Проблем с катализатор Toyota Avensis
- Adrenallin
Проблем с катализатор Toyota Avensis
Здравейте колеги,от 1 седмица имаме Toyota Avensis 1.8 16v,VVTI,129к.с,2004г.-бензин,колата върви перфектно,но като пътувах за Пловдив светна лампата на таблото за грешка.Закараха ме я в сервиза на Тойота да я диагностират и се оказа че дава грешка в катализатора.Ще помоля ако някой се е сблъсквал с таквъв проблем,или има някаква идея да ми каже трябва ли да се сменя целия катализатор или може да се отремонтира по друг начин,ще съм ви много благодарен.
Toyota Celica T20 1.8,16v
Toyota Avensis 1.8 VVTI,16v
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Проблем с катализатор Toyota Avensis
Uncle Dido ще ти го отремонтира най-добре ако питаш мен и повече няма да се занимаваш с такива глупости 

Ами аз имам подобен проблем през няколко седмици. Светва Engine Check за катализатора. Ходих в ТМ Ауто и ми предложиха да я прочистя малко с добавка ProTec но все още се чудя дали ще са пари на вятъра. Може и да се пробвам тези дни.
Ако намериш по-качествено решение сподели.
Ако намериш по-качествено решение сподели.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
- Adrenallin
Днес закарах колата на диагностика,грешката която е записала за пореден път се оказа че е катализатора.Чухме се с Дидо и тези дни ще я карам при него да я ореже едно хубаво и ще се слага лъжец адаптер,понеже не ми се дават 1500 лв за катализатор.
Toyota Celica T20 1.8,16v
Здравейте колеги изкам да споделя инфо относно катализатота има лечение цена около 250-300лв премахва се катализатора след това колата се настроива електронно да работи на ЕВРО 2 стандарт и по този начин си бачка всичко без да ти свети CHECK ENGINE и без да се налага след 100 000 км пак да си тарсиш катализатор .
АКО ИМА ЗАИНТЕРЕСОВАН МОГА ДА ГО СВАРЖА С ЧОВЕК КОЙТО ИЗВЪРШВА ТАЗИ УСЛУГА!
АКО ИМА ЗАИНТЕРЕСОВАН МОГА ДА ГО СВАРЖА С ЧОВЕК КОЙТО ИЗВЪРШВА ТАЗИ УСЛУГА!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Универсалните катализатори не са ли около 150лв? И всичко остава да работи както си е предвидено?
А и катализатора издържа доста над 100х.км ....
П.С.дано колегата сподели решението си..
А и катализатора издържа доста над 100х.км ....
П.С.дано колегата сподели решението си..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Оригиналния ти катализатор струва повече от нов резонатор + поставяне. Даже на места и някой лев дават.
Авенсис 3S-FE
-
Ето най-простото и ефективно решение на проблема с катализатора и ламбда сондата
http://www.volvo850.ru/sdelay/L2obman.htm

А по какво се разбира дали катализатора е заминал ?Защото аз вече съм на 230 хил.км. и колата върви добре а катализатор не съм сменял .
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Като ти светне чека, ще разбереш.Petar написа:А по какво се разбира дали катализатора е заминал ?Защото аз вече съм на 230 хил.км. и колата върви добре а катализатор не съм сменял .
Понякога гърми и турбината, ако имаш такава. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
А чека не светва ли ако имаш втора ламдба сонда след катализатора защото аз имам само една преди катализатораKiki написа:Като ти светне чека, ще разбереш.Petar написа:А по какво се разбира дали катализатора е заминал ?Защото аз вече съм на 230 хил.км. и колата върви добре а катализатор не съм сменял .
Понякога гърми и турбината, ако имаш такава. biggrin.gif
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Ако започне да мирише на сяра - катализатора е пътник. След това умира във високите, след 4500 оборота забива муцуната. Ако имаш втора сонда светва, ама може да се окаже дросел или кофти гориво.
Или сонда.
Или сонда.

Здравейте колеги,
Имам Авенсис 2007, 1.8 VVTi и ми светна check engin-a и ми се изключиха TRC и VSC. В поведението на колата нямаше никаква промяна.
Един познат провери грешката и каза, че вероятно е ламбда сонда, но за 100% да ида в ТМ Ауто, за да не се окаже целия катализатор. Та отидох в ТМ и моят човек се оказа прав - от катализатора нищо не ставало и трябва да се смени, а ламбда сондата си била наред. Както вероятно се досещате цената на нов катализатор в ТМ е безбожно висока и смяната с нов катализатор за мен отпадна като вариант... просто няма как да дам 25% от стойността на вече 7 годишна кола за катализатор.
Какво може да се направи? Чувал съм за разни "манипулации"... моля помагайте
Имам Авенсис 2007, 1.8 VVTi и ми светна check engin-a и ми се изключиха TRC и VSC. В поведението на колата нямаше никаква промяна.
Един познат провери грешката и каза, че вероятно е ламбда сонда, но за 100% да ида в ТМ Ауто, за да не се окаже целия катализатор. Та отидох в ТМ и моят човек се оказа прав - от катализатора нищо не ставало и трябва да се смени, а ламбда сондата си била наред. Както вероятно се досещате цената на нов катализатор в ТМ е безбожно висока и смяната с нов катализатор за мен отпадна като вариант... просто няма как да дам 25% от стойността на вече 7 годишна кола за катализатор.
Какво може да се направи? Чувал съм за разни "манипулации"... моля помагайте
- ahmedcholak
Blue Power написа:Ето най-простото и ефективно решение на проблема с катализатора и ламбда сондата![]()
Плюс и от мене!
Имах същият проблем.
Реших го с втулка на втората сонда (след катализатора), а катализатора направо го изрязах.
Колата тръгна по добре, a check-a не е светвал повече (celica vvt-i 2002)
Toyota celica 1.8 vvt-i