Проблема е бял пушек след като двигателя загрее и миризма на неизгорял дизел.
Колата я имам и карам от около година и 3 месеца. Месец слed като я купих изгоря 1ва дюза, която сменихме с нова оригинална Дензо. Месец след това периодично започна да пропушва бял дим и при едно пътуване с 3ма възрастни и две деца на магистрала светна цялото табло и изкара грещка за ЕГР клапана. Свалих и изчистих ЕГР клапана - пак пушеше, след това купих нов афтърмаркет клапан с който постоянно даваше грешки и върнах оригиналния, които преди монтажа след почистването забелязах че като погледна през него към скънцето отстрани леко свети (клапана е ротационен, не е като при Т25 да ляга и уплътнява върху легло). След това колата не даваше грешки но загрее ли пропушваше. Майстора който ми поддържа колата сложи чип и запуши ЕГР клапана механично (чипа е за мощност и спиране на ЕГР клапана софтуерно - от Холандска фирма която се занимава само с това - моя майстор си плаща и само слага софтуера). Проблемите продължиха и пушенето се увеличи. За да гледам какво се случва и да чистя евентуални грешки (досега бях с Гармин ЕкоМеханикал на телефона и навигацията) купих кабел VXDIAG VCX Nano for TOYOTA и инсталирах Техстрийм на лаптопа. Междувремнно ми замина и 4-та дюза която пак сменихме с нова оригинална Дензо и пушенето продължи, а след седмица сменихме и 2-ра и 3та пак с нови оригинални Дензо. Пушенето продължи и след връщане на оригиналния софтуер и махане на тапата на ЕГР клапана. Дюзите са вкарани правилно, майстора ми пусна обучение на дюзите което премина успешно. Пуснах тест на ЕГР клапана и работи коректно на контакт - колкото процента задам или ги заковава точно или дава отклонение -0,02, което мисля че е перфектно. Въпреки това на запален двигател параметъра EGR operation prohibid понякога е ОК или NG, ако докосна газта става NG. Качвам снимки от Техстрийма които показват че 5тата дюза отваря постоянно, което може да е причина при загрял двигател горивото което 5тата дюза пръска в ДПФа да се загрява и излиза през ауспуха като гъст бялосив дим.
Моля ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или има идеи каква е причината да даде насоки какво може да се провери и направи. Колата не е в България и тук оторизираните сервизите са главорези, а не вършат никаква работа.
Проблем с Toyota Avensis 2.0 D4D 1ADFTV 2010
-
acho78
- Автомобил: Toyota Avensis T27, 1ADT
Проблем с Toyota Avensis 2.0 D4D 1ADFTV 2010
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (230.98 KiB) Преглеждано 27 пъти
-
- 2.jpg (228.89 KiB) Преглеждано 27 пъти
-
- 3.jpg (225.84 KiB) Преглеждано 27 пъти