. Всичко си зависи от това как е обгрижван автомобила от предишния собственик. Вервай ми каквото и да вземеш винаги ще си казваш, че си могъл да направиш и по-добър избор biggrin.gif

Успех !

balin
Благодарил/а: 6 пъти

Мнение от balin » 09 Май 2011 14:35

scorpion написа:
balin написа:
krasy k написа:Само да кажа,че дизелите от преди 10години нямат почти нищо общо с дизелите от последните 4-5 години.
Успех!
Колега, колкото по-ново толкова по-добре !
Дали бензин или дизел зависи от състоянието на конкретния автомобил. Едни ще ти кажат дизел, други бензин. Всичко си зависи от това как е обгрижван автомобила от предишния собственик. Вервай ми каквото и да вземеш винаги ще си казваш, че си могъл да направиш и по-добър избор biggrin.gif

Успех !
Да, това не можах да разбера какво има предвид под "детската ясла" , дали по-новите модели или по-старите ?!!

moloko

Мнение от moloko » 09 Май 2011 15:06

Към колегата balin

Здравей колега ..... усещаш ли че си избрал най-неподходящото място за въпроса "КАКВА КОЛА ДА СИ КУПЯ" в частност - "С КАКЪВ МОТОР"
Това е форум и тук изобилието на мнения най-много да те обърка..... От нас (форумците можеш да научиш къде евентуално са слабите места на модела които вече си избрал - силните не ни интересуват в момента. А иначе мнения БОЛ и всеки си има причина.....
Прави си сметка единствено по джоба - твоя джоб . Щото после и да ти кажат "аз казах ли ти.... " какво от това...... Прави си сметка не колко гори - разхода е толкова променлив колкото и времето - а колко литра е резервоара и колко струва пълен до горе. Това е реалната сметка .... А колкото за поддръжката ...... КОЯ КОЛА НЯМА ПОДДРЪЖКА????? особенно купена на старо от печен автоджабаз......
Купувай кола ЗА СЕБЕ СИ, не за хорското мнение и бъди сигурен КАКВОТО И ДА ВЗЕМЕШ ако не е ново ЩЕ СЕ МИНЕШ..... (То и ново да вземеш пак се минаваш щото изкараш ли го от витрината цената веднага пада......) така че преброи "+" и "-" и като ти хареса съотношението взимай.....
Можеш да вземеш най догемия дарак с най-здравия мотор и най-лъскавата кукла без един цял болт по нея........
За Versoto какво да ти кажа..... Карам такава СЛУЖЕБНА, на 5 години и 60 к. бензин.....VVT-i 1.8 , малко ми е неудобна за града , и е по-НЕМАНЕВРЕНА ОТ личня ми Авенсис 1 примерно. Много тих мотор - докато него настъпиш.... Иначе е за пътуване е идеална.....

balin

Мнение от balin » 09 Май 2011 18:03

Ами и ти си прав, но исках да чуя все пак мнения от собственици за плюсове и минуси на модела и вариантите бензин/дизел !

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 09 Май 2011 19:58

карал съм и от двата вида и бензиновата и дизеловата, не са мои просто ми се е налагало да ги карам. говоря за старото купе. 1,8VVt-i беше 135 коня. къде ги намериха така се и чудя. колата беше купена нова продадохме я на 5 години без нито един ремонт, причината беше много гори(13,5 и показваше БК среден), тази кола до 5 хил. оборота е като умрял кон, от там нагоре е перфектна. дизелака е втора ръка 2,2 D4D- лудница, много върви и то с лекота, харчи 7-8/100. една година каране след първия собствени никакъв ремонт.
гледам, че искаш да е ВАН, ама честно да ти кажа това е ВАН само за да си вземеш ДДС-то. огледай го.
АVENSIS 2.0TD-комби

balin

Мнение от balin » 09 Май 2011 22:14

djofi_m написа:карал съм и от двата вида и бензиновата и дизеловата, не са мои просто ми се е налагало да ги карам. говоря за старото купе. 1,8VVt-i беше 135 коня. къде ги намериха така се и чудя. колата беше купена нова продадохме я на 5 години без нито един ремонт, причината беше много гори(13,5 и показваше БК среден), тази кола до 5 хил. оборота е като умрял кон, от там нагоре е перфектна. дизелака е втора ръка 2,2 D4D- лудница, много върви и то с лекота, харчи 7-8/100. една година каране след първия собствени никакъв ремонт.
гледам, че искаш да е ВАН, ама честно да ти кажа това е ВАН само за да си вземеш ДДС-то. огледай го.
Защо бе колега, защо да не е ВАН ?!! Не е малък !

krasy k

Мнение от krasy k » 10 Май 2011 08:02

balin написа:
Успех!
Мисълта ми беше да е на по-малко години, по-нова.

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 10 Май 2011 11:38

balin написа: Защо бе колега, защо да не е ВАН ?!! Не е малък !
ми колкото и да не харесвам Рено, качи се в един "ЕСПАС" или "ЕСПЕЙС" и ще разбереш за какво говоря, онова е като оранжерия, въпреки това е пълен кенеф.
АVENSIS 2.0TD-комби

balin

Мнение от balin » 10 Май 2011 11:54

djofi_m написа:
balin написа: Защо бе колега, защо да не е ВАН ?!! Не е малък !
ми колкото и да не харесвам Рено, качи се в един "ЕСПАС" или "ЕСПЕЙС" и ще разбереш за какво говоря, онова е като оранжерия, въпреки това е пълен кенеф.
Да, обаче еспейса ми е много голям и грозен !

Аватар
kando

Мнение от kando » 10 Май 2011 13:51

Колега, за този пробег, който спомена, че колата ще се използва бензинова е по-добър вариант. Оставям разхода на горива и цените защото при този пробег 10 000 км на година това е минимална разлика, НО дизела наистина е с много по-скъпа поддръжка. До преди месец два карах корола с дизеловия двигател 1CD-FTV и двигателя беше супер, но дюзи отидоха - 800лв за две, съединител беше тръгнал - 1500лв....на дизела са му леко по-скъпи обслужванията и първото, което ще трябва да направиш и в последствие на 15к км..... Та мисълта ми е вземи бензин. А от там нататък е късмет дали ще попаднеш да добро или на някое по заминало.
А за рено да не става и дима!!! Налага ми се да карам едно Grande SCENIC на 3 години и 60к км и е кофаааааа като е карано абсолютно нормално без никакво юркане, всички пластмаси се лющят, дрънка на разпадане, тапицерията е на нищо....да не става дума за Рено :censored:
Toyota RAV4 - 2008 - 2.0 VVTI 150 к.с., AT

mitoko

Мнение от mitoko » 10 Май 2011 16:53

дизела имам икономия ако се кара примерно само на дълги разтояния над 10 хиляди на година. под 10 хиляди само градско в софия не е по-евтино ... ако взе пака вземеш бензин слагай само синтетично масло и 5в40 вискозитет за щялата година(всички сезони) и огигинален тойота филтър !!!!!! :thumbsup:

balin

Мнение от balin » 11 Май 2011 16:15

mitoko написа:дизела имам икономия ако се кара примерно само на дълги разтояния над 10 хиляди на година. под 10 хиляди само градско в софия не е по-евтино ... ако взе пака вземеш бензин слагай само синтетично масло и 5в40 вискозитет за щялата година(всички сезони) и огигинален тойота филтър !!!!!! :thumbsup:
Ами според мен и при 10000 километра ще е доста по-евтино возенето !

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 12 Май 2011 01:26

Еми щом е така според теб отиди си вземи дизел и после пиши да кажеш дали е вярна сметката :thumbsup: !
Scott написа:
balin написа:Тоест искате да ми кажете, че е по-добре да взема бензинова кола така ли ?
Не си чул цялата история ... после трябва да му сложиш метан или в краен случай пропан... tooth.gif
С верига са всички VVTi двигатели. Дизелите преди 2006г. са с ремък с изключение на 2.2 D4D.
Ама разкажи му я цялата и да не забравиш да му споменеш всъщност колко по-добри са Ауди все пак биха на Льо Ман с TDI !!!

А аз през това време си карам с 10лв. на 100км. градско . И не забравяй да му кажеш , че и помпа-дюзата е много по-евтина и надеждна от рейката :thumbsup: !

mitoko

Мнение от mitoko » 12 Май 2011 02:29

balin написа:
mitoko написа:дизела имам икономия ако се кара примерно само на дълги разтояния над 10 хиляди на година. под 10 хиляди само градско в софия не е по-евтино ... ако взе пака вземеш бензин слагай само синтетично масло и 5в40 вискозитет за щялата година(всички сезони) и огигинален тойота филтър !!!!!! :thumbsup:
а да ли е по-евтино от ЛУПО 3литра ??? smile.gif :whistle:

Аватар
BIS

Мнение от BIS » 12 Май 2011 09:25

mitoko написа:
balin написа:
а да ли е по-евтино от ЛУПО 3литра ??? smile.gif :whistle:
Всъщност кой двигател на Лупо харчи 3л. градско, и дали някой го го е постигал реално? cool.gif
TOYOTA Avensis D4D-2002g.

Публикувай отговор