toyota avensis 2.2 d4d 2008 съединител...
toyota avensis 2.2 d4d 2008 съединител...
Започвам от там където започнах и 30 минутния разговор със Жоро (СЛОУ). От едно известно време се чува странен шум. При натискане на съединитела този шум изчезва. Лагер съединител маховик... може да е.
Така или иначе колата е в гаранция... и утре за ще се ходи на доктор.... и какво ли не изчетох във форума но поне едно разбрах че този проблем при фейслифта със съединителя не трябва да го има. Имало е някакъв проблем който са го отстранили. Но явно не... или просто е късмет. колата на 19000 км и ми се появи този шум.. в педала на съединителя се появи луфт и така.
Аз питам нормално ли е за 1 година и 19000 км да има такъв проблем?
Възможна причина?
и оше един въпрос
тъй като имам още една кола и там не ми върви на скорости и на съединител, колата е пежо 405 4х4, имам нужда от качествен майстор.
Така или иначе колата е в гаранция... и утре за ще се ходи на доктор.... и какво ли не изчетох във форума но поне едно разбрах че този проблем при фейслифта със съединителя не трябва да го има. Имало е някакъв проблем който са го отстранили. Но явно не... или просто е късмет. колата на 19000 км и ми се появи този шум.. в педала на съединителя се появи луфт и така.
Аз питам нормално ли е за 1 година и 19000 км да има такъв проблем?
Възможна причина?
и оше един въпрос
тъй като имам още една кола и там не ми върви на скорости и на съединител, колата е пежо 405 4х4, имам нужда от качествен майстор.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами за да 'озвучим' темата:
Според мен звука най-вероятно е от лагер първичен вал (звука се е чува и при престой на място при изключена скорост и отпуснат съединител).
Или аксиален лагер (да е заседнала вилката в леко допряно положение,
от където и да е малко по-голям свободния ход на съединителя)..
За нормално - твърдо не е нормално, но затова е гаранцията. Да се мъчат в сервиза.
И разбира се - проконтролирай проверката на нивото на маслото в ск.кутия...
П.С. съмнява ме проблема да е в маховик....
Според мен звука най-вероятно е от лагер първичен вал (звука се е чува и при престой на място при изключена скорост и отпуснат съединител).
Или аксиален лагер (да е заседнала вилката в леко допряно положение,
от където и да е малко по-голям свободния ход на съединителя)..
За нормално - твърдо не е нормално, но затова е гаранцията. Да се мъчат в сервиза.
И разбира се - проконтролирай проверката на нивото на маслото в ск.кутия...
П.С. съмнява ме проблема да е в маховик....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
това е много добре позната конструктивна грешка при комбинацията 2.2д4д с ръчна 6ст.кутия.наистина би трябвало след фейслифта да е отстранен,но не се притеснявай не е нито едното от предположенията на slow. дължи се на механичен допир на жилата(щангите) от скоростния лост към ск.кутия и се премахва с монтажа на видоизменен държач фиксатор на тези жила на ск.кутия.при него има демпферен материал,който избягва директното опиране на тези жила към кутията,което предава този мелещ звук.имах го и на моя рав и ми го оправиха в гаранция,оттогава изчезна шума.
твоя модел е фейслифт,възможно е да се е изместил този държач или да се е протрил този омекотителен материал на него,само предполагам.ако още отначало го е имало тоя шум значи ти липсва тая част и трябва да се сложи.
в тойота ще се сетят веднага.ако имаш проблем ще ти пратя точно номера на тази част,върви комплект с някакви болтове,доколкото си спомням.
твоя модел е фейслифт,възможно е да се е изместил този държач или да се е протрил този омекотителен материал на него,само предполагам.ако още отначало го е имало тоя шум значи ти липсва тая част и трябва да се сложи.
в тойота ще се сетят веднага.ако имаш проблем ще ти пратя точно номера на тази част,върви комплект с някакви болтове,доколкото си спомням.

- slowtraveler
Дано jim е прав, но не виждам как би се променял звука от натискане на съединителя, ако механично опират жилата....
Абе - утре сервиза ще направят пряка диагностика и ще се види...
Абе - утре сервиза ще направят пряка диагностика и ще се види...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
много просто при натиснат съединител се прекъсва въртенето на вторичния(или първичния) вал,което спира предаването на вибрациите към купето.не претендирам за техн.компетентност,но този шум го имах и ме ядосваше адски.впоследствие умни глави от един немски форум го обясниха подробно,което се опитах да направя и аз сега.slowtraveler написа:Дано jim е прав, но не виждам как би се променял звука от натискане на съединителя, ако механично опират жилата...
пак повтарям-това е масова конструктивна грешка и се отстранява гаранционно!
- slowtraveler
Re: toyota avensis 2.2 d4d 2008 съединител...
Здравей celio, има ли развитие по темата и какъв беше проблема? Аз имам подобен проблем, сутрин когато запаля след 2-3сек се появява точно това, което си описал. След като загрее колата този шум осезаемо намалява..почти изчечва. Чува се само на 800-900 оборота на място, след натискане на съединителя или вдигане на оборотите изчечва. Според мен е маховик, защото се чува леко тропане. Джим може ли номер на тази част за която говориш? Тези дни ще направя едно клипче, за да имате по-ясна представа за какво говоря.
Re: toyota avensis 2.2 d4d 2008 съединител...
http://file.bg/c262429NPGOS това е ... сега, ако се окаже, че е маховик:
1- да си поръчам от англия за около 1500комплекта (демпферен маховик на люк)
2- да пробвам със солиден на цена около 700-800лв комплекта, но тук има много неизвестни:
-дали при потегляне ще има вибрации?
-дали теглото на маховиците ще е еднакво, защото инерцията ще е различна и при слагането на по-лек маховик е възможно да падат оборотите при превключване...нз
-дали няма да има пак дразнещи шумове
-дали няма да се прецакат скоростите...
3- дали не е лагер на първичен вал...?
Чакам мнения и впечатления
Мерси
http://www.ebay.co.uk/itm/TOYOTA-RAV-4- ... 3a766cf34f това е за рав, но има и за авенсис
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-AVENSIS- ... 5d3ce2cf86
люк за авенсис
1- да си поръчам от англия за около 1500комплекта (демпферен маховик на люк)
2- да пробвам със солиден на цена около 700-800лв комплекта, но тук има много неизвестни:
-дали при потегляне ще има вибрации?
-дали теглото на маховиците ще е еднакво, защото инерцията ще е различна и при слагането на по-лек маховик е възможно да падат оборотите при превключване...нз
-дали няма да има пак дразнещи шумове
-дали няма да се прецакат скоростите...
3- дали не е лагер на първичен вал...?
Чакам мнения и впечатления

http://www.ebay.co.uk/itm/TOYOTA-RAV-4- ... 3a766cf34f това е за рав, но има и за авенсис
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-AVENSIS- ... 5d3ce2cf86
люк за авенсис