Като цяло може да и стопиш лгерите от юркане първите 100 хиляди докато е в гаранция.После някой от нас ще я купи готова разработена biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifhitmen84 написа:Kolata shte si q izpolzvam poveche v gradski usloviq, no imali neshto , koeto trqbva da znam za razrabotvaneto i kato cqlo
toyota auris 1.33
-
- Получена благодарност: 2 пъти
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Re: toyota auris 1.33
Добър избор! Ти си преценил какво ти трябва! 1.33 са много добри двигатели, икономични за разлика от по старите 1.3 vvti . Конете и те са повече. Иначе за градско каране аз бих предпочел Ярис 1.33 но това е при условие, че имаш и нещо по-голямо за извънградско.
Дизела струва с 3000лв повече , за да избиеш тази разлика трябва да навъртиш над 60000км ... , а след това с лошия дизел в БГ ще имаш доста скъпа поддръжка на дизела. дюзи, филтри и т.н. които при японските марки не са евтини.
Дизела струва с 3000лв повече , за да избиеш тази разлика трябва да навъртиш над 60000км ... , а след това с лошия дизел в БГ ще имаш доста скъпа поддръжка на дизела. дюзи, филтри и т.н. които при японските марки не са евтини.
hitmen84 написа:nqkoi moje li da mi kaje neshto poveche za auris 1.33 , zashtoto si poruchah takav i se zapochnaha edni komentari , zashto tozi dvigatel , zashto benzin i taka natatak rolleyes.
- Georgepetrov137
Карам същата от 6 месеца и не съжалявам. Наистина в началото двигателят изглеждаше малко "спънат", особено като тръгнеш да изпреварваш, но постепенно се отпуска и свикваш с динамиката му. Много е приятна за каране, много стабилна на пътя, особено по завоите. Не знам кое ниво на оборудване си поръчал, аз карам Тера-та и не ми трябва повече от това. Да не говорима че като цена-качество няма равна (надявам се да си я взел от някоя промоция, моята ми излезе всичко 24хил)
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колите са като всяка друга техника (и компютрите)...nowyaris написа:А аз за тези пари взех Ярето 2008/началото/.Така се прее....,не е истина.
Прецакваш се в момента в който ги купиш, защото поради бързото развитие, винаги купуваш морално остаряла машина, чиято цена в момента на излизане на автомобила от магазина вече е паднала...
Затова наблегни на кефа - към момента на покупката е сделката е била изгодна и толкова...
За прекарването - в момента за същите пари, за които през 2008г взех Мазда6/147к.с. мога да взема SUV Мазда CX-7/ 4х4/ 260к.с.....
Е да, ама не ме е яд - към него момент нещата стояха така, а след година СХ-7 ще е безвъзвратно остаряла и скъпа laugh.gif
Така-че избираш това което ти хареса на момента, и от там нататък се раздваш на избора си

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Получена благодарност: 4 пъти
за колко си я вземал? Един познат края на 2007 взема Мазда 6 за 34000лв. Не е базов модел. Подробности не знам, но голям далавера за този клас кола.
slowtraveler написа:Колите са като всяка друга техника (и компютрите)...nowyaris написа:А аз за тези пари взех Ярето 2008/началото/.Така се прее....,не е истина.
Прецакваш се в момента в който ги купиш, защото поради бързото развитие, винаги купуваш морално остаряла машина, чиято цена в момента на излизане на автомобила от магазина вече е паднала...
Затова наблегни на кефа - към момента на покупката е сделката е била изгодна и толкова...
За прекарването - в момента за същите пари, за които през 2008г взех Мазда6/147к.с. мога да взема SUV Мазда CX-7/ 4х4/ 260к.с.....
Е да, ама не ме е яд - към него момент нещата стояха така, а след година СХ-7 ще е безвъзвратно остаряла и скъпа laugh.gif
Така-че избираш това което ти хареса на момента, и от там нататък се раздваш на избора си
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Каквато и кола да купиш и когато и да я купиш ако се замисляш след това за парите ще има над 100 повода да се чувстваш прецакан. Винаги ти се струва, че е имало и по-изгоден вариант.
На всичкото отгоре, ако си с този начин на мислене, тази кола става непродаваема, защото като решиш да я продаваш искаш нереално висока за пазара цена.
Мъка, мъка-а-а-а .... мъка!
От коли печелят само джамбазите, всичките останали само трошим пари за коли - респективно за кеф.
Карай и не ги мисли, вече си ги дал!
На всичкото отгоре, ако си с този начин на мислене, тази кола става непродаваема, защото като решиш да я продаваш искаш нереално висока за пазара цена.
Мъка, мъка-а-а-а .... мъка!

От коли печелят само джамбазите, всичките останали само трошим пари за коли - респективно за кеф.
Карай и не ги мисли, вече си ги дал!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Re: toyota auris 1.33
Колега честито,радвай се на колата и на избора си,недей слушай хората,българина е такъв-да гледа в чуждата чиния и да дава акъли.аз също си поръчах новата Корола 1.6,някой съшо се опитваха да ми дават акъли но ги отрязах.това е мое решение,можех да взема по висок клас,но реших да не надскачам летвата си.карай си колата със здраве като дойде.поздрави.hitmen84 написа:nqkoi moje li da mi kaje neshto poveche za auris 1.33 , zashtoto si poruchah takav i se zapochnaha edni komentari , zashto tozi dvigatel , zashto benzin i taka natatak rolleyes.

Toyota Tercel 1.3 1990-2005 made in Japan
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
абсолютно никаква разлика не съм усетил след 30 000км, защото просто такава няма. колата си я юркам откак и навъртях 10 000км ,така че бих усетил дори минимална промянаkaki написа:Вярно ли е, че до определен брой километри двигателя е спънат софтуерно?
цитирам и мнение от форума: Колега, не забравяй, че на до 30000км. двг. е леко спънат софтуерно, а като чукне 30000 се отпушва

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250