АНКЕТА КОЛКО ОТ НАС РАБОТЯТ В СФЕРАТА НА СЕРВИЗИТЕ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

КОЛКО ОТ НАС РАБОТЯТ В СФЕРАТА НА СЕРВИЗИТЕ

ДА РАБОТЯ В СЕРВИЗ
8
11%
НЕ НО МОГА САМ ДА СИ СМЕНЯМ МАСЛОТО И НАКЛАДКИТЕ
31
42%
ХОБИ МИ Е ДА ПРАВЯ КОЛИ
19
26%
НЕЗНАМ ОТ КАДЕ СЕ ОТВАРЯ КАПАКА
15
21%

Общо гласове: 73

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 03 Дек 2010 16:27

nowyaris написа:Знам почти всичко по автомобила.Специалността ми беше ДВГ.Само тез новите електрики не са ми ясни.Но имам официална забрана да пипам каквото и да било по каквато и да е кола. Забраната е от мен.
сам си забраняваш а?
smile.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Дек 2010 16:35

Щото съм се пробвал няколко пъти като бях млад и глупав и накрая стигнах до извода,че ставам само за председател на кръжока "Ръцете ми пречат".Извода ми донесе много мъка ,но приех фактите като истински мъж.

scorpion

Мнение от scorpion » 03 Дек 2010 17:08

Ами ... първата ми кола беше Москвич 408 И biggrin.gif Да продължавам ли ...

Първата направена от мен и брат ми кола беше Шкода Фелиция кабриолет, 2 карбуратора 196... година. Пълно възстанояване. Това преди около 25 години. После брат ми продължи в тази област но аз вече от около 20 години се занимавам с финанси. Колите обаче са ми хоби и обичам да си човъркам.
Сега с този нов Авенсис скука biggrin.gif Само лъскане, търкане и поддръжка на кожата на салона. Като му мине гаранцията след година и половина може да замисля някой фейслифт. Ако не съм го продал дотогава де ....

Увлякох се ....

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 03 Дек 2010 19:50

scorpion написа: Ако не съм го продал дотогава де ....
Нали знаеш , че половината форум го чака твоя Авенсис да излезе на продажба - гаражен и не го караш зимата - сега като каза , че и за кожата се грижиш редовно. cool.gif rolleyes.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 03 Дек 2010 21:19

Akima написа:
Нали знаеш , че половината форум го чака твоя Авенсис да излезе на продажба - гаражен и не го караш зимата - сега като каза , че и за кожата се грижиш редовно. cool.gif rolleyes.gif
Долу ръцете от този Авенсис!!! mad.gif
Аз съм го заплюл първи!

Всичко, което имам време и сили да си направя по колата, предпочитам да си го направя сам. Винаги първо се подготвям теоретично и си подготвям всички нужни инструменти /навик от основното ми занимание/ и след това го правя така, че след мен да не се налага да го пипа друг.
В интерес на истината съм по-спокоен като поправям кола, отколкото като оперирам! При ремонта на автомобил грешките се поправят с пари, купуваш нова част и всичко е наред, при операциите не е така.
НО ремонтирам само собствени автомобили, ЗА ЧУЖДИ НЯМАМ ВРЕМЕ И НЕРВИ!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 03 Дек 2010 22:50

zi_zi_top написа:.... ЗА ЧУЖДИ НЯМАМ ВРЕМЕ И НЕРВИ!
Защото нямаш стимул wink.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 03 Дек 2010 23:02

Нищо не пречи да се пробваш при евентуален проблем. cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 04 Дек 2010 00:29

С твоята професия стимула трябва да е доста, ще съм на загуба аз.......:)

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 04 Дек 2010 01:30

Raya написа:С твоята професия стимула трябва да е доста, ще съм на загуба аз.......:)
Изобщо не си ме разбрала! biggrin.gif
Аз пари от коли не изкарвам, само харча за коли.

intelman
Обратна връзка:

Мнение от intelman » 04 Дек 2010 04:48

msg
Последно промяна от intelman на 10 Яну 2011 18:09, променено общо 1 път.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 04 Дек 2010 08:25

Аз си бърникам само по електрониката (хоби и професия си ми е). вероято мога и масло и накладки да сменя, но нито имам къде нито инструменти. smile.gif

ПП: Като малък участвах активно в ремонта на москвич и жигули. Но напоследък като спукам викам пътна помощ, че то тези 18-19" джанти с гуми са по-тежки от мен biggrin.gif

ПП2: Гласувах че не знам как се отваря капака, но не е съвсем вярно.... няма как иначе да си сипя течност за чистачки biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 04 Дек 2010 08:58

Аз мога да слагам турбо система на кола и да я тествам, но досега не съм се пробвал. cool.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Nixter

Мнение от Nixter » 04 Дек 2010 16:41

С тая тъпа анкета ме напарахте да отговоря че "не знам откъде се отваря капака", а не е така!!! Вкарайте отговор - "мога да си сменя крушките сам" или нещо подобно, че ме хвана срам.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

scorpion

Мнение от scorpion » 05 Дек 2010 11:16

Akima написа:
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Може на търг biggrin.gif

Разхождам колата, не вярно. Но на работа не ходя с нея. Не ми дава сърце да я зарежа нейде из тесните улици и небрежни пешеходци или шофъори да си оставят подписите. Освен това синя зона по 10 лева на ден ... по-добре с такси.

Забравих по темата да добавя, че ми доставя удоволствие да се занимавам с вътрешен тунинг, като примерно "фалшив" дървен стайлинг по разни пластмасови декоративни елементи. Едно клио също.
Избирате си някой детайл/и, купувате хубаво фолио, сушоара на съпругата ви wink.gif , макетно ноже .... много търпение и надраскани, охлузени или просто захабени детайли стават супер.

Апропо наистина ако реша да продавам колата (вервайте ми, ама след два-три сезона не знам защо ме съсърбяват ръцете и душата за смяна) ще сте първите уведомени.

Харесват ми РАВ-ките, автомат ... но... ще видим.
Поздрави !

Аватар
batucada

Мнение от batucada » 06 Дек 2010 20:37

AZ SASTO SAM PALEN LAIK NO OT PROBA -GRE6KA SAM NAU4IL DOSTA NA6TA... I GLEDAM DA NE SI POVTARIAM GRE6KITE.
vtoria pristignal e parvia zagubil !!!

Публикувай отговор