И приятно....zi_zi_top написа:Интересно описваш събитието biggrin.gifRaya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето.
ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
Друг е въпроса, че щетата така или иначе е регсна и нейния застраховател ще си вземе парите от неговия.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
щото беше 6 вечерта и пак трябваше да ходим в КАТ, на другия ден застрахователи...,Raya написа:Десс, защо със таксито не минахте със протокол по взаимно съгласие? Както разбирам, той е бил виновен и едва ли ще отрече щом те е натресъл в дупето. Така щеш да минеш със регрес и нямаше да ти се смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш.desSs написа:... ама до ноември ако имам още щети /то всъщност вече имам де/...
щото малкия беше с мен и се стресна,
щото нямах телефон в себе си и щяха да се притесняват за нас /излязох уж за 15 минути, колкото да го взема от градина/,
щото на пръв поглед имах само 2 драскотини жълта боя,
и не на последно място по важност - щото от 7.30 бях на кино laugh.gif
- Raya
- Благодарил/а: 2 пъти
Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. Докато при Каското, ако 2-та водачи се разберат кой е виновен, протокол от КАТ не е задължителен. Ако избере от каското да си търси парите, не може и от ГО.["didak"]
Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Искайте от брокерите си протоколи за птп и ги дръжте в джабката. Стане ли птп, двамата го попълвате, подписвате, виновния пише , че се признава за виновен, обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи) и бягате кой накъде.
Но не съм сигурна, че при всички компании е така, затова питайте вашият брокер.
Десс, трябваше да почнеш от последната причина biggrin.gif
номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите, и там ни дадоха вх.номер. но преди това доколкото чух дежурния звъня да проверява номерата на книжките ни /предполагам дали са валидни/. оттам ни пратиха при моя застраховател, попълвахме документи, правиха копия на ГО, лични карти, талони и прочие, и чак тогава се завежда щетата с входящ номер, по телефона не мисля че ще ни го дадат. поне Булстрад. а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат, плюс оспорване на вина и прочие. поне така пише в листа, дето ми го дадоха заедно с полицатаRaya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
- Raya
Да не би Варна е друга държава? biggrin.gifdesSs написа:номер от КАТ по телефона не знам дали дават. за щетата преди две седмици ченгетата дойдоха, видяха за кво иде реч, и ни накараха да ходим на място в КАТ да попълваме протоколите,Raya написа: обаждате се в КАТ за входящ номер, в застрахователната компания за входящ номер ( ако нямат мобилни групи)
За последните половин година 2 щети минах само с протокол ( в джабката си имах само 2, дано да са последни:))))))))) и с мобилна група, никакви полицаи, кат и прочее.
Ползвали сме мобилната група на ЛевИнс и за леки ПТП-та, всичките пъти дойдоха още преди КАТ.desSs написа:... а и мобилните групи идват май само при по-сериозни ПТП-та, или при отказ на ченгетата да дойдат...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- didak
И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Нещо не ми се вярва да е възможен сценарий, при който да не и се "смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш."
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- Raya
Говорим за регресс, т.е. другата страна е виновна. Това занчи, че обещетението се взима от другата, виновната, страна. И като има протокол от КАТ отива при застрахователя на другия водач и се започва една дълга и широка. Затова е по лесно каското да се занимава с това, но от друга страна при регресс по ГО ти изплащат ( на невиновната страна) повече, отколкото ще минеш с каско.didak написа:И като има протокол от КАТ завежда нейната щета при неговия застраховател?!?Raya написа:Да, но задължително ще й трябва протокол от КАТ. ...Има ли начин да си вземе парите директно от ГО на таксито, без да уведомява каското?
Нещо не ми се вярва да е възможен сценарий, при който да не и се "смъква застрахователната сума на колата, и съответно по-малко дозастраховане ще платиш."
Ако ти си виновната страна, тогава вече от каското/сумата компанията си взима парите и така ти се намалява ЗС. И при следващата щета, ако не я дозастраховаш става друга песен в зависимост от степента на щетата.
използвам темата да попитам нещо....значи миналата година като купувах колата//нова//на лизинг са ми взели 1362лв.за каско плюс ГО.тая година пак същите пари ли ще се ръся или....по-малко.гледам в полицата на каското пише 25600.а колата беше 25000---е то след година трябва да я оценят на 18 000....така си мисля поне
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- Raya
" При подновявяване на застрахователни полици, действителната стойност на МПС се определя на базата застрахователната му сума по предходната застрахователна полица, както следва:
за МПС, които са застраховани през предходната застрахователна година като нови, действителната стойност ..... се намалява с:
-15% за МПС до 3,5 тона
.....
-след втора поредна година, действителната стойност се намалява с 10%"
Най-добре да направите нова застраховака в друга компания, ще я оценят повече от -15 % или - 10%, но при лизинг нямате право на избор.
за МПС, които са застраховани през предходната застрахователна година като нови, действителната стойност ..... се намалява с:
-15% за МПС до 3,5 тона
.....
-след втора поредна година, действителната стойност се намалява с 10%"
Най-добре да направите нова застраховака в друга компания, ще я оценят повече от -15 % или - 10%, но при лизинг нямате право на избор.
да ясно.значи ше платя със стотина лв по-малко.те тия от лизинговата компания си играят както искат.дори ме съмнява че и от тия застраховки лапат някой лев.като гледах за миналата година за ГО 188лв на 1.3мотор в който и калкулатор да чукнех за която и община та дори и за такси--такава цена нямаше
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- Рошко
- Получена благодарност: 12 пъти
- Обратна връзка:
Дес, днес специално заради твоя случай се обаждах в Булстрад и ги питах къде в ОУ пише каквото и да било за самоучастие и откъде накъде, при пооложение, че колата е лизингова и лизинговата компания не желае застраховка със самоучастие, го прилагат, отговотър беше "Няма такова нещо!"
Викам как да няма, като има. На моя позната са й поискали 1% самоучастие. "Няма такова нещо! Има задължително дозастраховане, но няма самоучастие."
Та, да не би този 1% да са ти го взели за дозастраховане?
Викам как да няма, като има. На моя позната са й поискали 1% самоучастие. "Няма такова нещо! Има задължително дозастраховане, но няма самоучастие."
Та, да не би този 1% да са ти го взели за дозастраховане?
тц, дозастраховането е отделно. 1% платих на място в сервиза, дадоха ми фактура за плащането, а в Булстрад сега чакат да получат фактурата от сервиза за целия ремонт /тъй като все още я няма щетата в компютрите им/, и чак след това ще ходя да подписвам анекс и да платя 4.6 % върху ст-ста на последната щета1.6 VVT-i написа:Та, да не би този 1% да са ти го взели за дозастраховане?
а ти къде пита - твоят брокер или директно в Булстрад? щото както казах по-горе, моят брокер беше изумен от цялата тая история, други клиенти също не му се бяха "оплаквали", въпреки че това е въведено още есента. и лично пред мен звъня в централата във Варна и му обясниха това, което и аз на вас
офф ще взема довечера да си преодолея мързела и да си изровя договора вкъщи