Днес си купих Авенсис :)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 14 Авг 2010 23:43

Мерси slowtraveler, ще проверя утре. Но като оглеждах колата преди купуването май беше сухо и празно...
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

zzecov

Мнение от zzecov » 15 Авг 2010 22:49

Честито. Аз тази я гледах миналия месец като ходих до ТМ, но ми направи впечатление че малко е захабен интериора.
както и да е, дано я караш дълго и безаварийно. Иначе добри ценички са обадили там, ама гледам целия паркинг на ТМ е пълен със секънд хенд, ма зрители мноо немаше. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Иначе имай впредвид само едно - задницата не е от най стабилните...т.е. мисли затова като решиш да караш с 160 например....

Иначе за водата -аз от тази зима чувам един плискащ шум отпред, някъде под прозореца след силен дъжд или след топене на снега и смятам тази есен да почистя каналите на калниците, за да не събирам вода от купето (което ми се е случвало с ФауВе)....

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 15 Авг 2010 23:14

zzecov написа:задницата не е от най стабилните...т.е. мисли затова като решиш да караш с 160 например....
Т.е. задницата олеква, или...?

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 15 Авг 2010 23:53

hyankov написа:
zzecov написа:задницата не е от най стабилните...т.е. мисли затова като решиш да караш с 160 например....
Т.е. задницата олеква, или...?
И на мен ми стана интересно, какво й е на задницата? Стигала съм до 180 ( макс.скорост на джипиеса), но никога ( да чукна на дърво) не усещах няква нестабилност.

zzecov

Мнение от zzecov » 15 Авг 2010 23:59

Ми като го усетиш сам ще го разбереш (може и да се насе..ш). аз лично се въртях напролет на пътя за самоков, и два пъти ми се е случвало да ми поднася, ама тогава видях задницата да ме изпреварва biggrin.gif , не че нещо...
Иначе карам модела от 2006 и съм много доволен (освен смени на масло, намам нито една смяна на каквото и да било, въобще), просто колата е номер едно от всякъде (е малко е тромава при потегляне, ама нейсе...)....

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 16 Авг 2010 00:07

zzecov написа:Ми като го усетиш сам ще го разбереш (може и да се насе..ш). аз лично се въртях напролет на пътя за самоков, и два пъти ми се е случвало да ми поднася, ама тогава видях задницата да ме изпреварва biggrin.gif , не че нещо...
Напролет да не е било ранна пролет със заледявания? :whistle:
Или гумите са за изхвърляне?
Сранни неща пишеш за тази колата.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2010 00:27

Писал съм го преди около година в този форум, точно за модела, който е взел hyankov.
С нови гуми GoodYear ми поднесе на широките завои точно пред Ястребино...
Тръгна плавно, но сериозно. Поднасянето се контролираше лесно, но при 180км/ч внесе известен дискомфорт...

П.С. Асфалта бе чист и нямаше пясък/прах. Просто задницата олекна и тръгна, и то без сериозно натоварване в завоя...
Колата бе празна - сам без багаж...
Последно промяна от slowtraveler на 16 Авг 2010 00:52, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 16 Авг 2010 00:30

zzecov написа:....
Да не си с различни гуми отпред и отзад?
В БГ е масова грешка да се купуват по 2 нови гуми и да се слагат отпред. Резултатът е завъртане при рязко спиране.
Винаги по-новите гуми трябва да са отзад! А най-добре е да се кара с 4 еднакви гуми.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 16 Авг 2010 00:53

zzecov написа:Ми като го усетиш сам ще го разбереш (може и да се насе..ш). аз лично се въртях напролет на пътя за самоков, и два пъти ми се е случвало да ми поднася, ама тогава видях задницата да ме изпреварва biggrin.gif , не че нещо...
Иначе карам модела от 2006 и съм много доволен (освен смени на масло, намам нито една смяна на каквото и да било, въобще), просто колата е номер едно от всякъде (е малко е тромава при потегляне, ама нейсе...)....
Е пиши с кой двигател си, иначе тромава при потегляне е много общо понятие. И на мен ми е ясно,че не са резачки Авенсисите, но и двигателят е от значение все пак.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 16 Авг 2010 08:21

Епа, слагаме спойлер-пейка на багажника и проблема със задницата е решен :iroc:

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 16 Авг 2010 08:32

hyankov написа:Епа, слагаме спойлер-пейка на багажника и проблема със задницата е решен :iroc:
Gluposti, horata me4taqt za oversteer na fwd kola, a puk vie se kahurite.
Trqbva da se radvash - semeina kola sus povrutliva zadnica(a'la drift edition). tongue.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2010 08:35

Japanese_fever написа:
hyankov написа:Епа, слагаме спойлер-пейка на багажника и проблема със задницата е решен :iroc:
Trqbva da se radvash - semeina kola sus povrutliva zadnica(a'la drift edition). tongue.gif
Да, ама с тея двигателчета докато вдигнеш скоростта, когато задницата става повратлива, и то пътя свършил laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

diver

Мнение от diver » 16 Авг 2010 08:52

slowtraveler написа:
Japanese_fever написа:
Да, ама с тея двигателчета докато вдигнеш скоростта, когато задницата става повратлива, и то пътя свършил laugh.gif
То към Самоков, настилката и климата дават допълнително ускорение, достижимо единствено за авенсис с уека задница....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

zzecov

Мнение от zzecov » 16 Авг 2010 16:02

Raya написа:
Напролет да не е било ранна пролет със заледявания? :whistle:
Или гумите са за изхвърляне?
Сранни неща пишеш за тази колата.
Са да обясня, че снощи не ми се пишеше. Първия път когато ми поднесе, бе лятото на 2008, със старите ми летни гуми мишлен, които иначе имаха вид, но тогава бяха на 5 години, ми се завъртя дупето на един завой след бистрица, просто късмет, че нямаше коли отсреща.

Втория път, когато всъщност катастрофирах, беше тази година на 1 март. Просто влезох в завоя и там имаше кал, върху която стъпи предната ми дясна гума ( Гиславед Евросноу - втори сезон, купени чисто нови 2008 - аз карам по 10К на година, така че сами си смятайте...).
В първия момент имах чувството, че някои ми е хванал предната гума в менгеме, след това задницата тръгна леко на ляво, аз нарочно не направих нищо, след това продължи да върви плавно наляво, и в един момент премина "point of no return" и се завъртях на 360 градуса и се ударих в скалния склон отстрани на пътя. Да съм карал с неповече от 70 в тоя завой, даже точно преди това си помислих, че не трябва да се силя много, шото не съм с летните гуми (тойо проксис т1р). И според мене причината е, че колата няма ESP, щото докато седях отстрани и чаках да дойдат застрахователите, минаха десетки коли, които поднесоха на същото място и само едно дърто рено се завъртя като мене.
Впоследствия прочетох мнението на слоу за задницата и осъзнах, че точно по този начин ми се е случило и на мене. Иначе миналата година ходихме до австрия лятото 4 човека, и на отиване и на връщане не мръдна 2000 километра, и то навръщане в един постоянен зверски порой, от Виена до Белград.
като цяло просто искам да ти обърна внимание да не се силиш много, особенно като си с празен автомобил (то си е твоя работа де). Не казвам, че това е някакъв моделен дефект и т.н., а и неискам да анализирам ситуацията и да търся причината, тъй като самата случка (и чувство) е достатъчно гадна, сама по себе си.

А двигателя ми е 2.0 Д4Д / 116 кс

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 16 Авг 2010 16:25

Кофти, точно сега ми предстои пътуване до морето и обратно, ще бъда на тръни през цялото време. На завоите ще намалям много, докато придобия представа за колата. Мерси за предупреждението.

Публикувай отговор