panel na Corolla E12

mladm

panel na Corolla E12

Мнение от mladm » 18 Ное 2009 20:09

Zdraveite, niakoi moje li da mi kaje kak se svalia panela pod kop4etata za ventilaciata nad pepelnikana Corolkata. Ne mi sveti lampi4ka pod nego i ednata "vrytka" ne mi se osvetiava.
P.S. Sorry za latinicata, no sym s nekakyv laptop i ... rolleyes.gif wacko.gif wacko.gif
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Ное 2009 22:40

Първо сваляш пепелника, централната врътка на вентилатора я дърпаш смело, развиваш болтчето зад нея. След това развиваш топката на скоростния лост, дърпаш цялата пласт пластмаса с кожата нагоре, но не прекалявай, защото запалката има две букси за ток, които трябва да извадиш. Дръпни от задния край на дупката с кожата. След това доло, където свършва пластмасата на скростите, която си свалил, започва цялата средна конзола - има две видийки. Развиваш ги, после дърпаш долната част на централната конзола навън и леко нагоре, като има две щифтчета в горната си част - точно под касметофона biggrin.gif Като почти я извадиш, ще трябва да откачиш копчето на климатика, задното стъкло и аварийките - но не се притеснявай, буксите са коренно различни. От там, вече ще ровиш да намериш коя крушка е капълдъ :thumbsup:

П.П. Само незнам от къде ще ги намериш тия глупави крушки, но в Тойота искат 12лв за едната wacko.gif

NEXUS
Обратна връзка:

Мнение от NEXUS » 18 Ное 2009 23:02

П.П. Само незнам от къде ще ги намериш тия глупави крушки, но в Тойота искат 12лв за едната wacko.gif[/quote]
Ау ти сериозен ли си 12лв за бр .Тея от тойота не познават парите mad.gif

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 18 Ное 2009 23:46

Еми ако смятам правилно - толкоз ..... Взеха ми 60лв за 5 крушки, без пари за смяната laugh.gif rolleyes.gif

NEXUS
Обратна връзка:

Мнение от NEXUS » 19 Ное 2009 00:21

Me4oKyX написа:Еми ако смятам правилно - толкоз ..... Взеха ми 60лв за 5 крушки, без пари за смяната laugh.gif rolleyes.gif
Колеги това ващо гра ничи с мазохизам....сори :censored:

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Ное 2009 01:04

Грешката си беше моя - първо им казах да ги оправят, после ми сипаха с тая цена rolleyes.gif Повече в Тойота пари да ми дават, НЕ СТЪПВАМ!!! Не стига, че са супер некадърни, ами са нагли и искат безбожни пари за услугите си.... Дори нов автомобил да взема пак, НЯМА да ползвам гаранция, поне не при Тойота БГ.... Може в Гърция, ама надали.... просто с тия цени на малки и големи обслужвания, трябва да строша скорости с двигател, че да ги избия rolleyes.gif Ама много хора други си ходят и мислят, че има някъв смисъл да плащат лудите цени, че да имат гаранция..... :whistle:

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 19 Ное 2009 01:04

Грешката си беше моя - първо им казах да ги оправят, после ми сипаха с тая цена rolleyes.gif Повече в Тойота пари да ми дават, НЕ СТЪПВАМ!!! Не стига, че са супер некадърни, ами са нагли и искат безбожни пари за услугите си.... Дори нов автомобил да взема пак, НЯМА да ползвам гаранция, поне не при Тойота БГ.... Може в Гърция, ама надали.... просто с тия цени на малки и големи обслужвания, трябва да строша скорости с двигател, че да ги избия rolleyes.gif Ама много хора други си ходят и мислят, че има някъв смисъл да плащат лудите цени, че да имат гаранция..... :whistle:

Аватар
Oskron
Обратна връзка:

Мнение от Oskron » 19 Ное 2009 13:23

Аз имам абсолютно същия проблем и се чудя дали да се пробвам сам или да ходя в някой сервиз. Някой има ли идея колко биха ми взели в сървиз за цялата смяна.
Toyota Corolla SDN 1.4 VVT, 2006

mladm

Мнение от mladm » 19 Ное 2009 13:46

Мерси МЕ4Е. Малко множко ми се виждат операцииките дето трябва да направя, за да стигна до тая крушка, но ще се пробвам. Проблемна е наистина самата крушка, ако е изгоряла и трябва да я купувам. не ми се дават 12 лв. Дано да мога да я заместя с някаква друга или да я намеря по еФтино
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 20 Ное 2009 13:22

Oskron написа:Аз имам абсолютно същия проблем и се чудя дали да се пробвам сам или да ходя в някой сервиз. Някой има ли идея колко биха ми взели в сървиз за цялата смяна.
Само крушката е 12лв, за смяна ще ти вземат поне 40лв, щото си отива половин час труд. А наистина е доста по-просто свалянето, отколкото съм го написал - просто съм описал всичко възможно най-подробно, за да не се чудите, мъчите или а чупите нещо по погрешка :thumbsup:

whitefang

Re: panel na Corolla E12

Мнение от whitefang » 05 Ное 2012 16:09

Темата е старичка . А колкото до това от къде да се намерят крушки със същите размери и волтаж и мощност,
като прегледах другите теми излиза,че 6-те крушки за подсветката на бутоните на климатика
са 14V 1.12W
Ето какво открих ,мисля ,че и размерите са същите.
http://vikiwat.com/miniatyurna-lampa-14 ... 1-1-4.html

Днес след работа ще мина да видя дали са същите размерите и направо взимам 6 бр.
да сменя и 6-те ,че 2 не ми светят. Понеже са на една възраст скоро ще спрат и другите.
Тъкмо съм я свалил пак конзолата да почистя контактите на бутоните за климата,че
съмненията ми ,че като стане влажно от предното чистене само със сгъстен въздух ,ще спрат
да работят като стане влажно се оказаха верни. Явно си иска сваляне на гумените шапчици
и почисване на контактите и графитчето в шапчицата с WD40. Голяма играчка после
слагането на тия шапчици 2 часа ми отне цялата процедура. Може би има инструмен за
тази цел - примерно шапчицата се поставя с горната част в инструмента и той леко прибира
краишата навътре ,но от друга страна гумата не се свива прекалено и влиза точно в процепа около
контактите :)
Изображение
Corolla EU12 CDE120 D4D 2003

whitefang

Мнение от whitefang » 05 Ное 2012 16:13

А и междо другото от една друга тема за осветлението на потенциометъра за регулиране
височината на фаровете - крушката вътре е същата , запоена към 2-писти от платчицата.
Нея също ще сменям - имам снимков материал и обяснение как се сваля и разглобявя
въпросния потенциометър ще има като ми остане време ще ги кача :)
Изображение

whitefang

Мнение от whitefang » 05 Ное 2012 16:42

A ето пак във Викиват и шапчици за ламБите :) на баснословната цена от .20 стотинки
http://vikiwat.com/manshon-za-lampa-f4- ... n-sin.html
Изображение

Публикувай отговор