Traction-a в случая няма никакво отношение - той е единствено, за да не пребоксуват водещите колела при потегляне на хлъзгава настилка, но не и в движение. Друг е въпросът, че щом имаш тракшън, значи си с оборудване SOL, което означава, че имаш и VSC (Vehicle Stability Control), който вече би трябвало да ти помага в движение върху хлъзгав път, както в случая. Само не разчитай прекалено много на електрониките, защото ако караш като идиот (както явно е карал дюда от SUV-то, каквито и системи за стабилност да имаш, няма да те спасят - законите на физиката никой не може да ги надвие!)nenko70 написа: P.S.
Само да добавя че системата за Тракшън контрол на Auris работи доста добре. Миналата седмица пътувайки по подбалканското, посока София, имаше доста нанесен пясък по платното. Точно в началото на възвишението преди Саранци пътя беше ужасен.
Вижте какво стана(точно пред мен) с SUV 4x4.
Хората в колата се отърваха без драскотина.
СОБСТВЕНИЦИ НА АУРИС
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Колата има и VSC. Няколко пъти святкаше индикатора, който представлява една кола с вълнообразни дири. Аз мисля че това е индикатор за включване на тракшън контрола, но може и да греша.
Довечера ще погледна пак ръководството.
P.S.
Някой попадал ли е на ръководство в електронен вид?
Мислех да го сканирам, но ми се видя много бачкане. :(
Довечера ще погледна пак ръководството.
P.S.
Някой попадал ли е на ръководство в електронен вид?
Мислех да го сканирам, но ми се видя много бачкане. :(
Traction-a в случая може и да има отношение.Не е само за потегляне, а също и за доускорение.
Отделно, не е задължително да е SOL оборудване за да има тези системи за сигурност.
Някой ще ми отговори ли на въпроса за мп3-тата?Скоро ще ходя на обслужване, ако има проблем, предпочитам тогава да го изчистя, благодаря!
Отделно, не е задължително да е SOL оборудване за да има тези системи за сигурност.
Някой ще ми отговори ли на въпроса за мп3-тата?Скоро ще ходя на обслужване, ако има проблем, предпочитам тогава да го изчистя, благодаря!
При мен превъртането в песните става само от бутони на плеъра.
Никога не съм можел да правя това от волана, а и не виждам как да става това.
Като се натисне еднократно някоя от стрелките се сменят песните. Като се задържат тези путони се сменят директориите.
Не съм пробвал, ако на диска няма директории и се задържи бутон, какво става.
А за тракшъна:
Доколкото прочетох, когато се включва VSC бъзера издавал звук.
При мен светкаше само индикатора за тракшън контрола, когато попадах в/у нанесен пясък.
Никога не съм можел да правя това от волана, а и не виждам как да става това.
Като се натисне еднократно някоя от стрелките се сменят песните. Като се задържат тези путони се сменят директориите.
Не съм пробвал, ако на диска няма директории и се задържи бутон, какво става.
А за тракшъна:
Доколкото прочетох, когато се включва VSC бъзера издавал звук.
При мен светкаше само индикатора за тракшън контрола, когато попадах в/у нанесен пясък.
понеже съм нов собственик на аурис ако може да задам някои въпроси.понеже съм карал и други коли искам да знам на всички ли педала на съединителя е доста по висок от педала на спирачката.спирачките са доста слаби (говоря като бързо отреагиране на спирачките при натискане на педала).никъде не виждам муте на аудиото нито на волана нито на уредбата.е все пак колата е на 230км.разхода който го дават по каталог(градско5.8) е доста преувеличено.при мен среден разход 6.5.говоря за разход който включва и извън градско не повече от скорост 120км(ориентировъчно около 100км от тези 230).значи тестовия автомобил беше доста по тих от тази кола.ще покараме и ще видим.ауриса е 1.4д
-
Покарай си колата 10-ина хиляди и тогава пиши във форума.Да ти е честита.aad написа:понеже съм нов собственик на аурис ако може да задам някои въпроси.понеже съм карал и други коли искам да знам на всички ли педала на съединителя е доста по висок от педала на спирачката.спирачките са доста слаби (говоря като бързо отреагиране на спирачките при натискане на педала).никъде не виждам муте на аудиото нито на волана нито на уредбата.е все пак колата е на 230км.разхода който го дават по каталог(градско5.8) е доста преувеличено.при мен среден разход 6.5.говоря за разход който включва и извън градско не повече от скорост 120км(ориентировъчно около 100км от тези 230).значи тестовия автомобил беше доста по тих от тази кола.ще покараме и ще видим.ауриса е 1.4д
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако е като при Ярис, вратите се заключват като достигнеш 2000 об/мин след като тръгнеш.nenko70 написа:Имам едно питане към собствениците на тази кола.
Вече три седмици карам Auris и все още не мога да разбера кога решава да си заключва вратите след потегляне. Забелязал съм, че при потегляде назад се заключва почти веднага, а при потегляне напред се заключва след разлино време. Има явно и някаква връзка с това дали човек е сам в колата.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- didak
?!?Ael написа:...Чувал съм (не е ясно колко е верно) че не е хубаво на неразработен двигател да се слагат високи октани....
Аз до сега /2000км/ съм наливал само ОМВ100 и ЕКО100.
Помня, че имаше една тема за разликите между различните окатни в България, как се отразява на разхода и т.н.
Дори по Дискавъри мернах такъв тест - еднакви кола/скорост/разстояние - различни октани.
По-високия октан даде по-малък разход, но основния извод беше, че горивата се различават най-вече по произвидител - еднакви октани - различен разход.
Ако приемем, че качествения контрол на вносните горива е по-висок,
и производителя препоръчва не по-малко от 95....
ми се струва, че поне не съм навредил на двигателя

nenko70, благодаря!
аад,
Спокойно, изчакай да се поразработи колата.Ще постигаш даже по-ниски стойности от заводските дадени такива.Аз съм със същия двигател, за изминати 3000 км ( 7/8 градско - на много къси разстояния, с постоянно включен климатроник) разхода ми е 5.6 л.Ако не са късите разстояния, бих изкарал и по-нисък разход, сигурен съм.На извънградско съм постигал 3,9, също и 4.0.Е там беше с доста пенсионерско каране, но 4,5 л за лек крак е напълно достижим.
П.п Имам и веднъж, два пъти 6.5 л извънградско ама там няма да казвам как съм карал
Mute бутон няма, но можеш да ползваш power бутона, който ти е на врътката отгоре.Изключва се с натискане надолу.След като го пуснеш обратно, започва да плейва от там откъдето е било спряно.
аад,
Спокойно, изчакай да се поразработи колата.Ще постигаш даже по-ниски стойности от заводските дадени такива.Аз съм със същия двигател, за изминати 3000 км ( 7/8 градско - на много къси разстояния, с постоянно включен климатроник) разхода ми е 5.6 л.Ако не са късите разстояния, бих изкарал и по-нисък разход, сигурен съм.На извънградско съм постигал 3,9, също и 4.0.Е там беше с доста пенсионерско каране, но 4,5 л за лек крак е напълно достижим.
П.п Имам и веднъж, два пъти 6.5 л извънградско ама там няма да казвам как съм карал

Mute бутон няма, но можеш да ползваш power бутона, който ти е на врътката отгоре.Изключва се с натискане надолу.След като го пуснеш обратно, започва да плейва от там откъдето е било спряно.
Проверих.didak написа:Ако е като при Ярис, вратите се заключват като достигнеш 2000 об/мин след като тръгнеш.nenko70 написа:Имам едно питане към собствениците на тази кола.
Вече три седмици карам Auris и все още не мога да разбера кога решава да си заключва вратите след потегляне. Забелязал съм, че при потегляде назад се заключва почти веднага, а при потегляне напред се заключва след разлино време. Има явно и някаква връзка с това дали човек е сам в колата.

И при Auris вратите се заключват след 2000 оборота, дори и да не си потеглил.
-
- didak
Не е така!tribalistas написа:Как да се заключват, при мен не се заключват и не мисля, че е правилно да се заключват врати, защото не дай си боже да се удариш няма отваряне..................
Не забравяй че има компютър, който следи и се грижи за всички "автоматики" и връзките между тях.
Със сигурност, ако не дай си боже се удариш, заради рязкото спиране двигателя ще угасне и вратите ще се отключат.
А е възможно да е програмирано ЕКУ-то да гаси принудително двигателя и да блокира колелата при активиране еърбег.
Въобще в съвременните автомобили компютрите взимат все повече решения вместо водача и в повечето случаи те са полезни за хората.
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Заключването е от алармата, не от колата. Моят също не се заключва, но алармата на Тиграта я бях настроил да заключва щом запаля двигателя и да отключва при загасяне. Това е особено полезно в големи градове (разбирай Шопландия), където съм чувал за случаи, докато си забит някъде в задръстване, минава някой наркоман и докато се усетиш, той вече ти е претарашил багажника или задната седалка и е отпрашил в неизвестна посока.tribalistas написа:Как да се заключват, при мен не се заключват и не мисля, че е правилно да се заключват врати, защото не дай си боже да се удариш няма отваряне..................
-
здравейте искам да попитам колегите , като седите на място и натиснете педала на спорачката няколко пъти става ли по твърд , и съответно ако задържите педала натиснат дали спада. На мен ми направи впечътление че педала на спирачката има сравнително голям ход и като седи натиснат пропада, питах сервизния приемчик в ТМ ауто тои ми излезе с теорията че всичко нови коли били така , пък до сега съм карал доста "нови " коли и не съм забелязъл такова нещо. А и имах проблем зиамта светна ми ми сервиз отидох в сервиза и ми казаха че съм имал проблем в датчика на комънрейла, (мотор 1.4д), изчистиха ми грешката и ми казаха ако се появи отново ще го сменяме, някой друг да има подобна случка? И последно къде в софия има магазин дето да има части за тая кола, говоря за накладки, обиколих почти цяла София нищо 
п.п. Може ли да кажете и междуболтовото разстояние на джантити и централния отвор.

п.п. Може ли да кажете и междуболтовото разстояние на джантити и централния отвор.
It's good to be BAD!