Проблем със системата за измиване на задното стъкло

Аватар
Fasster

Проблем със системата за измиване на задното стъкло

Мнение от Fasster » 29 Юли 2013 08:24

Здравейте колеги имам проблем с измиването на задното стъкло (Колата е Авенсис 2000 година комби)....Проверих дали не е запушена дюзата проверих и системата дали не е запушена като смукна малко от маркучето от към края на дюзата .....Когато задействам пръскалото се чува по различен звук от тоя за предното стъкло .....
Възможно ли е да имам второ моторче и втори съд за течност за чистачките и да не съм доогледал или проблема е някъде друаде ? ?
Lord Give Me A Sign:
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Проблем със системата за измиване на задното стъкло

Мнение от Kiki » 29 Юли 2013 15:01

Второ моторче имаш със сигурност.
При мен беше клеясало, защото не го бях пускал с години.
Наложи се да го сменя с ново.
Двете моторчета са на един съд, който се намира под преден десен калник-Авенсис 2.
При Авенсис 1 не знам къде е.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 30 Юли 2013 11:41

Kiki написа:Второ моторче имаш със сигурност.
При мен беше клеясало, защото не го бях пускал с години.
Наложи се да го сменя с ново.
Двете моторчета са на един съд, който се намира под преден десен калник-Авенсис 2.
При Авенсис 1 не знам къде е.
При авенсис 1 също там се намера казанчето като месля че за задната чистачка помпичката засмуква на по-горно ниво от предните чистачки и затова трябва дасе пълни по-догоре казанчето че да работи пръскалката и на задната чистачка

kaloian1_g

Мнение от kaloian1_g » 30 Юли 2013 12:05

Както Kiki написа по-горе твърде вероятно е да е клеясало моторчето.При мен беше точно така.Сваля се, раздвижва се първо на ръка оста,пръскаш със спрей за смазване/почистване/ пак раздвижваш и след това пробваш без да си го монтирал да ли се развърта и електрически.Ако имаш късмет и не е изгоряло би трябвало да стане.След това почваш да си ползваш пръскалките за стъклата по-често - има няма дъжд аз ги пускам профилктично по 1-2 пъти през седмицата.Преди да правиш тези гимнастики първо се убеди,че имаш течност в казанчето,както и че магистралите и дюзите са отпушени.Успех.
Изображение

Аватар
Fasster

Мнение от Fasster » 30 Юли 2013 16:10

Благодаря колеги, моитет подозрения се препокриват и понеже колат е нова (е поне за мене де ;) ) и пробвах всичко като я купувах и това си работеше аз смених предните дюзи щото бяха изгорели и пласмата отдоло под капака се трошеше на сол, и съм проверил и задната, но тя си беше добре и изведнъж спря да пръска ....Аз долях течност само ....Та сега пробвах моторчето (в смисъл - аз съм в колата и едно приятелче се заслушва дали работи прословутото второ моторче) и се оказа че или е затегнало или е изгоряло само ме е яд сега, че трябва да си поразглобявам, но и това ще стане !
Lord Give Me A Sign:
Toyota Carina E 1.6 115hp
Toyota Avensis T22 - D4D 110hp

Публикувай отговор