Този 1.8 може би е доста далеч от онзи 1.8, който ти трябва за атмосферен проект.
Имам чувството, че дори с максимални жокери (хиляди левове за all motor атмосферен проект) едва ли ще извадиш още 40 к.с.
Иначе като чуя "чип" и атмосферен двигател, малко ли става смешно, щото не работи така.
Без да съм запознат отблизо с 3S-GTE, със сигурност ще ти трябват :
- здрава скоростна кутия
- подсилен съединител
- къстъм полуоски, според кутията и разстоянията
- някой, който е наясно с жиците, както и електроника (може и да може със стоковото 3S-GTE еку, но може и да не може.) От японците само Хонда е Lego type - взимаш от от всякакви модели и двигатели и става успешен бюджетен домашен скрап тунинг.
- по-мощна бензинова помпа(евентуално), приемаме, че моторът ще е окомплектован и инжектори няма да ти трябват.
- широколентова сонда, в случай че искаш да следиш смесите как се движат. Оттук натам уреди колко ти сърце иска - температура и налягане на масла и води, температура на изх. газове, надналягане(бууст) температура на входяшия въздух, и т.н.Доста пъти са и дори излишни (заемат място

)
-турбо пътища и кулер, блоу офф (пак зависи от окомплектовката на мотора)
- аз съм фен на охлаждане на маслото, виждам, че 3S-GTE работи с 4.5л, което е доста добре, но все пак...
Но аз идвам от друг японски форум, просто всекидневната ми кола е Тойота и не мога да те насоча по-добре. Ще трябва някой от гурутата тук да се включи.
P. S. :Помисли и за стоков 3S-GE (атмосферната версия), който с валове (и още нещо *) може и изкара и над 200 коня. Или пък готов 3S-GE Beams... 210 коня от завода (не знам дали ще стане да се завърти в коша напречно).
Не бързай, позапознай се с колегите тук, виж как върви 1.8 192коня, виж някое мощно атмосферно 3S-GE, и накрая ще можеш да решиш и ефективно да насочиш усилия, без да има напред /назад и наляво /надясно.
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...