Незацепващ преден мост....
Незацепващ преден мост....
Здравейте колеги. Имам ТЛК - производство 1984г. 70-ка, 3000куб. без турбо. Вчера при преход в планината установих, че предния мост не е активен / не се въртят гумите /, въпреки че хъбовете бяха заключени и бях включил H-4/двойното. Моля, ако можете да ме насочите към човек, или сервиз, където ще ми обърнат професионално внимание и ще помогнат на човешки цени разбира се 

-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Незацепващ преден мост....
А свети ли лампата на таблото? Н4 не означава блокиране на централния диференциал, a задвижване и на предния мост със съотношение на усилието 33:67 ако не се лъжа. Т.е. може да има ситуация когато всичко е наред и пак да не превърта предните гуми в 4Н. Включи 4L - тогава централния диференциал е заключен и пак пробвай.Tula написа:Здравейте колеги. Имам ТЛК - производство 1984г. 70-ка, 3000куб. без турбо. Вчера при преход в планината установих, че предния мост не е активен / не се въртят гумите /, въпреки че хъбовете бяха заключени и бях включил H-4/двойното. Моля, ако можете да ме насочите към човек, или сервиз, където ще ми обърнат професионално внимание и ще помогнат на човешки цени разбира се
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Лампата не свети на таблото, а и с 4 - Л беше изпробвано и пак не отлепиха...?!Scott написа:А свети ли лампата на таблото? Н4 не означава блокиране на централния диференциал, a задвижване и на предния мост със съотношение на усилието 33:67 ако не се лъжа. Т.е. може да има ситуация когато всичко е наред и пак да не превърта предните гуми в 4Н. Включи 4L - тогава централния диференциал е заключен и пак пробвай.Tula написа:Здравейте колеги. Имам ТЛК - производство 1984г. 70-ка, 3000куб. без турбо. Вчера при преход в планината установих, че предния мост не е активен / не се въртят гумите /, въпреки че хъбовете бяха заключени и бях включил H-4/двойното. Моля, ако можете да ме насочите към човек, или сервиз, където ще ми обърнат професионално внимание и ще помогнат на човешки цени разбира се
-
- Получена благодарност: 1 път
Най-вероятно не правите нещо по превключването както трябва или има проблем в 4х4 системата тогава.Tula написа: Лампата не свети на таблото, а и с 4 - Л беше изпробвано и пак не отлепиха...?!