Avensis Verso VS Corolla Verso

Ivak

Avensis Verso VS Corolla Verso

Мнение от Ivak » 27 Юли 2010 12:49

Здравейте,

Избрал съм въпросните модели за следващ автомобил.
Година на производство 2001-2005, дизел, без значение кое модификация на мотора (90 или 116 к.с.)втора употреба

Прочетох всичко което намерих из темите по форума за тях, но няколко въпроса остана без отговор. Молбата ми е за отговор.

Какъв е орентировъчния разход на двата автомобила, падата ли под 10 градско?
Кой би бил по-удачния вариант за по-душманско каране(респективно кой е с по евтина подръжка)?

С въпросния автомобил ще се минават по около 50 000- 60 000 км на година, предимно дълги разстояния по всякакви пътища- магистрали и разбити селски шосета. Наясно съм, че няма вечни неща и затова ме притесняват цените на частите по ходовата част. Би ми било много полезно да подхвърлите някой, които знаете. Лагери, тампони, шарнири и и т.н.
Инетресува ме и цената на първоначалното обслужване, четох за около 1000 лева, актулана ли е тази цена и има ли варинант да е по-ниска без да правя компромис с колата. Множко ми вижда за масло, филтри и ремък.
Доколкото четох и съединителя е консуматив, приблизително през колко км се сменя с маховика?

Всяка помощ в орентирането би ми била от полза :thumbsup:

bstavrev

Мнение от bstavrev » 27 Юли 2010 13:12

Ако ще минаваш по 50-60 000 на година по-добре си купи нов автомобил.

Аватар
kaloian311

.

Мнение от kaloian311 » 27 Юли 2010 13:13

Привет колега,от 4 месеца карам авенсис версо 116к.с. та да ти кажа за разхода градско с климатик при нормално каране 7.8-8.0л./100км. ,извън градско до 120км/ч 4.8-5.1л./100км. Относно "душманското" каране малко ми идва малък двигателя за 1550кг. та не е толкова пъргава че да е грчиш,но пък возията е уникална.И дане забравя обслужване 770лв.Успех :thumbsup:
Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 27 Юли 2010 18:20

За този тип коли удачен вариант за душманско каране няма.За Тойота евтин вариант за поддръжка няма.Особено за посочените от теб два модела.Иначе на мен лично Авенсис версо повече ми харесва-досещам се за какви нужди ти е нужна кола-Авенсиса събира повече.

p_zarkov

Мнение от p_zarkov » 27 Юли 2010 21:56

koега карам Авенсис версо 4год.В момента е на 210 000 -реални ( купувана е от магазина в Русе. Аз съм и втори собственик. След пауърбокса проблема 116 коня- 1500кг купе изчезна biggrin.gif .Други проблеми почти няма. Разхода е така както го е посочил колегата ! А РАЗЛИКАТА между Корола веро и Авенсис версо е от земята до небето - повярвай ми. И не на последно място Авенсис версо е призведен в Япония ,а за королите заводите са доста по-близо до България wink.gif . Както бях писал в една друга тема :"ТОВА Е СКУЧНО ЗДРАВА КОЛА " !!!!!!!

УСПЕХ ПРИ ПОКУПКАТА !

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: .

Мнение от Kiki » 27 Юли 2010 22:11

kaloian311 написа: обслужване 770лв.Успех :thumbsup:
За какво обслужване става въпрос за 770лв.
С ангренажен ремък ли?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 27 Юли 2010 22:35

Тук става дума за различен клас автомобили.Мисля от там идва избора,по отношение на окачването,българина има малко изкривена представа за това,колата която ще вземеш на старо или е със здраво окачване или не,от там нататък или се купуват качествени оригинални части при ремонт или не,японските коли са по различни от другите автомобили,те или са здрави или някой нещо е правил,по отношение на окачване са много издражливи.Но по принцип темата окачване е много странна,имам чувството че има хора които по няколко пъти на година сменят всичко по окачването.

Ivak

Мнение от Ivak » 27 Юли 2010 22:40

Благодаря за обърнатото внимание smile.gif

Везните клонят към Авенсис и при мен.
Наясно съм, че не е евтина подръжката на Тойота за това попитах за частите и дали издържат душманско каране, имах предвид лоши пътища е не юркане колкото може.
Вълнува ме какво включва обслужването за 770 лв, че ако трябва да правя такова на всеки 10 000 км някак си не ми допада въобще.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 27 Юли 2010 22:45

sashoskiora написа:...японските коли са по различни от другите автомобили,те или са здрави или някой нещо е правил,по отношение на окачване са много издражливи.Но по принцип темата окачване е много странна,имам чувството че има хора които по няколко пъти на година сменят всичко по окачването.
offtopic.gif Mного задълбочен разбор на японското окачване... да не вземаш уроци при LEXUS, или си на няколко бири biggrin.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 28 Юли 2010 00:10

Scott написа:
sashoskiora написа:...японските коли са по различни от другите автомобили,те или са здрави или някой нещо е правил,по отношение на окачване са много издражливи.Но по принцип темата окачване е много странна,имам чувството че има хора които по няколко пъти на година сменят всичко по окачването.
offtopic.gif Mного задълбочен разбор на японското окачване... да не вземаш уроци при LEXUS, или си на няколко бири biggrin.gif
Защо, купи си една Корола, карай я 200000-300000км. и ти ще дойдеш на нашето мнение. happy.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 28 Юли 2010 01:00

Ivak написа:Благодаря за обърнатото внимание smile.gif

Везните клонят към Авенсис и при мен.
Наясно съм, че не е евтина подръжката на Тойота за това попитах за частите и дали издържат душманско каране, имах предвид лоши пътища е не юркане колкото може.
Вълнува ме какво включва обслужването за 770 лв, че ако трябва да правя такова на всеки 10 000 км някак си не ми допада въобще.
Опита ми от тойота и лексус показва че сменяш едни амортисьори за 100-200к и това е по окачването, въпреки душманското каране smile.gif

ПП: задължително се случва след като изтече гаранцията biggrin.gif

Scott

Мнение от Scott » 28 Юли 2010 11:57

LEXUS написа:... купи си една Корола, карай я 200000-300000км. и ти ще дойдеш на нашето мнение.
Aко опита ти с японските автомобили е 'от една Корола' (която всъщност най-вероятно е на баща ти) просто не ми се спори с теб. Личния ми опит показва, че една кола ми 'омръзва' след 3-тата година. За какво да си вземам надеждна и скучна Корола, като мога да си взема нещо дето да ми доставя удоволствие от карането, пък се ше ме изкара 100-ина хил. км. biggrin.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Юли 2010 03:46

Виж, това,че на теб други коли ти доставят удоволствие от карането ,не ни убеждавай, че и на нас не ни доставят Тойотите удоволствие. На мен пък точно Тойота ми доставят удоволствие от карането.
Второ- Имаме 3 Тойоти- 2 Короли и един Хайейс на 430 000 км. без ремонти дори по ходовата част. Повече трябва ли да ти обяснявам?

Щом не ти харесват Тойотите, защо спориш изобщо. Като не ти харесват, ние ги харесваме. Изобщо не виждам защо трябва да има спор.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Nixter

Мнение от Nixter » 30 Юли 2010 12:01

Vesko написа: Опита ми от тойота и лексус показва че сменяш едни амортисьори за 100-200к и това е по окачването, въпреки душманското каране smile.gif
ПП: задължително се случва след като изтече гаранцията biggrin.gif
А моя опит покзва, че на двугодишен авенсис на 43К километра ми смениха гаранционно предни амортисьори без да имам оплаквания (бил омаслен) Така, всичко е "според зависи". Но за тия мои амортисьори ще пусна отделна тема някой път, че все нямам време.
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Scott

Мнение от Scott » 30 Юли 2010 14:18

LEXUS написа:...Изобщо не виждам защо трябва да има спор.
Спор няма - зададох въпрос и получих отговор, който ме удовлетворява:
Имаме 3 Тойоти...
:whistle:

Публикувай отговор