Клапа във входящите колектори
Клапа във входящите колектори
Въпроса ми е малко глупав ама ми казаха че имало някаква вакумна клапа на входящите колектори,която се отваряла след 4хил. оборота,та въпроса ми е каде точно се намира!
мотора е 3С-ГЕ,селика; 5 ген.
мотора е 3С-ГЕ,селика; 5 ген.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Виждал съм подобна клапа, но на изходящите колектори. След 4000 об. не ти е необходим бекпрешър, а вече по-добро продухване. Хондата на жена ми е 75кс. но откакто и сложих генерация на ф63,над 4000об. все едно има турбо! Но загуби мощност при ниските. Та тази клапа е да имаш по-добро развъртане на мотора през целия оборотомер. Е, над 4000об. звука не го коментираме... 

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
пълни глупости са ти казали!!! ако я вържеш ще набира по-зле!sskk87 написа:pitam za6toto mi kazaha 4e ako se hvane s svinska opa6ka,kolata po4vala da nabira predi 4000 oborota,taka kakto sled tqh!!
problema e 4e moga da i otkriq "osta",za da q varja i da sedi postoqnno otvorena!
(6te sum blagodaren ako nqkoi ima snimka,na taq klapa)
Tova za klapata mi go kaza na6 kolega ot foruma,oba4e zabravi da mi pokaje kade to4no se namira tazi klapa,a pak az ot moq strana ne razbrah kakav mu e nick-a tuka vav foruma.Spored negovi dumi tazi "operacia" imala efekt,NO ska4al i razhoda na gorivo.
Neka ako vaprosniq 4ovek 4ete tazi tema da kaje kak stava tazi procedura,za da nema 2 mneniq po vaprosa!
Neka ako vaprosniq 4ovek 4ete tazi tema da kaje kak stava tazi procedura,za da nema 2 mneniq po vaprosa!
- Georgimitrovich
- Georgimitrovich
Това според мен са пълни глупости и по-скоро да има обратен ефект от колкото полужителенsskk87 написа:Tova za klapata mi go kaza na6 kolega ot foruma,oba4e zabravi da mi pokaje kade to4no se namira tazi klapa,a pak az ot moq strana ne razbrah kakav mu e nick-a tuka vav foruma.Spored negovi dumi tazi "operacia" imala efekt,NO ska4al i razhoda na gorivo.

- Georgimitrovich
temata mi e dosta interesna i na men, 6te moje li nqkoi da mi obqsni kato na po prosti4uk kade e to4no taq klapa, ima li q izob6to, kakuv i e principa na deistvie i kva rabota vur6i kato vqlo. 6tom ve4e dvama 4oveka kazvat 4e bilo glupost qvno ima nqkva takava djadja.
Blagodarq predvaritelno na infoto.
Blagodarq predvaritelno na infoto.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300