предни дискове Corolla E12

Аватар
dumbi
Обратна връзка:

предни дискове Corolla E12

Мнение от dumbi » 11 Май 2009 15:14

Здравейте колеги, искам да попитам дали някой знае на Корола Е12 кога се сменят спирачните дискове? Разбрах, че имало минимална дебелина на дисковете при която е необходимо да се сменят... Оригиналните дискове до сега не са сменяни и си мисля че вече са за смяна , макар че като слагах летните гуми не си личи да са за смяна, нито издават някакъв шум или се усеща намалена ефективност? unsure.gif
Toyota Corolla, Sol 2002
2.0 Turbo Int. D-4D, 110 hp
1CD-FTV

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 11 Май 2009 16:21

на оригиналните с релефни букви пише min 21mm,за предните вентилирани говорим
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Май 2009 03:08

За Корола Е12 минималното допустимо е 23мм, като чисто нови си 25мм..... Аз сложих нови дискове тази събота, като за 80хил.км са свалили ~2,5мм... Т.е. стигнали са минималната допустима дебелина. Аз си сложих вентилирани дискове National - рязани и дупчени със накладки EBC Ultimax - колата спира доооста по-добре biggrin.gif Всичко дойде с доставката до тук на няма и 400лв. Каквито решиш да взимаш, дори да не са тази марка, не взимай само дупчени - по-голям шанс има да се пропукат. Най-добре да са рязани - има с 8, 12 и 16 резки от страна. Мойте по погрешка са и дупчени и рязани, но не ми се връщаха, да ги оправят, че и без това бях под минимума на старите дискове rolleyes.gif На Авенсис допустимото износване е повече от това на Е12. :thumbsup: Ако имаш мерак, пиши и ще ти поръчаме и на теб такива. Питах няколко познати каращи с такива дискове от много време и не са доволни от евтините Брембота и Цимерманите - и двете са само дупчени и се пукат лесно при загрят диск и влизане в локва happy.gif

Публикувай отговор