предни дискове Corolla E12
предни дискове Corolla E12
Здравейте колеги, искам да попитам дали някой знае на Корола Е12 кога се сменят спирачните дискове? Разбрах, че имало минимална дебелина на дисковете при която е необходимо да се сменят... Оригиналните дискове до сега не са сменяни и си мисля че вече са за смяна , макар че като слагах летните гуми не си личи да са за смяна, нито издават някакъв шум или се усеща намалена ефективност? 

Toyota Corolla, Sol 2002
2.0 Turbo Int. D-4D, 110 hp
1CD-FTV
2.0 Turbo Int. D-4D, 110 hp
1CD-FTV
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
За Корола Е12 минималното допустимо е 23мм, като чисто нови си 25мм..... Аз сложих нови дискове тази събота, като за 80хил.км са свалили ~2,5мм... Т.е. стигнали са минималната допустима дебелина. Аз си сложих вентилирани дискове National - рязани и дупчени със накладки EBC Ultimax - колата спира доооста по-добре biggrin.gif Всичко дойде с доставката до тук на няма и 400лв. Каквито решиш да взимаш, дори да не са тази марка, не взимай само дупчени - по-голям шанс има да се пропукат. Най-добре да са рязани - има с 8, 12 и 16 резки от страна. Мойте по погрешка са и дупчени и рязани, но не ми се връщаха, да ги оправят, че и без това бях под минимума на старите дискове
На Авенсис допустимото износване е повече от това на Е12.
Ако имаш мерак, пиши и ще ти поръчаме и на теб такива. Питах няколко познати каращи с такива дискове от много време и не са доволни от евтините Брембота и Цимерманите - и двете са само дупчени и се пукат лесно при загрят диск и влизане в локва