slowtraveler написа: ↑06 Юли 2021 09:17
Относно 'забитият на 90км/ч темпомат' - Ами пробвай маршрут Варна-София или Плевен-Бяла с темпомат на 90км/ч и ще видиш колко ще изпреварваш и колко пъти ще бъдеш изпреварван.. 'Шареният' терен също не спомага за равномерно движение, и ще срещнеш доста народ, каращ и със 70-80км/ч...
Да бе ясно е че повечето летят. Дори коли които нЕмат дУша де се вика... но я пъне като за последно. Споменатата от мен корсичка бримчеше със 100-110. То и на магистрала с толкова ще се бримчи, просто толкова може. Буталата се подаваха да видят кво стаа. Та този като те настигне а ти си със 100, колко време ще му отнеме да те задмине? Или ако не може ще ти седи в бронята щото се напича като глист на буца..От тук колко варианта имаш, да се емнеш с малко от горе и ти за да го дръпнеш и да не ти седи в бронята? Или да го пуснеш. Или да си карате така, докато се мъчи да те изпревари... за да може довечера на маста да каже колко нови коли е издухал на пътя?
Та индивиди като този ги има и със стари и с нови и със слаби и с мощни коли.Увеличението било то с малко или повече не е решение. Ясно че като изпреварваш ще вдигнеш в повечето случаи над ограничението, но не за това говорим.
Та да се върнем на темпомат 90. Този индивид ще мине и замине и интеракцията ти с него ще е много по - малка, от колкото ако карате със 100 или 110 и двамата. Колко пъти ще ме задминат.... все там, ако е по - бърз (решил е да се бримчи, не визирам непременно възможност на МПСто), да ме задминава и да си пердаши напред. Тези със 70-80 които карат пак няма да ти е проблем да ги минеш ако си на 90, предвид че и със 100 и със 200 да си пак трябва да ги минеш.
Но пак казвам, трафика бил се движел, в някои страни позволявали плавно надвишаване на ограниченията (или каква там глупост беше изръсена. Държа да видя в швабия, англия или Грецко как ПЛАВНО превишаваш и полицията НЯМА ядове с това

) По - голямата скорост намалява времето за реакция... БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ колко неземно добър шофьор си и колата ти колко системи за сигурност има и тн и тн. Един дебил пред теб, в насрещното получава факс, бие спирачка навива волана... това време което ти си "откраднал" няма да ти стигне за реакция... и няма филм АЗ СЪМ СИ ПРЕЦЕНИЛ, АЗ МОГА... физика е... мозъка има нужда х време да асимилира информацията, още време да изпрати такава и още време за да задействаш ръце крака... след което колата вече почва да спира. Приказки АЗ МОГА, Преценил съм си, Отношение между мен и КАТ, бензин в г*за и прочее приказки са вървежни заради тоталната липса на наказание. Я те хванат я не, я докажат че си ти я не, я платиш я не.. току виж се оказало че баба ти на 85 карала с 150 в населеното място... Съвсем сериозно имах "удоволствието 4 години да тъпча пътя София Свищов, между 2 и 4 пъти месечно. Почти всички паметници по пътя, минавах с няколко часа или минути преди или след инцидента. Имаше група младежи на прав дъгъл път отсекоха дърво на метър височина..и сега там има плоча с 4 снимки. СУПЕР ТЪЖНА ИСТОРИЯ... дървото расло Х години и тея се забили в него... нелепо е.
Точно, и едното и другото (каране с превишена) е от немислене. Не мислиш какво се случва при ситуация в която излизат от контрол нещата.