Колеги ,
понеже темата придоби технически характер си позволявам да започна нова тема тук.... продължение на тази
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=
Може ли да ми препоръчате майстор или сервиз за автоклиматици в Пловдив.....
неще и неще да заработи ........ необходимо ми е професионално мнение ....... Да не е официалния сервиз на Тойота.
Благодаря.
Автоклиматик
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Почакай да се стопли времето и после прави диагностика и ремонт на климатика. При температури под 10С не работи и напълно изправен климатик.
Няма за къде да бързаш, горещините са далече!
Няма за къде да бързаш, горещините са далече!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- kaloian311
И така колеги.
Поредният отстранен проблем по колата. КЛИМАТИКА ВЕЧЕ РАБОТИ.
След много мнения на "майстори" и препоръки на още по-големи такива пороблема се оказа много "тънък" и тривиален......
Нагоряла клема на електронното управление правила проблеми и изключвала захранването на 3та секунда от пускането на климатика.
Много не ми стана ясно къде е това управление но разбрах че не е това в купето а отвън в мотора но не на датчик или компресор, по скоро някаква вразка в електроното управлението на мотора, може би от ЕКУто към датчиците или ...... не разбрах точно - !?!?!?!?!?
Все едно и не ме интересуваше вече щом видях че работи.... и се "ухладих" въпреки студения ден днес.
Специални благодарности на колегага kaloian311
за контакта които ми даде с майстора които отстрани проблема......
От тук натакък се надявам да коментирам с вас само консумативни ремонти и подмени на части..... ДАНО!
Имам тел. на маистора , ако някои се интересува да пише на ЛС...
Поредният отстранен проблем по колата. КЛИМАТИКА ВЕЧЕ РАБОТИ.
След много мнения на "майстори" и препоръки на още по-големи такива пороблема се оказа много "тънък" и тривиален......
Нагоряла клема на електронното управление правила проблеми и изключвала захранването на 3та секунда от пускането на климатика.
Много не ми стана ясно къде е това управление но разбрах че не е това в купето а отвън в мотора но не на датчик или компресор, по скоро някаква вразка в електроното управлението на мотора, може би от ЕКУто към датчиците или ...... не разбрах точно - !?!?!?!?!?
Все едно и не ме интересуваше вече щом видях че работи.... и се "ухладих" въпреки студения ден днес.
Специални благодарности на колегага kaloian311
за контакта които ми даде с майстора които отстрани проблема......
От тук натакък се надявам да коментирам с вас само консумативни ремонти и подмени на части..... ДАНО!
Имам тел. на маистора , ако някои се интересува да пише на ЛС...
Здравейте!
Аз съм новак, затова искам да попитам нещо, надявам се че няма да е много тъп въпросът ми
. Климатикът на колата ми нещо престана да работи още в края на лятото и от тогава не съм го ползвал. Чудех се какво му има и един приятел каза, че сигурно му е свършил фреона. Въпросът ми е дали знаете къде се пълни фреон за автоклиматик и дали е различен от този за обикновените климатици. В сервиз ли трябва да отида или да се свържа с фирма за климатици- климатика вкъщи също скоро го пълнихме с фреон и се чудя дали процедурата ще е същата и дали мога да използвам същата фирма или да търся друго. Давайте съвети.
Аз съм новак, затова искам да попитам нещо, надявам се че няма да е много тъп въпросът ми

Последно промяна от key на 13 Дек 2011 09:34, променено общо 1 път.
Gerda- най-добрата брава в света!
Вентилатор на климатроник
Здравейте,
за да не отварям нова тема и защото не намерих нищо по въпроса, който е: защо като включа "духалката" т.е. вентилатора на климатроника или парното след като го усиля на повече от 4-5 чертички се изключва?Колата е авенсис 2006-та ако има значение.
Благодаря предварително!
за да не отварям нова тема и защото не намерих нищо по въпроса, който е: защо като включа "духалката" т.е. вентилатора на климатроника или парното след като го усиля на повече от 4-5 чертички се изключва?Колата е авенсис 2006-та ако има значение.
Благодаря предварително!