Днес си купих Авенсис :)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Авг 2010 16:27

zzecov написа:Първия път когато ми поднесе...със старите ми летни гуми мишлен, които иначе имаха вид, но тогава бяха на 5 години !!!!

Просто влезох в завоя и там имаше кал, върху която стъпи предната ми дясна гума ...... Да съм карал с неповече от 70 в тоя завой (КОЛКО ограничението на конкретния завой беше? бел. Рая) , ....... минаха десетки коли, които поднесоха на същото място и само едно дърто рено се завъртя като мене.
И от тези 2 случки ( с 5 годишни !!! гуми и с кал на пътя) направи глобален извод?

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2010 20:06

Рая, поддържам мнението на zzecov - моите впечатления са абсолютно същите и с новите гуми....
Но с минимален шофьорски опит ситуацията е контролируема. В никакъв случай не е нервна кола.
Но факта да споделя впечатленията си бе това, че дори и с моя над 23г активен шофьорски опит вкл. екстремно шофиране, ме учуди конкретното място, на което автомобила тръгна да поднася....
Освен високата скорост, нямаше никакви други предпоставки за поднасяне на задница - завоите са много плавни, и страничното ускорение бе доста ниско.
Явно задницата е доста лека, и аеродинамичното повдигане при висока скорост стига за преминаване на границата.
Иначе за hyankov - не се притеснявай. Не вярвам дори и да доближиш границата на сцепление - при нормални скорости авенсиса се държи мъжки на пътя и е удобен/лек за шофиране. :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris

Мнение от nowyaris » 16 Авг 2010 20:14

hyankov написа:Кофти, точно сега ми предстои пътуване до морето и обратно, ще бъда на тръни през цялото време. На завоите ще намалям много, докато придобия представа за колата. Мерси за предупреждението.
Намаляй и на правит,бъди на тръни през цялото пътуване,дори и след като придобиеш представа за колата.Така ще си играеш с внуците-без значение от модела на гумите.

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 16 Авг 2010 20:43

slowtraveler написа:Рая, поддържам мнението на zzecov - моите впечатления са абсолютно същите и с новите гуми....
...:
Ок, може да и така. Може би сравнявам със коли с наистина леки задници, при които поднасянето е трудно контролируемо. Поне при мен тази кола накъдето я карам натам върви, за разлика от някои други коли.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 16 Авг 2010 21:34

Raya написа:
slowtraveler написа:Рая, поддържам мнението на zzecov - моите впечатления са абсолютно същите и с новите гуми....
...:
Ок, може да и така. Може би сравнявам със коли с наистина леки задници, при които поднасянето е трудно контролируемо. Поне при мен тази кола накъдето я карам натам върви, за разлика от някои други коли.
Ние,кротките нямаме проблеми с поднасянето на задницата.Спортно ориентираните водачи на МПС срещат този проблем доста често.Ама то при тях и предницата поднася.И странично поднася.И винаги е виновно МПС-то,гумите,пътната обстановка,насрещно движещите се и т.н.За съжаление има случаи в които няма как да споделят впечатленията си с нас кротките.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2010 22:13

nowyaris, не се смятам за екстремен водач.
Но винаги пробвам новия автомобил до границата на възможностите му при удобни и сравнително безопасни условия.
За да съм готов и да знам какво да очаквам от него ако ми се наложи маневра в екстремални условия.
Познаването на възможностите на автомобила ти помага да избереш един или друг вариант за избягване на аварийна ситуация :whistle:
Също така при поледица често удрям по-рязко спирачка или правя по-рязка маневра когато няма никой около мен, за да знам кога ще поднесе и как ще спира автомобила ако ми се наложи...

zzecov

Мнение от zzecov » 16 Авг 2010 23:45

Raya написа: И на мен ми стана интересно, какво й е на задницата? Стигала съм до 180 ( макс.скорост на джипиеса), но никога ( да чукна на дърво) не усещах няква нестабилност.
Ми пожелавам ти с такава скорост да не разбереш кво е усещането, щото най-жалкото е, че със сигурност ставаш просто "статистика".... (да не дава господ...)....

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 16 Авг 2010 23:55

slowtraveler написа:nowyaris, не се смятам за екстремен водач....
Хе-хе, ами това изказване какво е:
slowtraveler написа:... на широките завои точно пред Ястребино...при 180км/ч ...
По спомени от миналата година, магистралата още не беше стигнала до там... :whistle: tongue.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 17 Авг 2010 08:05

Scott, при абсолютно празен път и сам в колата съм готов да поема този риск за километър два laugh.gif
Това не значи, че при наличие на други около мен не се придвижвам със съвсем нормална скорост по същия този път, като не ме дразни дори и да се влача с 20км/ч ако няма възможност за безопасно изпреварване....
Да си 'екстремен' водач за мен съвсем не значи да караш бързо, а да не се съобразяваш (да не ти пука) за условията.
Случвало ми се е на Сл.Бряг 'екстремна' водачка да се опита да изпревари ТИР, движещ се с 20км/ч, а тя- сигурно с 21км/ч. И всичкото това в сляп завой (ляв за мен - камиона скрива колата). Успяхме да спрем, и 'девойката' трябваше да даде заден, за да се разминем (дистанцията между нас бе 1м)....
Навярно е търсила адреналин

laugh.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Авг 2010 09:51

slowtraveler написа:Scott, при абсолютно празен път и сам в колата съм готов да поема този риск за километър два laugh.gif
Това не значи, че при наличие на други около мен не се придвижвам със съвсем нормална скорост по същия този път, като не ме дразни дори и да се влача с 20км/ч ако няма възможност за безопасно изпреварване....
Да си 'екстремен' водач за мен съвсем не значи да караш бързо, а да не се съобразяваш (да не ти пука) за условията.
Случвало ми се е на Сл.Бряг 'екстремна' водачка да се опита да изпревари ТИР, движещ се с 20км/ч, а тя- сигурно с 21км/ч. И всичкото това в сляп завой (ляв за мен - камиона скрива колата). Успяхме да спрем, и 'девойката' трябваше да даде заден, за да се разминем (дистанцията между нас бе 1м)....
Навярно е търсила адреналин Търсила е тя.... с разширени вени и брадавици.Не и ли наби един между рогата?От друга страна,добре,че е била с 21.Ако беше с 91 ко щяхме да четем сега?

laugh.gif

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Авг 2010 09:53

Търсила тя....... с разширени вени и брадавици по него.Не и ли наби един между рогата?

Аватар
Raya

Мнение от Raya » 17 Авг 2010 10:07

Мисля, че от липса на опит го е направила. Начинаещите водачи много се надценяват.
Вчера видях как едно хлапе в опит да паркира, което за мястото беше лесно, фрасна една РАВка.
Не умеят още да карат, но са на пътя без придружител.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 17 Авг 2010 10:10

То в ОРЛАНДОВЦИ няма отделни парцели за опитни и неопитни май.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 17 Авг 2010 10:13

Raya написа:Мисля, че от липса на опит го е направила. Начинаещите водачи много се надценяват.
Вчера видях как едно хлапе в опит да паркира, което за мястото беше лесно, фрасна една РАВка.
Говорейки за паркиране... вчера имах просто невероятно изживяване. Тези от вас които са от София, вероятно знаят къде е езерото Ариана, в Бойко-Борисовата градина. Е, набутах се да паркирам ето тук. Влизането беше 'как да е', но излизането стана с близо 20 маневри wacko.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 17 Авг 2010 10:42

Raya написа:Мисля, че от липса на опит го е направила. Начинаещите водачи много се надценяват.
Не става въпрос за неумение. Неумението е простимо, и подлежи на корекция с натрупването на опит.
Става въпрос за безумство и наглост. Тъй-като камиона пъплеше бавно (намали навярно на 5-6км/ч), видях в огледалата същата малоумна идиотка отново да тръгва да го изпреварва в същия завой след като ме заобиколи...
Предпочетох да дам газ и да избягам по-далеч от такива идиоти...
Една позната кара така - не и пука. Приятеля и казва на Шумен - тук има полицай. Съответно я спират, защото не и пука и не намалява. Ситуацията се повтаря на Севлиево (будката) и входа на София...

Публикувай отговор