toyota auris 1.33
toyota auris 1.33
nqkoi moje li da mi kaje neshto poveche za auris 1.33 , zashtoto si poruchah takav i se zapochnaha edni komentari , zashto tozi dvigatel , zashto benzin i taka natatak rolleyes. 

Приятелю, много странно е твоето решение първо да си поръчаш автомобил, а после да се интересуваш какво точно си поръчал.Аз разбирам да поръчаш нещо в ресторант, без дори да си го чувал-така просто за експеримента, но за кола е меко казано странно...
А иначе по въпроса-ти сигурно знаеш повече от мен.Като цяло модела с този двигател е нов и не можеш да очакваш, че тук ще му знаем най-честите болежки (ако има такива).Двигателя е икономичен,и не бива да очакваш чудеса при доускоряване най-вече.Мисля че си с 6 скорости,което е много добре.Независимо от нивото на оборудване колата си има всичко необходимо.С 16 инчови джанти поведението в завой е много добро.Като цяло-практичен семеен хечбек.Ако е от новия фейслифт дори ми харесва и по дизайн.
Не знам как си откъм финанси,но аз бих взел 1.6 мотора.По въпроса бензин/дизел всеки сам си решава-тук на тази тема са най-разгорещените спорове.
Според мен не трябва да съжаляваш за избора си, но ако от сега не си сигурен че това е твоят автомобил, мисля че си избързал с поръчката си...Успех с новата коля (дано е TOYOTA).
А иначе по въпроса-ти сигурно знаеш повече от мен.Като цяло модела с този двигател е нов и не можеш да очакваш, че тук ще му знаем най-честите болежки (ако има такива).Двигателя е икономичен,и не бива да очакваш чудеса при доускоряване най-вече.Мисля че си с 6 скорости,което е много добре.Независимо от нивото на оборудване колата си има всичко необходимо.С 16 инчови джанти поведението в завой е много добро.Като цяло-практичен семеен хечбек.Ако е от новия фейслифт дори ми харесва и по дизайн.
Не знам как си откъм финанси,но аз бих взел 1.6 мотора.По въпроса бензин/дизел всеки сам си решава-тук на тази тема са най-разгорещените спорове.
Според мен не трябва да съжаляваш за избора си, но ако от сега не си сигурен че това е твоят автомобил, мисля че си избързал с поръчката си...Успех с новата коля (дано е TOYOTA).

Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
-
- Получена благодарност: 1 път
Ще си позволя да цитирам мнението на един добре известен колега от тази тема http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=166541#166541. Предполагам той ще се включи в последствие:hitmen84 написа:... prosto iskah neshto poveche da naucha za dvigatelq...
LEXUS написа:Четох тест-драйва na Yaris 1.33 dual VVT-i в Авто-Билд,където Станчо Шукеров пише,че моторът е добър,но на старт в първите метри е доста тромав. Същото се потвърждава от официалните характеристики на сайта на Тойота 11.7 сек. 0-100км./ч. са много за двигател със 100 коня и купе на Ярис, при положение ,че дизелът 1.4 Д4Д с 90 коня е по-бърз с цяла секунда в спринта до 100км./ч.,да не говорим за еластичността и доускорението!
... А понеже те интересува Аурис с този двигател,направи си сметка 0-100км./ч. 13.1 сек. при 100 коня 1.33 dual VVT-i,докато предишния 1.4VVT-i 97 коня 0-100км.ч 13.0 сек.. Демек нов мотор-1.33 ,повече коне-100 коня, двоен ввти ,а дори малко по-тромав,НО МНОГО по-икономичен. В момента 1.33 двигателят е най-икономичният и екологичен в класа!
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Dizzle - че ко има да му харесаш на тфа Бентли !? laugh.gif Няма багажник като хората, къде ше си тургам сноуборда, А!??
Иначе Ауриса си върви и 1.33 и с 1.4, да не говорим, че с тези двигатели по-лесно се икономисва, че ако е голям мотор, трудно да си оставиш крака да рита пода laugh.gif Двигателя си е прифектен, просто не слушай кво ти говорят - пробвай, дръпни го като го разработиш с неколко талиги пък тогава кажи дали си сбъркал

Иначе Ауриса си върви и 1.33 и с 1.4, да не говорим, че с тези двигатели по-лесно се икономисва, че ако е голям мотор, трудно да си оставиш крака да рита пода laugh.gif Двигателя си е прифектен, просто не слушай кво ти говорят - пробвай, дръпни го като го разработиш с неколко талиги пък тогава кажи дали си сбъркал

- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
http://www.youtube.com/watch?v=QC1Ya9LPXOUDizzle написа:не очаквай кой знае каква динамика...
Какво и е на динамиката?!?
И главата може да си счупиш, и без книжка да останеш.
това и с трабант може да го направиш. не е за дърпанки по светофарите имам предвид,а е удобна градска и икономична колаYuli написа:http://www.youtube.com/watch?v=QC1Ya9LPXOUDizzle написа:не очаквай кой знае каква динамика...
Какво и е на динамиката?!?
И главата може да си счупиш, и без книжка да останеш.

това е правилния отговор на въпроса ти колега хитмен84.мечоКуХ го е казал мноооого точно и ясно.немога да разбера защо когато някой пише примерно взех си 1.3 бензин или 1.4 дизел всички почват......ааааа що не взе по-големия мотор.ако вземеш 1.6 ща те гонят до дупка що не си взел 2.0 biggrin.gif ако вземеш 2.0 те почват ами що не сложиш чип.после ами що чипа ти е по-слабMe4oKyX написа:Dizzle - че ко има да му харесаш на тфа Бентли !? laugh.gif Няма багажник като хората, къде ше си тургам сноуборда, А!??![]()

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
biggrin.gifsacho7803 написа:немога да разбера защо когато някой пише примерно взех си 1.3 бензин или 1.4 дизел всички почват......ааааа що не взе по-големия мотор.ако вземеш 1.6 ща те гонят до дупка що не си взел 2.0 biggrin.gif

laugh.gif biggrin.gif biggrin.gifsacho7803 написа:ако вземеш 2.0 те почват ами що не сложиш чип.после ами що чипа ти е по-слаббългарина е толкова изпростял че незнай що диша даже biggrin.gif

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Дааа, позна. biggrin.gif laugh.gif И чак известен колега, не ме четкай така. laugh.gifScott написа:Ще си позволя да цитирам мнението на един добре известен колега от тази тема http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p=166541#166541. Предполагам той ще се включи в последствие:..........hitmen84 написа:... prosto iskah neshto poveche da naucha za dvigatelq...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
sacho - че ко му пречи и на 1.3 да си сложи чип laugh.gif то голям мотор всеки може да направи да върви, мен затва ми е интересно с малките, да видим колко могат, а ни го спестяват..... дизле - що да не се дърпаш по светофарите !? То тва е до желание, не до кола laugh.gif Аз до Ево Х съм спирал и разбира се го бъзнах, не че имам шанс, ама поне да видя как вървят 300+ коне 

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
http://www.greencarcongress.com/2008/11 ... is-to.html
след "разработване" си карай на по-високи обороти без притеснение /при необходимост/
след "разработване" си карай на по-високи обороти без притеснение /при необходимост/

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009