селика Т23 газов инжекцион
селика Т23 газов инжекцион
Колеги, търся газов инжекцион за селиката Т23 143 коня - препоръчайте ми модел и майстор във Варна, разбрах че с този двигател е проблем газовото
-
Re: селика Т23 газов инжекцион
Предстои ми покупка на Селика, та ми стана интересно защо vvt-i мотора е проблемен за газов инжекцион.
п.п. Питам понеже тази, която съм харесал е с опция за ГИ. Благодаря ако някой отговори ;)
п.п. Питам понеже тази, която съм харесал е с опция за ГИ. Благодаря ако някой отговори ;)
Принципно можеш да ползваш търсачката, но ще ти отговоря накратко.
Клапаните са чувствителни и трябва доста прецизна центровка за да имаш перфектно изгаряне на газта. Тази прецизна центровка много трудно можеш да направиш с пигибека, който ти поставят към компютъра на колата. Това е и причината да има рискове свързани с карането на различно гориво.
Клапаните са чувствителни и трябва доста прецизна центровка за да имаш перфектно изгаряне на газта. Тази прецизна центровка много трудно можеш да направиш с пигибека, който ти поставят към компютъра на колата. Това е и причината да има рискове свързани с карането на различно гориво.
Osven tova bilo prepora4itelno da se smazvat i samite klapani............otnovo poradi tqxnata 4uvstvitelnost.
Слагаш "BRC Plug and Drive" и караш без притеснения.
Казвам го от личен опит на същата кола.
-
Точно с такъв инжекцион е колата, която мисля да купувам, да не би ти да стоиш зад обявата ?stan86 написа:Слагаш "BRC Plug and Drive" и караш без притеснения.

Не, не съм аз.
Продадох я преди година. Колата беше страхотна ама нямаше как, налагаше се да я продам.
Поне попадна на добър собственик, което ме успокоява (до някъде)!! biggrin.gif

Продадох я преди година. Колата беше страхотна ама нямаше как, налагаше се да я продам.
Поне попадна на добър собственик, което ме успокоява (до някъде)!! biggrin.gif
-
И сега аз да кажа че съм от Варна и карам същата селика т23 с Газов инж. за 950лв сложен от хора който разбират и за някаде около месец и половина минах 8000км без никакъв проблем,попринцип на първите 1000км се ходи да се видят параметрите на колата дали са същите от началото,но при мен няма смисъл след като работи перфектно единственият проблем е че мощността леко пада, но все пак бензина е 2,80 спрямо 1,40лв:) и че колега ако случайно решиш да си слагаш пиши ми на лично ще ти дам контактите на хората,на мен лично за 1 ден ми го сложиха закарах я сутринта в 9 и до 6 вечерта беше готова с 21-22л бутилка съм и извъградско нормално каране 120-140 7,5газ ми дава
biggrin.gif и да допълня,че тези ГЛУПОСТИ ЗА допълнително омасляване на незнам си кво са пълни простотий само да вземат парите на хората,но винаги има бунаци естествено,колега познавам още 2ма със същата селика на газ слагай си за 950лв и си ти 

-
Аз тази, която смятам да купувам е със сложен вече BRC plug & drive и тука до ден - два отивам да е видя, че работата не ми позволява, но както и да е.
Посъветваха ме да не избързвам понеже са специфични за поставяне на ГИ. Реално аз как мога да разбера дали е сложен кадърно инжекциона и разхода. който ми заявят, че е точен. Май.... няма как
П.С. И аз съм от Варна.
Посъветваха ме да не избързвам понеже са специфични за поставяне на ГИ. Реално аз как мога да разбера дали е сложен кадърно инжекциона и разхода. който ми заявят, че е точен. Май.... няма как

П.С. И аз съм от Варна.

-
Ако все още не ми вярваш мога да ти дам да покараш моята и да те заведа при хората който всеки ден слагат на тойота ГИ и да си решаваш проблема недей да слушаш такива ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ кое какво що е от хора КОЙТО НЕ СА карали такива коли с газово ;) успех !:)
- don_pepone
Здравейте.
Пичова да ви попитам как стоят нещата с ГИ при Т23 VVTL-I TS 192 коня,че мноого съм се навил да си взема такава но не знам дали става обикновен инжекцион или трябва от тея по-новите (скъпи) дето са без изпарител,а са с помпа за налягане и подават и по малко бензин освен газта и тн.
Някой запознат ли е дали 192 конйовата версия с със същият тип инжекцион като 143 и съответно дали ще стане същият ГИ на този модел (като изключим,че трябва по-голям изпарител,ама това е дрр въпрос)
Пичова да ви попитам как стоят нещата с ГИ при Т23 VVTL-I TS 192 коня,че мноого съм се навил да си взема такава но не знам дали става обикновен инжекцион или трябва от тея по-новите (скъпи) дето са без изпарител,а са с помпа за налягане и подават и по малко бензин освен газта и тн.
Някой запознат ли е дали 192 конйовата версия с със същият тип инжекцион като 143 и съответно дали ще стане същият ГИ на този модел (като изключим,че трябва по-голям изпарител,ама това е дрр въпрос)
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Става и с "обикновен" ГИ само дето трябва хубава настройка. И проблема въобще не е само в размера на изпарителя!
- don_pepone

П.С. за изпарителя съм говорил с доста хора и съм на 100% решен,че е по-добре да е с поне 20-25% запас в потенциала за мощност.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не мисля че има нормален човек който ще каже че е по-добре изпарителя да е по-малък biggrin.gif ! Също така ако човека дето ще монтира не е наясно какво и как по-добре да не монтира. Проблема е че тукущо изключихме много монтажници
.