въпрос check engine и газ ?
въпрос check engine и газ ?
Имам следния проблем , от както сложих газовия инжекцион съм минал повече от 1000 км без проблем с газ от лукойл , обаче скоро преди да тръгна на път заредих газ от Еко и какво се получи , след 20-40 км извънградско ми светна чек-а , реших аз че е от "хубавата газ" на еко и изчаках да свърши бутилката след което занулих грешката и заредих отново на лукойла , да обаче check-a отново ми светна пак извънградско , отидох в тойота да прочетат грешката и изкара катализатор P040 нещо си не я запомних , но човека каза че било от бедна смес ... та първо се чудя възможно ли е да мина 1000 км и да не ми извади никаква грешка и изведнъж да почне да показва бедна смес и другия въпрос ми е тая грешка за проблем с катализатора означава ли , че има проблем с сместа или има отделна грешка за бедна смес 

Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Re: въпрос check engine и газ ?
Има отделна грешка за бедна смес!
Газта на лукойл не може да се сравнява с тая на екото, същото въжи и за бензина! Най - вероятно е настроена набързо.
Компютъра на колата може да обогатява и обеднава сместа, с до 20%, минеш ли ги светка чека. Затова тябва да си провериш дълготрайната корекция която прави бензиновия...
Възможно е да караш много километри, но да не я настъпваш здраво и няма да светне чека, но напълниш ли оборотомера на някой дълъг байр ще светне
Газта на лукойл не може да се сравнява с тая на екото, същото въжи и за бензина! Най - вероятно е настроена набързо.
Компютъра на колата може да обогатява и обеднава сместа, с до 20%, минеш ли ги светка чека. Затова тябва да си провериш дълготрайната корекция която прави бензиновия...
Възможно е да караш много километри, но да не я настъпваш здраво и няма да светне чека, но напълниш ли оборотомера на някой дълъг байр ще светне
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
доколкото знам тия момчета които я сложиха и настроиха , са я настройвали в движение , при различни режими на натоварване на двигателя ... знам ли
иначе ми е много съмнителна цялата работа защото точно след това зареждане в еко се появи проблема , ако реално нещо бяха объркани тия настройки трябваше и преди да светва , ще я покарам и сега след като я занулиха тая грешка на диагностиката , ако светне пак ще им я закарам да си кажат и те мнението ..
иначе ми е много съмнителна цялата работа защото точно след това зареждане в еко се появи проблема , ако реално нещо бяха объркани тия настройки трябваше и преди да светва , ще я покарам и сега след като я занулиха тая грешка на диагностиката , ако светне пак ще им я закарам да си кажат и те мнението ..
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
toyotite sa mnogo kaprizni kogato stava vapros za nastroiki na gazovoto. pone 3-4 pati hodih pri gazadjiata da mi donaglasq nastroikite na gazovoto. sega veche nishto ne svetva. ne e ot gazta. otidi za oshte nastroiki kato e hubavo da im kajesh na momvhetata tochno pri kakva skorost i kakvi oboroti ti e svetnals lampata. spoko taka sa korolite..
kaji zasqkal li si kolk ti harchi gaz? sprqmo benzin?
kaji zasqkal li si kolk ti harchi gaz? sprqmo benzin?
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
разхода спрямо бензиновия е +1 л по борд компютър.Другото интересно е че вече няколко дена я карам само градско и лампа не е светнала 

3ZZ-FE
3ZZ-FE
VVTi мотора колега е много капризен към горивото...На мен с 95 по някой път ми прави същия номер. 95 с добавка или 98 го няма този проблем. Градско няма да го видиш - но на дълъг път при по-продължително каране с висока скорост - почти задължително.
не помня между 80-100 , но темата има развитие , защото след като занулих грешката си заредих пак газ от лукойл и вече повече от 100 км само извънградско лампа не е светвала (явно при предишното зареждане е имало остатъчна газ от еко ), както и да е ... колата е пушка както първите 1000 км когато зареждах само в лук-а и извода ми е че повече експерименти с бензиностанции няма да правя .Bass_Man написа:С колко кара, като ти е светнал чека?
разхода на газ е точно 1 литър повече спрямо бензиновия ( този който показва борда ) , явно има разлика от газ до газ

3ZZ-FE
3ZZ-FE
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Това, което показва борда когато караш на газ не може да се брои за реалния ти разход на бензин!
Явно на това Еко са ти сипали доста въздух с газта. Не е лошо да го напишеш кое е да си го знаем!
Явно на това Еко са ти сипали доста въздух с газта. Не е лошо да го напишеш кое е да си го знаем!
екото е Велико Търново , първото в посока Варна - София , а относно разхода по борд , защо да не отговаря ? аз многократно съм засичал колата на бензин - пълно - празно и борда е 99% точен , а относно газовия разход , пак пълно празно на изминатия път като разхода по борд ми беше 6.5 л/100 а след като сметнах литрите газ на изминатите км излезе 7.5 л/100
отделно , че бензиновия ми разход извънградско винаги е бил между 6-6.5 л/100
пс: с уточнението , че става въпрос за непрекъснато каране без спирания и изминати км на бензин до загряване на двигателя на 30 градуса

пс: с уточнението , че става въпрос за непрекъснато каране без спирания и изминати км на бензин до загряване на двигателя на 30 градуса
3ZZ-FE
3ZZ-FE