Проблем с аудио система на Тойота Авенсис 2001-ва година
Проблем с аудио система на Тойота Авенсис 2001-ва година
Здравейте на всички!
Казвам се Венцислав и съм нов във форума. Съвсем скоро се сдобих с Тойота Авенсис 2001-ва, 1.8 vvti. Имам сериозен проблем с аудиото. Не чете дискове, плюе ги и изписва error 1. Някой път успява да захапе и да прочете, но изключително рядко. Носих аудиото при едни пичове от сервиз Тояга, и те казаха, че има проблем с оптиката. Ако някой може да ми даде някакъв съвет има ли шанс да я сменя някъде за по-малко пари, защото в ТМ ауто ще ме съдерат сигурно. А на мен просто ми е жал да си сменя фабричното аудио с друго и да си загрозя интериора.
Благодаря предварително!
Казвам се Венцислав и съм нов във форума. Съвсем скоро се сдобих с Тойота Авенсис 2001-ва, 1.8 vvti. Имам сериозен проблем с аудиото. Не чете дискове, плюе ги и изписва error 1. Някой път успява да захапе и да прочете, но изключително рядко. Носих аудиото при едни пичове от сервиз Тояга, и те казаха, че има проблем с оптиката. Ако някой може да ми даде някакъв съвет има ли шанс да я сменя някъде за по-малко пари, защото в ТМ ауто ще ме съдерат сигурно. А на мен просто ми е жал да си сменя фабричното аудио с друго и да си загрозя интериора.
Благодаря предварително!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Това устройство е много по-добър вариант от смяната на оптика.
http://gromaudio-bg.com/
Смяна на оптика в Пансервиз е около 200 лв.
http://gromaudio-bg.com/
Смяна на оптика в Пансервиз е около 200 лв.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Според мен тази джаджа се свързва към буксата на CD Changer-a, и не е нужно да имаш такъв.
Гледах някъде из форума имаше и друго такова устройство за около 180-190лв ако не се лъжа. Аз също се чудя дали да купувам, тъй като моето CD за момента работи, но всеки път като вкарвам диск и "стърже яко" нещо вътре преди да започне да го чете.
Гледах някъде из форума имаше и друго такова устройство за около 180-190лв ако не се лъжа. Аз също се чудя дали да купувам, тъй като моето CD за момента работи, но всеки път като вкарвам диск и "стърже яко" нещо вътре преди да започне да го чете.
интериор
Спред мен няма да си загрозиш интериора,ако сложиш нещо такова например: http://www.youtube.com/watch?v=cHsENseZsm0
Щом не работи,сега е момента да сложиш нещо наистина качествено

Щом не работи,сега е момента да сложиш нещо наистина качествено

Няма проблем да си сложиш ГРОМ или хКАРЛинк, само дето ако си с бутони на волана ти е необхотим и У-кабел. Без него ще отпаднат бутоните на волана. Всичко това го има в нета, а буксата ти е 5+7 (ГОЛЯМА). Малката е за авенсис 2 (след 2003). Ако не ти се дават толкова пари един ФМ трансмитер и карта памет. Успех
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Монтьорите в сервиза са много "печени" и имат пълен набор интерфейсни кабели. Монтажа е включен в цената. Не ти вземат парите докато не работи без проблеми.Vesko написа:Това нещо имитира CDChanger и се свързва на неговият интерфейс. Добре е да го пробваш предварително.
Аз го ползвам вече 6 месеца и съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Колега, аз имах абсолютно същия проблем
правени Аудио CD-та чете когато пожелае и колкото пожелае, а оригинални чете винаги без проблем(вече само определени). Обяснението на мой познат, който е доста навътре в нещата: оригиналните дискове не се правят със записвачки от компове, а със специални лазерни матрици и дълбочината на нарезите е значително по-дълбока и затова по-стари и "уморени" оптики четат по-лесно фабрични дискове колкото и да са надрани. Вариантите са ти няколко: усилва се тока през лазерния диод - така почва да чете секви дискове (стига да се спазват форматните спецификации), ама диода ще си иде много много бързо. Вариант 2: казваш каква е марката на Чейджъра и ти намираме оптика заместител или направо нов чейнджър (ако е от фабрична музика ще трябва да погледнем дебелите руски книги по какъв протокол си плямпа с плейъра, ама няма да е проблем, ако е по-масова марка). Ако оптиката (самият чейнджър) не е мн стара може да пробваш с почистване, ама не с тъпите дискове за почистване (пробвал съм и от 2 и от 20лв и е същата шитня), ами с отваряне и с обезмасляване на самата леща. И последния вариант пак е ако оптиката не е много стара - използвай дискове, които са с по-тъмен фон и не са правени в Стара Загора. Как ще ги познаеш? По цената of course... между 5 и 8 пъти по-скъпи са.
Алтернативата:
http://www.xcarlink.bg/anycarlink-avtom ... oth-Toyota или другия линк от колегата
Щом имаш фабрично CD не би трябвало да е проблем инсталирането му.
http://autoblog.bg/Kakvo-e-FM-Transmiter-id4040.html
ако не ти е проблем загубата на качеството

Алтернативата:
http://www.xcarlink.bg/anycarlink-avtom ... oth-Toyota или другия линк от колегата
Щом имаш фабрично CD не би трябвало да е проблем инсталирането му.
http://autoblog.bg/Kakvo-e-FM-Transmiter-id4040.html
ако не ти е проблем загубата на качеството

Благодаря за отговорите. Пробвахме вече с почистване, не помага. Наистина чете предимно оригинални CD-та, но е супер досадно, докато го накараш да прочете каквото и да било. Иначе има следната аномалия. По-голяма вероятност да прочете диск е при висока температура в купето. Почти винаги чете повече дискове, когато компютъра показва над 10-15 градуса
. Не знам на какво се дължи това, или е просто съвпадение. Иначе имам управление и на волана и това също ме спира да сменя аудиото, защото не ми се лишава от това удобство.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не мога да кажа нищо конкретно за последните модели на xCarLink и Grom, но преди с ниякой модели си имаше проблем. Авенсис 1 (някой Короли и ярис) аудио системата е малко по-различна от повечето тойоти. Преди време си имаха проблеми, може би са оправени в последните модели.zi_zi_top написа:Монтьорите в сервиза са много "печени" и имат пълен набор интерфейсни кабели. Монтажа е включен в цената. Не ти вземат парите докато не работи без проблеми.Vesko написа:Това нещо имитира CDChanger и се свързва на неговият интерфейс. Добре е да го пробваш предварително.
Аз го ползвам вече 6 месеца и съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО доволен!
ПП: За авенисис 1 със сигурност трябва Y-кабел

- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
И на мен ми споменаха, че правили проблеми за това и не скочих веднага на такова...за сега съм на трнасмитер ама почва да ме дразни и ще видим след лятото моретата и балканите какво ще се сътвориVesko написа: Не мога да кажа нищо конкретно за последните модели на xCarLink и Grom, но преди с ниякой модели си имаше проблем. Авенсис 1 (някой Короли и ярис) аудио системата е малко по-различна от повечето тойоти. Преди време си имаха проблеми, може би са оправени в последните модели.
ПП: За авенисис 1 със сигурност трябва Y-кабел

Какво представлява този Y кабел? Не е ли включен в комплекта?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Ако аудио системата е от едно устройство (например авенсис 2) има букса в която се включва допълнително устройство. При авенсис 1 са 2 устройства. Самото аудио и дисплея, който е отделен. Така че в случая буксата вече е заета. За да свържеш допълнителното устрояство траябва този У кабел. Това е нещо като разклонител. Откачаш от аудиото кабела от дисплея, там свързваш единият краи на кабела. В другите 2 карая свързваш съответно дисплея и допълнителното устройство. А на кабека му казват У поради факта че има 3 края и на външен вид прилича на тази буква
ПП: Ако сесвързват повече от 1 допълнително устройство със сигурност трябва У кабел. И конкретно за Авенсис1 могат да се свържат: CD (ако аудиото е с касетка), 2 x CD Changer, MD(Мини Диск) и MD Changer. Посочените устройства имитират един от двата CD Changer.

ПП: Ако сесвързват повече от 1 допълнително устройство със сигурност трябва У кабел. И конкретно за Авенсис1 могат да се свържат: CD (ако аудиото е с касетка), 2 x CD Changer, MD(Мини Диск) и MD Changer. Посочените устройства имитират един от двата CD Changer.