Кога изгасва червената лампа за маслото?
-
Здравейте колеги.Не можах да намеря отговор във форума и затова реших да попитам.Колата е тойота корола версо 2.2 136 к.с. Когато колата престои около половин или един час при стартиране и запалване на мотора, червената лампа за маслото изгасва след около 2-3 секунди.Обръщал съм внимание на други марки автомобили на които лампата за маслото гасне още на стартер преди запалването на двигателя.Не знам това нормално ли е за 2.2 136 к.с. или има някаква причина за по късното изгасване (2-3 сек) след запалване на двигателя.Масло и филтри са сменени в сервиз Тойота.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Може проблемът да е във филтъра (никой не е застрахован от заводски брак или дефект)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Според мен не е проблем щом изгасва...
иначе възможните причини са: малко масло, маслен филтър или датчик за налягането на маслото. Провери ли колко масло има на пръчката?

Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Сменял съм масло на гаранционен Хайлукс в сервиз на Тойота, след което лампата изгасваше 3-4 секунди след запалване. На оригиналния маслен филтър си пишеше, че е произведен в Китай

Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)

-
Маслото е 5/30 и е на горния белег.Какъв филтър са сложили и какъв трябва да бъде -не знам.Колегите със същия двигател може да сподесподелят.От Тойота ми казаха, че филтъра няма клапан който да не позволява използването на същия.Клапана бил някъде в маслената помпа.Ако причината е във него работата става сложна.Чудя се дали да си поръчам от варненския колега един филтър , а пък маслото е на 4000км.И него ли да сменя не знам
-
Малко неясно съм написал.Филтъра няма клапан който да задържа маслото.Същият бил в помпата (маслената).
- slowtraveler
Това, че е произведен в Китай нищо не значи... На Джипката оригиналните горивни филтри са китайски UFI и са абсолютно безпроблемни...
Въздушните ОЕМ филтри не си спомням каква марка са, но фирмените експерти (в добрият смисъл - потвърдено от развитието на теми в чуждестранен форум) твърдо съветват да се ползват точно тези филтри. Генерирането на MIL индикация в повечето случаи бе причинена от монтаж на калпави други китайски филтри (калпав - например Blueprint) и се отстраняваше с монтирането на правилният китайски
Колеги, работили много години в Китай в технологична и ремонтна сфера продължават да твърдят, че има и китайско и китайско... Хубавото - си е с цена, съразмерима с европейската... Калпавото е значително по-евтино, но и по-некачествено...
Навярно бих почнал от смяна на филтъра - евтино и лесно решение...
Въздушните ОЕМ филтри не си спомням каква марка са, но фирмените експерти (в добрият смисъл - потвърдено от развитието на теми в чуждестранен форум) твърдо съветват да се ползват точно тези филтри. Генерирането на MIL индикация в повечето случаи бе причинена от монтаж на калпави други китайски филтри (калпав - например Blueprint) и се отстраняваше с монтирането на правилният китайски

Колеги, работили много години в Китай в технологична и ремонтна сфера продължават да твърдят, че има и китайско и китайско... Хубавото - си е с цена, съразмерима с европейската... Калпавото е значително по-евтино, но и по-некачествено...
Навярно бих почнал от смяна на филтъра - евтино и лесно решение...
-
Купи си читав филтър, смени само него и не се занимавай с тези от Тойота, освен ако автомобилът не е гаранционен!
Относно китайско и китайско - съгласен съм, но не съм съгласен качествена китайска стока да ми бъде продавана брандирана с нечия марка на цена в пъти по-висока
!
Относно китайско и китайско - съгласен съм, но не съм съгласен качествена китайска стока да ми бъде продавана брандирана с нечия марка на цена в пъти по-висока

)

Не знам твърде млад ли съм, но за 26 години нищо китайско, което да е качествено не съм видял. Просто дават на китайците да правят защото им е евтино, а всеки гледа парата. Тези митове с китайските качествени стоки (които търговците пускат) съм ги слушал милион пъти и пак не вярвам. Даже с един колега спорим и той ми твърди, че в Китай имало 10 нива на качество...
не знам предубеден ли съм, но китайско не купувам! Не ми харесва, че търговците ни бутат само евтини (или по лошия вариант - скъпи) китайски стоки, даже като си вземах телефона гледах да е поне виетнамски, само за да не е китайски и парите ми да отиват в Китай и да увелича печалбата на търговците...
И кой печели от цялата работа - не толкова китайците, защото те работят почти безплатно а търговците, които слагат по 300-400% и повече процента надценки само защото се мислят за "хитри"!
Само 1 пример ще дам - наскоро си търсих бобина за Рендето и гледам в България вървят по 100-120 лева (на Бреми) в ebay гледам същата бобина и ако купиш на едро ти излиза по 4$ на пърче (тоест 8 лева) е какво правим? И после се радваме като продавачите на авточасти ни дадат "огромната" отстъпка от 30% и вземем бобината за 80 лева! Накрая взех малко по-скъпа бобина NGK (произведена в Германия защото не намерих японска). Еми няма да купувам китайско и това си е мое мнение, но съм сигурен, че и други хора мислят така.
Само "Made in Japan"
П.С. Не знам за колко ви ги продават филтрите в Тойота, но от китайците ги купуват за по 0,2-0,3 долара!

И кой печели от цялата работа - не толкова китайците, защото те работят почти безплатно а търговците, които слагат по 300-400% и повече процента надценки само защото се мислят за "хитри"!
Само 1 пример ще дам - наскоро си търсих бобина за Рендето и гледам в България вървят по 100-120 лева (на Бреми) в ebay гледам същата бобина и ако купиш на едро ти излиза по 4$ на пърче (тоест 8 лева) е какво правим? И после се радваме като продавачите на авточасти ни дадат "огромната" отстъпка от 30% и вземем бобината за 80 лева! Накрая взех малко по-скъпа бобина NGK (произведена в Германия защото не намерих японска). Еми няма да купувам китайско и това си е мое мнение, но съм сигурен, че и други хора мислят така.
Само "Made in Japan"
П.С. Не знам за колко ви ги продават филтрите в Тойота, но от китайците ги купуват за по 0,2-0,3 долара!
- slowtraveler
Доста крайно твърдение за 'митовете за китайски качествени стоки'...
Китайските ми OEM горивни филтри са UFI и тук в официалния сервиз струват 300лв комплекта... Я провери за колко можеш да ги намериш от китайски сайт и тук? И виж каква е надценката на търговците...
Може да пробваш и с ОЕМ маслен филтър за Джип 3.0 VM, който тук струва 100лв (само кертриджа) в официалния сервиз...
И го сравни с 'нонейм' филтри (например същият Blueprint) и т.н... Ще видиш, че някои неща са доста скъпи, но не създават никакви проблеми... А други 'аналози' създават сериозни проблеми, ама са и евтини...
Дали ще купуваш китайско - убеден съм, че и в момента купуваш китайско, ама може и да не знаеш

Китайските ми OEM горивни филтри са UFI и тук в официалния сервиз струват 300лв комплекта... Я провери за колко можеш да ги намериш от китайски сайт и тук? И виж каква е надценката на търговците...
Може да пробваш и с ОЕМ маслен филтър за Джип 3.0 VM, който тук струва 100лв (само кертриджа) в официалния сервиз...
И го сравни с 'нонейм' филтри (например същият Blueprint) и т.н... Ще видиш, че някои неща са доста скъпи, но не създават никакви проблеми... А други 'аналози' създават сериозни проблеми, ама са и евтини...
Дали ще купуваш китайско - убеден съм, че и в момента купуваш китайско, ама може и да не знаеш

-
Със сигурност!https://www.alibaba.com/product-detail/ ... Y0fhp5&s=p
Това е масленият филтър за Королата, който в Тойота е 45 лв.
)

Ами малко съм краен, но за мен така стоят нещата...
в крайна сметка живеем в демокрация и всеки сам си решава. Иначе гледам японско да купувам или друго ама само да не е китайско. Иначе съм сигурен, че има и "шмекерий" при които китайско се представя за японско или друго, но ако си достатъчно наблюдателен ще се усетиш и няма да се хванеш. Друг пример: на жената и купих часовник (после прочетох, че не било хубаво
) отивам аз в оторизиран Сейко магазин в София и тези ми показват някакви часовници за по 400-1000 лева и отзад на капака пише "cased in Chaina" направо избягах...
свързах се с едно много свястно момче от форума на Сейко и поръчах Seiko 5 Womens Sports Automatic за 400 лева който го няма в България (на всякъде си пише Made in Japan) иамх малко съмнения, но след 3 години работа часовника е "пушка" дава разлика по малко от 1 секунда на ден (което просветените в тази област знаят, че е изключително добре за автоматичен часовник с самонавиващ се механизъм 4R36) обикновенно тези часовници дават разлика от около 10 секунди на ден. Още безброй такива примери мога да дам. 

e 10 написа: Със сигурност!https://www.alibaba.com/product-detail/ ... Y0fhp5&s=p
Дааа там е 2 лева

- slowtraveler
► Виж съдържание
-
Видях показания Филтър, но за 2.2 136к.с.не е такъв.Той е цилиндрично тяло с отвор по средата и е направен от някаква хартия.Възможно ли е поради по-слаба пропускопускливост лампата да гасне след 2-3 сек.при положение , че маслото е чисто.