Auris E18 2ZR-FXE HSD 2015 - Trip A и B се самозанулиха?
-
- Автомобил: -
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Auris E18 2ZR-FXE HSD 2015 - Trip A и B се самозанулиха?
Здравейте!
Едва от 2 дена съм собственик на Auria hybrid 2015. Предишният собственик ми го даде със сертификат от TOYOTA service, че батерията е на 100%, както и че е обслужена напълно.
Вчера вечерта като запалих колата, тръгна на бензин, батерията беше доста празна и видях че трип А и Б са се занулили от самосебе си.
Тъй като нямам никакъв опит с хибридни автомобили, съм притеснен дали всичко по колата е наред.
Писах и друга тема, касаеща странен шум, който редовно чувам, докато шофирам...
https://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=40045
А освен това, заредих бензин догоре в София и след 200км пробег стрелката сочи абсолютно пълен до горе резервоар, все едно е залепнала. Няма как да не мръдне поне малко.
Моля за някакви коментари, не съм сигурен, дали всичко е наред...
Как се разбира дали батерията (всъщност, разбрах, че са две) е наред? А дали е още в гаранция, след като колата все още не е 10-годишна?
Благодаря предварително!!!
Едва от 2 дена съм собственик на Auria hybrid 2015. Предишният собственик ми го даде със сертификат от TOYOTA service, че батерията е на 100%, както и че е обслужена напълно.
Вчера вечерта като запалих колата, тръгна на бензин, батерията беше доста празна и видях че трип А и Б са се занулили от самосебе си.
Тъй като нямам никакъв опит с хибридни автомобили, съм притеснен дали всичко по колата е наред.
Писах и друга тема, касаеща странен шум, който редовно чувам, докато шофирам...
https://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=40045
А освен това, заредих бензин догоре в София и след 200км пробег стрелката сочи абсолютно пълен до горе резервоар, все едно е залепнала. Няма как да не мръдне поне малко.
Моля за някакви коментари, не съм сигурен, дали всичко е наред...
Как се разбира дали батерията (всъщност, разбрах, че са две) е наред? А дали е още в гаранция, след като колата все още не е 10-годишна?
Благодаря предварително!!!
Последно промяна от Akima на 24 Сеп 2024 15:54, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
-
- Благодарил/а: 124 пъти
- Получена благодарност: 78 пъти
Trip A и B се самозанулиха - Auris hybrid 2015
По отношение на Трип А и Б... най-вероятно е бил слаб акумулаторът, случвало ми се е на Авенсиса. За стрелката- ами същото е и при моите коли, в началото тръгва бавно. Сега, този Аурис в града е доста икономичен, затова чак след 200км тръгва да спада стрелката.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line
- WoLF
- Благодарил/а: 447 пъти
- Получена благодарност: 204 пъти
С толкова слаб акумулатор нямаше да тръгне колата, мисля... Според мен има нещо друго със зануляването За нивото на горивото пиши пак като минеш поне няколкостотин километра
-
Според сервиза под определен заряд се занулява БК, ставаше дума за заряд, с който стартерът завърта (било то и трудно). Така го обясниха като предположение за зануляването тогава. Не знам дали е вярно, разбира се
- WoLF
Хибрид е, няма стартер Стигне ли до READY, вече няма значение състоянието на 12V акумулатор.
Не са две - имаш акумулатор, като на всяка кола и имаш батерия на хибридната система
-
Да, това беше екстраполирано за Аурис хибрида (и съответно неточно). Стартера имах предвид при моя Авенсис.
-
Благодаря на всички!
Иначе, когато запалвам колата, тя не тръгва на ток, а на бензин и виждам, че зарежда батерията. След около 2-3 минути минава на ток. Това нормално ли е да е в такава последователност?
Струва ми се, че батерията се зарежда и разрежда адски бързо, но нямам база за сравнение и не знам как да разбера нормално ли е.
Имам документ, който показва, че колата е минала успешна проверка на хибридната система в Тойота преди около месец. Обаче се чудя, като 9-годишна кола, пък било то само на 70 000 км, дали не е спаднал значително капацитетът на батерията?
Само в сервиз ли могат да ми кажат или мога да проверя сам чрез някакъв софтуер?
Разбрах, че имало фирми в София, които подменят дефектирали клетки и не било скъпо, като да купиш нова батерия от Тойота?
Благодаря ви! Тепърва навлизам в света на хибрида...
Иначе, когато запалвам колата, тя не тръгва на ток, а на бензин и виждам, че зарежда батерията. След около 2-3 минути минава на ток. Това нормално ли е да е в такава последователност?
Струва ми се, че батерията се зарежда и разрежда адски бързо, но нямам база за сравнение и не знам как да разбера нормално ли е.
Имам документ, който показва, че колата е минала успешна проверка на хибридната система в Тойота преди около месец. Обаче се чудя, като 9-годишна кола, пък било то само на 70 000 км, дали не е спаднал значително капацитетът на батерията?
Само в сервиз ли могат да ми кажат или мога да проверя сам чрез някакъв софтуер?
Разбрах, че имало фирми в София, които подменят дефектирали клетки и не било скъпо, като да купиш нова батерия от Тойота?
Благодаря ви! Тепърва навлизам в света на хибрида...
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 147 пъти
- Получена благодарност: 480 пъти
Opel Astra F Estate (1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
-> Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
-
Прочетох темата, ама не съм сигурен дали разбрах правилно. То ест, мога да прочета с obd ii уред състоянието на клетките на батерията? Аз имам един старичък - ya-101 мисля, бях го купувал от Али-то. Не знам дали ще свърши работа. Ако не, някой може ли да ми препоръча какво устройство да взема и кое приложение да ползвам, ако се свързва с телефона? Благодаря!
- WoLF
Тази заешка дупка е много дълбока. Почвай да четеш всичките хибридни теми наред. Сега имаш въпроси, после ще имаш още повече Втори вариант е въобще да не се вглъбяваш и просто да си караш колата. Като направи проблем ще работим конкретно
Колата не я карай като електрическа, карай я като бензинова, но с подпомагащ електромотор
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 138 пъти
Напишете номера на рамата.
Има нова мода при одометрите на гаранционни коли.
Има нова мода при одометрите на гаранционни коли.
-
И сетих се всъщност за едно генерално нещо...
Има ли вариант да ресетна цялата кола и всички настройки да са фабрични... Оказа се, че май има електрически огледала, които обаче не се прибират автоматично и разни други променени неща...
Има ли вариант да ресетна цялата кола и всички настройки да са фабрични... Оказа се, че май има електрически огледала, които обаче не се прибират автоматично и разни други променени неща...
-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 45 пъти
-
Последно ще питам за сравнение, преди да прибегна към диагностика и евентуални ремонти:
Вечерта се прибирам вкъщи и батерията е доста пълна, когато паркирам колата. На другия ден сутринта, като я паля, е на 2 чертички, съответно е паднала през нощта, и колата работи на бензин първите 2-3-4 минути. След около 5-6 км, 15-20 минути шофиране, вече се е вдигнала поне с 3 чертички. Нямам база за сравнение и не знам толкова бързо ли трябва да се зарежда/разрежда. От мобилните телефони знам, че поне при тях батериите им, ако се разреждат и зареждат бързо, са "заминали"...
Вечерта се прибирам вкъщи и батерията е доста пълна, когато паркирам колата. На другия ден сутринта, като я паля, е на 2 чертички, съответно е паднала през нощта, и колата работи на бензин първите 2-3-4 минути. След около 5-6 км, 15-20 минути шофиране, вече се е вдигнала поне с 3 чертички. Нямам база за сравнение и не знам толкова бързо ли трябва да се зарежда/разрежда. От мобилните телефони знам, че поне при тях батериите им, ако се разреждат и зареждат бързо, са "заминали"...
- BOz
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 180 пъти
Дреме ти за батерията колко бързо или бавно се зарежда/разрежда. Самозануляването на триповете няма общо с нея. Тя и да умре цялата, ще може по трип А или Б да си хванеш на колко километра след като си ги занулил ти е умряла.
п.п. Вземи си нов "стартов" акумулатор и това е.
п.п. Вземи си нов "стартов" акумулатор и това е.
Разход на хибрид->
Разход на дизелов автоматик ->
Разход на дизелов автоматик ->