Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Днес преминавайки покрай тойота в Пазарджик видях два автовоза с Corolla Sedan MC'23. За съжаление не успях да видя добре дали са хибриди.
-
- Автомобил: Ярис Крос
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте! И при мен започна да изгрява слънце - днес ми се обадиха от Тойота Варна, че колата е произведена и пътува за Варна и следващата седмица ще я получа. Ярис Крос хибрид, поръчана на 29.04.2022г. Още при поръчката ми казаха срок за доставка май 2023г. 

- dimitar1029
- Автомобил: Toyota corolla cross hibrid
- Получена благодарност: 7 пъти
Здравейте, предстои ми да получа корола седен хибрид 2023г., но в сайта на тойота липса актуално за този модел ръководство. Някой може ли да ми изпрати файл за модела 2023г.?
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
Мисля, че има, но е на английски само.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
-
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Гледам в конфигуратора са пуснали TS, който уж нямаше да се продава в България
Чудя се дали да не звънна утре на дилъра, да ми изпрати ценова листа, ако има и да сменя седана. Проблема е че ще трябва пак да чакам не се знае колко време.

- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
То има, ама е без цена. Значи на практика няма. Ама пък има шанс.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
-
Преди даже я нямаше за конфигуриране, утре ще се обадя да питам и ще споделя, защото отначало си исках комби, ама на - седан.
-
Не мога да разбера как да си редактирам горното мнение
Говорих с дилъра, но каза, че нито кодове са им спуснали, нито цени, нито имат някаква информация изобщо, както за комбито, така и за хечбека.

Говорих с дилъра, но каза, че нито кодове са им спуснали, нито цени, нито имат някаква информация изобщо, както за комбито, така и за хечбека.

Дали се случиха нещата или все още сте на изчакване за предаване на колата?qni.dimitrov написа: ↑22 Апр 2023 12:56 След година и 5 дни в понеделник или вторник ще си получа колата
Да разкажа за моя случай -> поръчка на RAV4 Hybrid Luxury на 01.11.22, като срок за доставка трябваше да е 26.02.2023 (късият срок за доставка идва от "отказване" на предишния поръчител). Началото на м. Декември ми съобщиха, че ще бъде произведен като MY23, разясниха ми се разликите спрямо поръчаната MY22 и разликата в цената, но без преподписване. Средата на м. Февруари тази година се поинтересувах дали ще дойде до края на месеца, но ми беше отговорено, че все още не е предвидена за производство и когато излезе графика за м. Март, ако ще се произвежда, ще ми се обадят. Разбира се обаждане не получих, вече бях започнал да чета тук за премеждията и дъъългото чакане, та си представях коледния подарък версия MY24

-
- Автомобил: Toyota Corolla 2015 1.6
- Благодарил/а: 7 пъти
Колеги, ъпдейт от мен.
Свързах се с Тойота Балканс, от където ми потвърдиха, че поръчаната от мен на 22.06.2022 Corolla Executive+ Hybrid, няма да бъде произведена със сигурност нито този, нито другия месец. Твърдят, че причината е цветът на колата (черен) , тъй като всеки месец се изпълнявали поръчки от определен цвят, а черните бройки са "много малко".
Колкото и странно да ми се струва, това е информацията, която имам. Ще оценя, ако споделите дали някой от "дълго чакащите" също е с Черна кола, както и дали някоя от дошлите коли е черна, хибрид, за да видим, дали наистина това е така.
Свързах се с Тойота Балканс, от където ми потвърдиха, че поръчаната от мен на 22.06.2022 Corolla Executive+ Hybrid, няма да бъде произведена със сигурност нито този, нито другия месец. Твърдят, че причината е цветът на колата (черен) , тъй като всеки месец се изпълнявали поръчки от определен цвят, а черните бройки са "много малко".
Колкото и странно да ми се струва, това е информацията, която имам. Ще оценя, ако споделите дали някой от "дълго чакащите" също е с Черна кола, както и дали някоя от дошлите коли е черна, хибрид, за да видим, дали наистина това е така.
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 7 пъти
Здравей колега,
аз лично, когато поръчвах RAV4-та, изрично питах дали цветът, видът на скоростната кутия (тогава още предлагаха механична) или нещо друго ще съкрати срока на доставка, защото съм готов на компромиси.
ТМ дилъра ми отговори с кратко "не". Ако сега са ме подвели не знам, но да бяха казали по-отрано, вярвам, че на този етап повечето от нас, които чакаме ще се съгласим с друг (приемлив) цвят или някаква друга промяна, само да получим автомобилите в разумни срокове.
аз лично, когато поръчвах RAV4-та, изрично питах дали цветът, видът на скоростната кутия (тогава още предлагаха механична) или нещо друго ще съкрати срока на доставка, защото съм готов на компромиси.
ТМ дилъра ми отговори с кратко "не". Ако сега са ме подвели не знам, но да бяха казали по-отрано, вярвам, че на този етап повечето от нас, които чакаме ще се съгласим с друг (приемлив) цвят или някаква друга промяна, само да получим автомобилите в разумни срокове.
Hope is the worst of evils for it prolongs the torments of man!
-
Едва ли цветът е причина, това е фейслифт MC'23 в Пловдив е засякох хибрид, цвят черен.Следователно явно други са факторите.
- Прикачени файлове
-
- PSX_20230504_201837.jpg (898.11 KiB) Преглеждано 2142 пъти
-
- 20230430_165250.jpg (736.91 KiB) Преглеждано 2142 пъти
-
- Автомобил: Yaris XP210 1.5 6MT
- Получена благодарност: 3 пъти
И аз като поръчвах Яриса питах за цвета и картегорично ми казаха, че не влияе на времето за доставка.
-
- Благодарил/а: 16 пъти
Звучи абсурдно цвета да е определящ кога ще се произведе една кола, но фактите са други. Вчера в Пазарджик видях два автовоза със сиви короли, а миналата седмица с бели. Днес ще хвърлям боб кога ще дойде цвят 785
. Мисля, че прогнозата ми ще е по-точна от данните на дилърите.

Здравейте,
Ето и моят опит. На 11 март 2023г. направих поръчка за toyota corolla cross hybrid 2023. Днес се чух с търговката без да имам някакви надежди и бях изненадан. Казаха ми, че колата е произведена и има шанс до месец да е тук. Дано се окаже права.
Ето и моят опит. На 11 март 2023г. направих поръчка за toyota corolla cross hybrid 2023. Днес се чух с търговката без да имам някакви надежди и бях изненадан. Казаха ми, че колата е произведена и има шанс до месец да е тук. Дано се окаже права.