Проблем със скоростомера- Авенсис 1 Т22
Проблем със скоростомера- Авенсис 1 Т22
Здравейте колеги! От известно време наблюдавам километража на моя автомобил. Забелязах 2 неща- след 90 километра, като задържа примерно 120 км и стрелката вибрира в порядъка на 1-2 км; другото нещо което забвлязах е че при набиране на скорост над 100км стрелката не се движи плавно а някак си на отскоци- същото е при намаляне на скоростта. Някой имал ли е подобен проблем и как се е справил?
Re: Проблем със скоростомера- Авенсис 1 Т22
Ти да не си с автоматик колега и да се чуди кутията на коя предавка да мине 

Не, с ръчни съм. Мисълта ми е дали може е предизвестие, че километража е баран нещо или си отива...
Проблема е, че не знам къде се намира този сензор за скоростта ...memorex написа:По скоро провери сензора за скоростта и кабелите
Някой може ли да ми обясни къде точно се намира този сензор?labarone написа:Проблема е, че не знам къде се намира този сензор за скоростта ...memorex написа:По скоро провери сензора за скоростта и кабелите
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти

Големи хора сте вече - научете се да търсите!

Питам, защото намерих това в ToyoDIY.com(в червено са уж speed сензорите)

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Тези са за АБС-а - мерят скорост на всяко колело.
Правилно правиш,че питаш - иначе като нищо да разкачиш грешния датчик.
Правилно правиш,че питаш - иначе като нищо да разкачиш грешния датчик.

Тези са за ABS търси за speedometer sensor.Не знам къде е иначе ще ти кажа.
Мерси за отговорите. Аз все пак ще се допитам до майстор къде е точно. Все се надявам да е нещо хлабава букса или връзка- не ми се иска да е развален изцяло, но като гледам си работи. От картинката, която Акима постна си мисля че този датчик не е на двигателя, а по точно на скоростната кутия, или се бъркам нещо.
Да там трябва да е да мери скоростта на въртене която се предава на полуоската
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Сензора е на скоростите ,над самия диференциал. Ако е с жило - смажи си жилото с масло, но по вероятно е проблема да идва от пластмасовото колело на диференциала което задвижва скоростомера. Вариант 1 - изтръпваш(свикваш), вариант 2 - разглобяване на кутията.
Днес намерих въпросния сензор. Лесно го намерих, но не мога да кажа същото за свалянето му- затова и не го свалих. Ако бях тръгнал да го свалям трябваше да сваля доста неща по двигателя и затова се отказах. Иначе махнах буксата и напръсках с контактен спрей. След това реших да пробвам, но на мен ли ми се струва или нещата, които правеше километража намаляха. Засичането на стрелката при повишаване на километрите започна по-добре да се движи, но пак остава едно такова "замръзване" за по-малко от секунда. Но идва и изводът, че може и аз да си въобразявам. Оставям нещата така, защото прецених, че по-добре да свикна с това нещо отколкото да започна да ровичкам.
Колеги, да попитам- ако си сменя километража със такъв от английска кола, иначе същия автомобил Avensis d4d 2.0 на общ пробег кои километри ще ми показва- на моята кола или на колата, на която е бил, и дали общия пробег ще е в мили или километри.