проблем с оборотите на королата
проблем с оборотите на королата
имам следния проблем , когато спра на светофар и дам на свободна оборотите ми задаържат за малко около 900 1000 и след това падат до 500 и започва да притреперва ?? королата е с мотор Е12 с мотор 1.6 ввти 110 кс .. мислех си дали да не навия жилото за гаста с няколко оборота , но преди да деиствам реших да попитам тук 

- Joll1Roger
- Автомобил: Корола Е11
Като съдя по моята Корола и по тази тема http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11623,а и по Маздата на един колега това е напълно нормално.
не съм почиствал такава клапа . днес забелязах , че при запалване държи около 800-1000 оборота като след 3-4 мин падат на 500 , също падат когато се отвори врата или се борави с електрониката и си мисля да не е проблема в акумулатора ?? и все пак съм наточил зъби на това жило на гаста , понеже видях , че има врътка за натягане и обмислям дали да не я завъртя няколко оборота , но незнам дали няма да прецакам компютъра ?? ако има запознати с това жило на гаста ще съм благодарен да споделят опит и знания
че то има ли жило на газтаlubooo написа:не съм почиствал такава клапа . днес забелязах , че при запалване държи около 800-1000 оборота като след 3-4 мин падат на 500 , също падат когато се отвори врата или се борави с електрониката и си мисля да не е проблема в акумулатора ?? и все пак съм наточил зъби на това жило на гаста , понеже видях , че има врътка за натягане и обмислям дали да не я завъртя няколко оборота , но незнам дали няма да прецакам компютъра ?? ако има запознати с това жило на гаста ще съм благодарен да споделят опит и знания

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Здравейте относно жилото и да го навиеш няма да решиш проблема само педала на газта ще ти стане по чуствителен.Ходил ли си на елкон да провериш свещите и с точност да знаеш на колко оборота е на празен ход.Мойта зимата държеше почти постоянно 900-950обр а сега като се позатопли ми падна на 710 обр на празен ход.По принцип нормално е като спреш леко да ги задаржи и след това да паднат.
Моята тойота също много лекичко претриса.
Моята тойота също много лекичко претриса.
Toyota Paseo 1.5i
според мен всичко ти е наред.мойта още от нова държи ниски обороти.като спра на светофар са около 700 и на моменти падат дори и под 500//ако съдим по чертичките на оборотомера//което е съпроводено с леко притрисане.студена държи около 1000об.
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г