Гръмнала Airbag щора
-
- Автомобил: Toyota RAV-4 2.2 D2D 136 hp
Гръмнала Airbag щора
Здравейте!
Нощно време, тъмен град (Сопот) и шахта с кръгъл капак, чийто капак не е бил поставен добре. Тъмна улица, която е била скоро в ремонт, гарга грачи, грозно, зловещо... Минавам с предна гума, капака на шахтата се изправя и удрям задна лява гума (като навързах фактите). Чувам пищене, детето, което спеше реве - възглавницата тип щора се отворила и окото и синьо. Гумата спукана, джантата с голяма резка. Смених гумата, натъпках щората за да имам видимост и продължих по задачите - трябваше тепърва спешно да отида до Пловдив да закарам в София тъщата със счупен крак, а вече беше 23 часа. Иначе щях да викам Кат, да пишем акт, да съдя общината... Но това е положението. Смених щората, вече не дава грешка - преди биеше B1836 грешка - Open in Curtain Shield Airbag (P Seat Side) Squib Circuit. Сега след смяната на щората вече няма грешка, но индикацията за проблем на таблото си стои. Коланите не бяха разтеглени - ударът беше в джантата отдолу, минал съм през шахтата с 40-50 км/ч.
Централният модул явно трябва да се нулира? Четох по темата, че може да се замени с нов или да се изтрие грешката от EEPROM. Знаете ли къде в София може да изтрият грешката? ТМ Ауто ми казаха, че могат, но работели с оригинални части, щяло да е доста скъпо..
За съжаление Гугълчо, който винаги е помагал, този път удря на камък - само сервизи във Варна и Петрич предлагат услугата според него.
Благодаря предварително! Автомобилът е RAV4, XA30, D2D дизел, 136 к.с. 2007. Централата според Toyodiy е 89170-42200, но не пише дали това е за вариант със щори. На първа позиция изписва друг номер за вариант без щори.
Нощно време, тъмен град (Сопот) и шахта с кръгъл капак, чийто капак не е бил поставен добре. Тъмна улица, която е била скоро в ремонт, гарга грачи, грозно, зловещо... Минавам с предна гума, капака на шахтата се изправя и удрям задна лява гума (като навързах фактите). Чувам пищене, детето, което спеше реве - възглавницата тип щора се отворила и окото и синьо. Гумата спукана, джантата с голяма резка. Смених гумата, натъпках щората за да имам видимост и продължих по задачите - трябваше тепърва спешно да отида до Пловдив да закарам в София тъщата със счупен крак, а вече беше 23 часа. Иначе щях да викам Кат, да пишем акт, да съдя общината... Но това е положението. Смених щората, вече не дава грешка - преди биеше B1836 грешка - Open in Curtain Shield Airbag (P Seat Side) Squib Circuit. Сега след смяната на щората вече няма грешка, но индикацията за проблем на таблото си стои. Коланите не бяха разтеглени - ударът беше в джантата отдолу, минал съм през шахтата с 40-50 км/ч.
Централният модул явно трябва да се нулира? Четох по темата, че може да се замени с нов или да се изтрие грешката от EEPROM. Знаете ли къде в София може да изтрият грешката? ТМ Ауто ми казаха, че могат, но работели с оригинални части, щяло да е доста скъпо..
За съжаление Гугълчо, който винаги е помагал, този път удря на камък - само сервизи във Варна и Петрич предлагат услугата според него.
Благодаря предварително! Автомобилът е RAV4, XA30, D2D дизел, 136 к.с. 2007. Централата според Toyodiy е 89170-42200, но не пише дали това е за вариант със щори. На първа позиция изписва друг номер за вариант без щори.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Гръмнала Airbag щора
Виж това:
Остава да си намериш дъмп на паметта от "неизгърмял" компютър, и начин да "налееш" дъмпа в чипа.
Нищо конкретно не ми излиза по този номер който си пратил. Хвърли една рама на частно и ще погледна за номер и къде я има тази централка.
Остава да си намериш дъмп на паметта от "неизгърмял" компютър, и начин да "налееш" дъмпа в чипа.
Нищо конкретно не ми излиза по този номер който си пратил. Хвърли една рама на частно и ще погледна за номер и къде я има тази централка.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Гръмнала Airbag щора
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
Гръмнала Airbag щора
Благодаря! Тези линкове всичките ги бях гледал. На английски и руски език търсих. Почвам да се чудя с EEPROM четец и с него дали да не оправя кашата, само ме е страх да не гръмне всичко, ако го върна и има проблем 

- mapamop
Гръмнала Airbag щора
Ако просто изтриеш чипа с програматор, ще го убиеш. Трябват ти данните от чипа на компютър, който не е претърпял инцидент и да е поне със същия каталожен номер на етикета, като твоя. Ако просто ще сменяш целия модул - твоят номер е заменен със 89170-42201. Т.е. може да си сложиш всеки от двата.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Гръмнала Airbag щора
Да, за триене не говоря, а за корекция на стойностите в чипа. Но ще е трудно, нямам EEPROG програматор, пусто да остане, още не съм си взел aurdino за да си експериментирам на воля. Затова замяна. Въпрос - има ли риск, ако сменя централата със същата, еърбеците да гръмнат? Този звук от свирене бях го чувал само като стрелях с ЕРПГ в казармата 

- mapamop
Гръмнала Airbag щора
Принципно не, ако не е повреден и заместващият модул. Сваляш акумулатора, работиш "на тъмно", и след смяната докато закачаш акумулатора да няма никой в купето.
Имам FlyPro който ги пише. Чипа изобщо не е уникален и произволен сервиз за телевизори и компютри трябва да могат да ти налеят дъмпа, защото тая памет я има в една камара телевизори, монитори (да си пазят каналите, настройките или поне макетите за тези неща), по старите дъна мисля я имаше също - в нея беше записан MAC адреса на мрежовата карта най-малко. Из принтерите и някои касети я има. Стига да е същата като от клипа.
Ако ще е само за това - няма смисъл да купуваш програматор, или да си събираш такъв с поялника. Предполага се че няма да я взривяваш всяка седмица тая кола, че да си струва.
Имам FlyPro който ги пише. Чипа изобщо не е уникален и произволен сервиз за телевизори и компютри трябва да могат да ти налеят дъмпа, защото тая памет я има в една камара телевизори, монитори (да си пазят каналите, настройките или поне макетите за тези неща), по старите дъна мисля я имаше също - в нея беше записан MAC адреса на мрежовата карта най-малко. Из принтерите и някои касети я има. Стига да е същата като от клипа.
Ако ще е само за това - няма смисъл да купуваш програматор, или да си събираш такъв с поялника. Предполага се че няма да я взривяваш всяка седмица тая кола, че да си струва.
--
--
-
Гръмнала Airbag щора
Благодаря за съветите! Намерих и взех 89170-42201. Утре ще го слагам. Дано всичко е наред! 

- mapamop
Гръмнала Airbag щора
Да не забравиш да откачиш акумулатора, поне 10-15 минути преди интервенцията, че може цялата кола да стане на руска салата вътре.
Успех.
--
--
-
Гръмнала Airbag щора
Благодаря! Доста се чудих и не посмях само да сменям модула. Дадох го в сервиза до мен, където ми сложиха щората. Те днес го сложиха, но продължава да се показва индикацията на таблото. Според майстора, вероятно и новия модул има записана грешка, вероятно и него са го взели от кола с отворен еърбег. А го купих с изричното условие да не е от такава кола. Ще тестват с друг модул, който гарантирано няма грешка и ако с него всичко е ок, ще се търси друг модул.
- mapamop
Гръмнала Airbag щора
Дъмпвайте паметта на здравия върху единия "гръмнал".
Така и така имаш вече два гръмнали.
Така и така имаш вече два гръмнали.
--
--
-
Гръмнала Airbag щора
И аз това си помислих, че може да стане. Стига майстора да може да дъмпи HEX код 

- mapamop
Гръмнала Airbag щора
Мисля че паметите дори и различни марки са с еднакъв обем памет - четеш от здравия чип, сваляш на файл архив на гръмналия и наливаш в файла от здравия.
Трябва ти програматор за BIOS-и.
Трябва ти програматор за BIOS-и.
--
--
-
Гръмнала Airbag щора
Благодаря за съветите! Въпреки, че много ми се иска да опитам сам, нямам нито програматор, нито "девствен" модул. На майстора ще му донесат такъв само за проба, не ми е предлагал да прехвърля данни... Иначе гледам и по други сайтове има такива устройства, но никъде не пишат модулът дали е "преживял" удар :(
-
Гръмнала Airbag щора
Иначе намерих файл с данни на удряно и изчистено от грешка устройство. След регистрация в този руски форум могат да се свалят много такива файлове https://www.carhelp.info/forums/showthr ... 338&page=6