Здр. колеги, някои сменял ли е скоро от Вас тампон на заден амортисьор на Авенсис 1, защото ме интересува има ли някакви особености при смяната, както и къде продават читави, защото в тм ауто искат по 220 за един.
Ползвали ли сте тайвански/ тайландски и коклко издържат?
смяна на тампон на задни амортис
-
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Особеното е, че трябва да се свали кората под задния прозорец. Обаче нея я затискат крайните парчета от облегалката на задната седалка (под коланите). За да се свалят тези парчета се маха задната седалка и там вече се виждат болтовете, които държат парчетата от облегалката, които трябва да свалим. Седалката се маха лесно, като се дърпа нагоре.
Успех и обяснете на майсторчетата как става, че те първо дърпат и трошат, да не губят време.
Успех и обяснете на майсторчетата как става, че те първо дърпат и трошат, да не губят време.
Carina E 4AFE LB 1992
Колеги и аз имам подобен проблем но при мен по-скоро се чува нещо като леко почукване и то само на определени неравности дали това са също симптоми на заминал заден тампон на амортисьора тъй като вчера успях да проверя биалетката тя е здрава тампона на надлъжната щанга скоро го сменях и вече незнам какво друго може дае . Другото което може дае но най-малко ме съмнява е че имам точно на това колело скъсано жило на ръчната спирачка и то сега понякога опира в надлъжната щанга дали може и от него да почуква така