За масло"ТОЙОТА"
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Еми вземи прочети малко от по-старите теми . Няма вече кой да повтаря , като папагал през два дена .потребител написа:Абе мисля си: не е ли много "тънко" това масалце? Гаче ли по-става за шевна машина biggrin.gif . И друго: числото 30 може да дойде малко за през лятото у нас! Не разбирам много от тез работи и затова човъркам този въпрос - ако съм досадил някому да извинява!
Re: За масло"ТОЙОТА"
nowyaris написа:абе да питам-какво масло слагат на моя Ярис гаранционно в Тойота-Русе-става дума за 5W40-бензиново998??????
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
за да не отварям нова тема ще пиша в тази.
вмомента гледам фифт гиар и показаха какви марлячи са англичаните, по данни от изследване на тяхното СБА от 10 коли 8 се карат с масло под минимума и всеки ден пътна помощ изтегля по 8 коли от гръмнали двигатели карани без масло. На един супермаркет предаването направи тест и на повечето хора им доливаха масло и им обясниха че не е лошо на 2 - месеца да поглеждат маслото, защото и новите коли харчат, някой хора незнаеха къде е пръчката за маслото, НЕ ЧЕ МОЙТА ЖЕНА ЗНАЕ КЪДЕ Е, сигурен съм ,че ако спука водно съединение ще се пребере без проблем до вкъщи biggrin.gif
вмомента гледам фифт гиар и показаха какви марлячи са англичаните, по данни от изследване на тяхното СБА от 10 коли 8 се карат с масло под минимума и всеки ден пътна помощ изтегля по 8 коли от гръмнали двигатели карани без масло. На един супермаркет предаването направи тест и на повечето хора им доливаха масло и им обясниха че не е лошо на 2 - месеца да поглеждат маслото, защото и новите коли харчат, някой хора незнаеха къде е пръчката за маслото, НЕ ЧЕ МОЙТА ЖЕНА ЗНАЕ КЪДЕ Е, сигурен съм ,че ако спука водно съединение ще се пребере без проблем до вкъщи biggrin.gif
-
- Почетен Администратор
Историята познава по-тежки случаИ...В оня участък Пазарджик - Чирпан ...Fido Dido написа:Още в стария сервиз пристига една жена и казва - ами светна ми червеното чайниче на таблото и веднага дойдох при вас!
![]()
Къде светна?!
Ами до Ихтиман....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Моята като светна постоянно (не изгасваше като дам газ) спрях веднага biggrin.gifFido Dido написа:Още в стария сервиз пристига една жена и казва - ами светна ми червеното чайниче на таблото и веднага дойдох при вас!
![]()
Къде светна?!
Ами до Ихтиман....
ПП: дори в книжката на колата след това прочетох че като примигва не е фатално

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Нали се разбрахме - купуваш си Приста за 17 лв./л и всичко е наред, и ДВГ обслужен и ти щастлив.
Понеже изяснихме въпроса продължихме да си чешем пръстите по клавиатурата, нищо лично!
Понеже изяснихме въпроса продължихме да си чешем пръстите по клавиатурата, нищо лично!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Bass_Man
Вчера ми разказваха за един продавач на масла , който му светнала лампата на таблото , а той пуснал парното и продължил ..............Fido Dido написа:Още в стария сервиз пристига една жена и казва - ами светна ми червеното чайниче на таблото и веднага дойдох при вас!
![]()
Къде светна?!
Ами до Ихтиман....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
И Таврията върви така...Vesko написа:Авенсис 1.8 бензин/2003г 100% върви известно време без масло, но със мигаща лампичка за налягането. Лично съм го пробвал biggrin.gif
Имахме на времето таврия във фирмата.
При изричния въпрос към колегата - всичко ли е ОК с колата, той отговаря: ааа - проблеми никакви. Само на баир нагоре свети един чайник (явно при наклон стича маслото и не успява да го засмуче). biggrin.gif
Таврийката така и кара още доста км (докато я продадем) без основен ремонт - само с доливане на масло....
Масло доливахме каквото падне - от минералка до F1 някаква суперсинтетика за спортни автомобили (ами такова имаше в конкретната бензиностанция)...
'Пиеше' го на екс, но нямаше проблеми за катализатора (щото нямаше такъв) biggrin.gif biggrin.gif
Проблеми със смесванията на маслата нямаше - то какво смесване, при условие, че каквото и да и налееш - веднага го изгаряше biggrin.gif biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Georgimitrovich