Ламбда сонда

Marvin

Ламбда сонда

Мнение от Marvin » 03 Авг 2011 12:30

Моля за помощ!
Имам Toyota Carina E, 1994г, поддържам я в перфектно състояние. Излезе ми сигнал от двигателя и след диагностика се оказа, че ламбда сондата си е тръгнала. В сервиза ми казаха, че е много особена е трябва да се поръча. Поръчах я за 315 лв, монтираха ми я, след което сигнала за неизправна сонда излиза след около 10 сек. (Със старата излизаше след като загрее двигателя и отнема от газта). В сервиза казаха, че новата сонда си е наред, но колата не я приема. И ме отпратиха...
Може ли някой да предложи идея какво би могло да се е объркало?! :help:

Златин

?

Мнение от Златин » 04 Авг 2011 08:38

Кой двигател е монтиран 1,6 99 к.с., 115 к.с., или 2,0. Интересува ме ,защото имам Карина 1,6 115 к.с. и май сондата не е наред. А може просто да не са сложили каквото трябва, въпреки, че за тези пари трябва да са я улучили.

desotodorov

Мнение от desotodorov » 04 Авг 2011 16:34

В България всеки се опитва да вземе "тия пари" а дали ще уцели или не няма никаква гаранция...аз знам как можеш да уцелиш сондата от първия път без участието на сервиза, обаждаш се на колегата ToyotaForever, даваш му номера на рамата си и това е ... друг е въпроса, че според мен трябва да се върнеш в тоя сервиз дето са ти я сложили и да им кажеш да си вземат новата сонда, да ти върнат парите за нея и да ти сложат старата. Няма го филма че колата "не я приема" ... или работят по проблема докато не я "приеме" или ти връщат парите. Трябва да си търсим правата иначе сервизите няма да влязат никога в правия път...и друго...нещо бая скъпичка ми се вижда тая твойта сонда.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 04 Авг 2011 18:44

Подкрепям, колегата ToyotaForever ще намери точната част. Ако се случи на мен да сменям ламбда сонда за 300+ лева съм 50/50 дали да не сложа една обикновена газова и да си карам със старата сонда :whistle:
Но като се знам сигурно ще я купя де, то и затова досега не съм сложил газ.
По темата: Marvin, отиди в сервиза и им върни сондата! Не бива да взимат пари за несвършена работа! Ако не - да ти оправят колата, но това в краен случай, явно не могат и да не стане по-лошо като не знаят къде да пипат.
Проверени ли са кабелите към сондата?
Carina E 4AFE LB 1992

Публикувай отговор