От начало, само се замисляше, но с времемто започна да върти все повече докато запали. Първото палене особенно трудно, после през деня по-лесно.До преди 2 седмици положението стана вече- въртя по 3 пъти сутрин докато запали. Моя майстор който обикновенно ми прави колата е по-тясно ориентиран към Волво ми препоръча да намеря сервиз с диагностика на Тойота, за да се види детайлно къде е проблемата.
Насочиха ме към механик, който бил работил в Тойота 11 г и вече работел сам, пак основно с Тойота. Свързах се с него и каза да закарам
таратайката сутринта, да я оставя цял ден, за да я тестват когато е студена, да четат живи, умрели данни и всичко, докато не намерят къде е проблемата.
Оставих колата сутинта в 9 и отивам към 17, 30 да чуя диагнозата. Почаках още половин час, че "диагностика" да пристигне- явно от някъде другаде след работа. И след 20 мин идва механика от Тойота и започна да ми рисува на един лист устройството на горивната система на колата.
С две думи, можело даа е от горивната помпа, ако не е от нея- значи е от дюзите, Но, той и ДПФ бил заминал. Общо взето, ми обрисува положението, че колата не си заслужава да се прави. Помпи нямало, дюзите били по 1600 лв за борй, и ако са запекли- взимали по 200 евро за вадене. Та да мисля за продаване, или за скрап. Взех си "скарпа" и на своя глава си купих SCV клапана, като четох, че от там започвали тези проблеми.
Закарах колата при един младеж, който прави всякакви коли. Пъво сменил клапана- пак не пали. Свалил дюзите и г изанесъл на стенд, от там казали за ремонт са. Поръчахме нови и докато дойдат, младежа продължил да рови. И се обажда, че видаял сълзене на нафта от датчика на горивния филтър.
Смени ги и колата си стана както преди, пали от четвърт.
Та, изводът за мен е, че не е нужна да си топ механик от реномирана марка, а да ти се занимава и даа мислиш...
Дано този "скролбрейкър" да е полезен за някой.