Феродов диск AISIN с "гумени" пружини

desotodorov

Феродов диск AISIN с "гумени" пружини

Мнение от desotodorov » 11 Юни 2014 14:46

Ха здравейте :)
Днес си закупих сединител комплект на AISIN и останах изненадан от това, че на феродовия диск, вместо добрите стари стоманени винтови пружини имаше малки гумени тампони с по две пластмаски отстрани - в местата на контакт с металната част ( ще го снимам довечера)...съединителя е избран по номера на рамата, съответства като диаметър - т.е. - за моята кола е но явно конструкцията му е с гумени демпфери.
Някой има ли идея на всички AISIN ли са такива феродовите дискове, или съм "закачил" от някаква "оптимизирана" серия, защото някак тия пластмаски и гумички не ми вдъхват доверие...или пък - тия гумички са само предпазители около пружините, които не се виждат вътре ?
Аксиалния лагер е Koyo - какъвто доколкото знам трябва да бъде.
...послепис...след малко ровене - май точно такъв ще се окаже оригиналния съединител на Карина Е 2.0:
http://www.be.aisin-europe.com/uk/searc ... n=1997.10#

BEARING :
BT-106

DISC :
DT-100V diameter in : 150
diameter out : 224.0
spline : 20x27,7

COVER :
CTX-067 OD x ID : 239x149
P.C.D. : 264.0

KIT :
KT-103A - това е името на комплекта съдинител

И изглежда така:

http://desotodorov.snimka.bg/automobile ... 2743.0.big

lubosh
Обратна връзка:

Re: Феродов диск AISIN с "гумени" пружини

Мнение от lubosh » 12 Юни 2014 07:30

На старая авенсис съм слагал такъв диск и 30000 преди да я продам, нямах никакъв проблем. Така че слагай смело.
Toyota Avensis '99 2.0TD, Avensis II '07 2.0 D-4D 126 к.с. 1AD-FTV, Avensis '13 T27 2.2 D-CAT 2AD-FHV

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 12 Юни 2014 09:09

desotodorov написа:Ха здравейте :)

Някой има ли идея на всички AISIN ли са такива феродовите дискове, или съм "закачил" от някаква "оптимизирана" серия, защото някак тия пластмаски и гумички не ми вдъхват доверие...или пък - тия гумички са само предпазители около пружините, които не се виждат вътре ?
Съвсем случайно си попаднал на истински Японски съединител .. biggrin.gif
Това си е запазена марка на Японците, Айсин, Дайкин, Екседи, все са с такива тампони когато са правени в Япония, ОЕМ-ските с които излизат колите от завода също са така и няма никакви пружини отдолу .. wink.gif
С две думи- ударил си шестицата .. :thumbsup:
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

desotodorov

Мнение от desotodorov » 12 Юни 2014 16:45

Благодаря за отговорите колеги, честно казано - за пръв път видях такава конструкция, и се изненадах. И да - изработката на чарковете изглежда много добра, материали, повърхности..., така че - БАБА карина ще има честта да си вее задницата с нов свестен съединител...говоря така за нея щото вече е пълнолетна...може да си ходи сама където си иска, без да ме пита tooth.gif ...утре ще и го сменят, дано всичко мине гладко...

Публикувай отговор