scorpion написа:Здравейте !
Останах изненадан, че с този двигател и това купе, като цяло с този семеен туристически автомобил могат да се постигат такива скорости, да се поддържат, пък макар и на магистрала. Според мен това си е претоварване на автомобила и прекомерно амортизиране. За такива скорости има други автомобили от производители в областта на спортните автомобили. Разбира се всеки сам си преценява, как ще използва автомобила си.
Апропо, имал съм удоволствието да шофирам в Италия (от север до юг) и смея да твърдя, че с малки изключения се спазва стриктно ограничението от 130 км/ч. За няколко хиляди километра не видях никой да фучи с 200 и отговре, да не говорим че и спортните коли, които видях бяха малко ! За Германия не знам.
Лично мнение. Поздрави !
Ти пък сега "семеен туристически автомобил".
Говориш за моята пчеличка
Тази пъргавелка е направена да е бавна при 4-5 човека товар, но сам шофьор, направо кърти.
Пък и щом нямам произшествия (ПТП) с нея за 5 години мисля че съм добър шофьор и с късмет!!!
Да съгласен съм че ограниченията се спазват на вън. Как няма, в холандия бях преди няколко години и там по магистралата даже беше ограничението 100км/ч, а ако те хванат със 160 се конфискува колата

biggrin.gif
Дано не преживеем такива правила в БГ. Но и съм за Суровите наказания и ако се стигне до там и аз ще карам с 100км/ч.
За другото съм съгласен, всяка скорост с обороти над 5000 си е товарене и води до бързо амортизиране.
Колеги някой имал ли е сериозни ремонти със тойота след 2004-2005???