corolla 1998 1.3 4E FE vdiga mnogo oboroti na prazen hod
corolla 1998 1.3 4E FE vdiga mnogo oboroti na prazen hod
Zdraveite, imam corolla 98ma, svetna mi lampata check engine malko sled kato ya kupih. Lampata se vkluchva i izkluchva po vreme na dvijenie samo. Hodih na diagnostikv toyota i mi kazha che greshkata e ot kabela koito vodi kam datchika za temperaturata. Ne sam go opravql. Sled izvestno vreme obache pochna da vdiga oborotite do 2000 dokato chaakam na svetofara. Ot vreme na vreme pridarpva v dvijenie pri otpuskane na pedala za gazta. Chesto se sluchva da igraqt v granicata 500-600 do 1000, no ot drugite mnenia razbrah che e normalno. Nqkakvi idei? Suvet? Mersi predvaritelno
mersi za otgovora. Zabravih da kaja, che tehnika ot Toyota mi kaza che stoinstite bili normalni na temperaturata i datchika rabotel normalno. Ne q opravih zastoto karam kolata vseki deN,i nqmam alternativen transport.iwan33 написа:И аз отскоро карам такава, със същия мотор. И макар че НИЩО не разбирам, ако бях на твое място първо щях да оправя въпросния кабел... Има вероятност да е от него, ако не подава верни данни за температурата...
- Instruktor59@yahoo.com
Колега Instruktor59@yahoo.com, моля за извинение за латиницата, но ще се радвам да получа и коментари по проблема.Instruktor59@yahoo.com написа:Колега epetkow, ако пък си намериш "алтернативна" кирилица, ще си помисля, че уважаваш колегите, от които търсиш помощ...
Отидох и пак ми казаха, че е виновен датчика за температурата (бил дефектирал) и за това се вдигали оборотите. ОК, само че не знам само защо не щеше да пали колата онзи ден, след като оборотите изведнъж се вдигнаха сами - угасих и след това не можа да запали - въртя на празно. Това ми се беше случвало и преди на паркинга в мола, ама тогава си помислих,че се е задавила.мехаННика написа:Отиваш пак при същия техник от Тойота,съобщаваш за новия проблем и той ще ти каже какво друго да не оправяш.
Иначе, нов оригинален датчик при тях струва 140 лв, което ми се видя много пари

-
- Получена благодарност: 1 път
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597&start=0epetkow написа:Отидох и пак ми казаха, че е виновен датчика за температурата (бил дефектирал) и за това се вдигали оборотите. ОК, само че не знам само защо не щеше да пали колата онзи ден, след като оборотите изведнъж се вдигнаха сами - угасих и след това не можа да запали - въртя на празно. Това ми се беше случвало и преди на паркинга в мола, ама тогава си помислих,че се е задавила.мехаННика написа:Отиваш пак при същия техник от Тойота,съобщаваш за новия проблем и той ще ти каже какво друго да не оправяш.
Иначе, нов оригинален датчик при тях струва 140 лв, което ми се видя много пари

Смених температурния датчик (за справка - намерих го за 45 лв.) но за съжаление проблема не се реши.epetkow написа:тези които са между колектора и инжектора или нещо вътре в самия инжектор?Vokil написа:Аз бих си проверил уплътненията на инжекторите че като се опекат и започне да смуче въздух колата ей така става

Лампата пак си светва и изгасва и оборотите се качват от 650 до 1800 на празен ход.
Трябва да уточня, че няма строга взаимовръзка между светването и оборотите - едното не води до другото!