Чесно казано нямам идея. Сигурно имат ролетка или пък метър за проверки. Моя сега е на 7,5 и вече взе да мрънка, че столчето му е неудобно и за момента се возим без, а столчето се търкаля в багажника.Raya написа:Имам приятелка-миньонче 40кг., ще я предупредя да не отслабва biggrin.gif .TATI написа:...
5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
.....
Тези групи ги знам по столчетата ( на тях си пише).
Така и не разбрах, как полицая ще прецени детето за столче или не? ( носи кантар и метър ли?)
Изключване еърбег на пасажерска седалка на Авенсис 1 2000 г.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 09 Ное 2010 21:22
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Изключване еърбег на пасажерска седалка на Авенсис 1 200
Мнение от zi_zi_top » 09 Ное 2010 21:40
TATI написа:....
Не си правете експерименти с живота на децата си.
При мен няма ситуация, която да налага дете да се вози на предна седалка. Предпочитам да спирам през 30 мин, но не и да го сложа отпред. Мойте и двамата непрекъснато мрънкат за какво ли не, но това е положението. Аз за себе съм решил да бъде така.
+1
Моите синове са на 5 и 7,5 години и започват да викат ако тръгна, а те не са си закопчали коланите. Това е систематично възпитание от деня, в който са започнали да се возят.
Рая, големия /ръст 127 см/ е колкото твоя и в Королата седи на детска седалка без облегалка, която е за неговия ръст и няма никакви претенции, а в Корсата му е удобно и със седалка и без нея, закопчан със стоковия колан.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 09 Ное 2010 21:46
Поставянето на бебе на задната седалка създава значително по-голяма опасност както за бебето, така и за шофьора...
Ако не го наглежда, може да се задави, изхлузи и т.н.
А ако го гледа, значи да се обръща и да си отклонява вниманието от пътя.
Дори и да види нещо нередно, би изгубил контрол над автомобила ако действа не съвсем адекватно.
За коланите - там спор няма. И моите деца са свикнали с коланите.
А щерката като по-малка - и с детската седалка без облегалка (на предната седалка в града, и отзад - извън града)

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от StefanR » 10 Ное 2010 09:28
Малко пояснения, не става дума за седалка а за кошчето за бебета. Слага се с глава към движението и ако е на задната седалка няма никаква видимост към него. Моята логика е като на колегата slowtraveler.
Жена ми ще вози бебето из града сама (аз съм на работа все пак). Хубаво е да има поглед към кошчето и бебето, а това може да стане само на предната седлака. Обаче еърбега е проблем.
Инак, на по-дълго или когато сме двамата ще се закача отзад, в средата мисля е най добре, и като седи някой до него всичко е наред.
StefanR
djobonano
Мнение от nikolov22 » 10 Ное 2010 21:35
nikolov22
-
Мнение от sashoskiora » 10 Ное 2010 23:37
Като поодрасна малко взехме столче което е вързано постоянно с колана на задната седалка и има триточков колан за детето на самото столче,а сега имаме в другата кола и такова което я повдига и тя се връзва реално като голям човек с колана на автомобила.
Според мен най добре е закачването като при новите модели автомобили на оригинално столче като аксесоар,директно за седалката.
Но за конкретния въпрос,аз съм против возенето на малко дете било то и на столче на предната седалка.
sashoskiora
-
Мнение от sashoskiora » 10 Ное 2010 23:42
sashoskiora
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 10 Ное 2010 23:48
Не винаги е така, зависи как паркираш. Затова моето съм го научила да не отваря вратата преди да съм му казала "може да слизаш".sashoskiora написа:А реално освен най безопасно при движение на автомобила,задно дясно място е и най безопасно при влизане в автомобила,защото не е от страната на движението.Аз лично съм много по спокоен като детето ми се качва от страната на тротоара в автомобила.
Raya
Мнение от StefanR » 11 Ное 2010 09:46
StefanR
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 11 Ное 2010 10:44
Но специално на този модел Авенсис нямаше такава опция.
Дори доколкото си спомням имаше предупреждаващ знак да не се използват такива кошчета заради еърбега (знака бе или на сенника, или отстрани на таблото като отвориш пасажерската врата)....
А колегите, които спорят за кошчето - навярно никога не са се возили сами в автомобил с бебе.
Като матРиял за размисъл - според вас защо въобще съвременните автомобили имат опция за изключване на еърбега (описан в книжките точно заради този вариант - кошче, поставено на предната седалка обратно на посоката на движение )???
Навярно производителя и органите, отговарящи за безопасността не са в час и не са правили тестове???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
StefanR
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Scott » 11 Ное 2010 12:31
Слоу, има и други причини за да се изключва еърбега на пасажерското място.slowtraveler написа:Като матРиял за размисъл - според вас защо въобще съвременните автомобили имат опция за изключване на еърбега...
Мисля че въпросът е по-скоро до манталитет и нагласа, отколкото до обективни ограничения. Отгледали сме две дъщери, никога не са се возили на предната седалка докато бяха в бебешко кошче/седалка. Но и никога не са 'страдали' че са отзад. В България нещата са малко по-мелодраматични (не мога да намеря по-точна дума) - ами ако се задавело, ако се разплачело и т.н. трябва да се държи под око постоянно. Или пък отказвало да си слага колана - ами ще отказва, като са се правили компромиси за това като е било по-малко детето.
П.П. На Рая - не знам на колко години е детето, но има едни заключалки на задните врати - много по-добре действат от "може да слизаш" biggrin.gif
P.S. По-новите автомобили имат Occupant Detection System - според теглото на пътника се определя активирането на еърбега
Scott
Мнение от Владислав » 11 Ное 2010 13:38

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
CuMo
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru