Искам да си купя Тойота! Каква?
Искам да си купя Тойота! Каква?
Колеги искам да си закупя нов автомобил на старо. Спрял съм се на марката Тойота. Надявам се да съм направил правилния избор?! Моделите, които гледам са Тойота Корола и Корола Версо 2003-2006 година. Бихте ли ме насочили към силните и слабите страни на тези модели, бихте ли ми препоръчали модел двигател - бензин или дизел и ако е бензин ще има ли възможност за поставяне на ГИ. Ще съм ви благодарен за всички мнения и предложения.
Здравейте
Аз ти препоръчвам Корола Версо след 2005г 2,2 д 4д със 6 скорости
отличен семеен автомобил както за градско така и за извънградско ,много добра возия, сравнително нормален разход на гориво 6-7 литра на 100,повечето модели са оборудвани с нормалните екстри които ти трябват
АЗ имам такъв ,но си го докарах от Германия .
отличен семеен автомобил както за градско така и за извънградско ,много добра возия, сравнително нормален разход на гориво 6-7 литра на 100,повечето модели са оборудвани с нормалните екстри които ти трябват
АЗ имам такъв ,но си го докарах от Германия .
Благодаря на колегите за получените мнения. Бюджета за покупка на въпросния автомобил е 9 000 лв. и не ми се иска да е по-стар от 2003 г. Предвиждам и около 1000 лв. за обслужване и регистрация. В момента се чудя за Корола комби (дизел или бензин), Корола седан (дизел или бензин) и Корола Версо (дизел или бензин). Интересувам се и дали може да се сложи ГИ на бензиновите двигатели на Тойота. Мои приятели ми препоръчват и Пикник, но като че ли ми е малко стар. Иначе автомобилът ми трябва за ежедневна употреба и тъй като стандарта не ми позволява да имам малък градски, семеен за дълъг път и джип за планината, искам да си взема един много функционален автомобил.
колега мисля , че имаш нужда от малко размисъл по темата покупка на употребяван автомобил , няколко съвета ще ти дам от личен опит .. първо когато човек търси автомобил , а особено до сумата която си посочил годината е едно от последните неща които трябва да го интересуват .. препоръчвам ти да започнеш от там да прецениш към бензин или дизел да се ориентираш , това обикновенно става с бърза сметка колко км годишен пробег правиш ако е до 10-12 хил бензина е за предпочитане ако е над 12-15 хил вече може да се замислиш за дизел .. трбва да имаш предвид дизел- по скъпа поддръжка , по-нисък разход ... бензин - по висок разход , по ефтина поддръжка .. след като избереш горивото може да си набележиш модели които ти влизат в парите които си предвидил .. и пак казвам годината не е показател за това колко здрава или колко нова е една кола на старо .. всичко е до състоянието на автомобила .. , а не до годината в която е произведен !orelyt написа:Бюджета за покупка на въпросния автомобил е 9 000 лв. и не ми се иска да е по-стар от 2003 г.
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
За тези пари бих взел Корола комби стига да се предлага в момента читава. Защото ако бързаш и в момента не намериш хубави, по-добре нещо друго. А дизел vs. бензин в зависимост пробега и начина на каране, същото важи и за безин vs. газ. Но има доста теми за избора на гориво, така че ползвай търсачката.