Абсолютно вярно!Me4oKyX написа: Тъжната истина е, че 90% от проблемите при новите коли, а и не само, са предизвикани от собствениците,

За новите коли не съм съгласен, че проблемите са предизвикани от собствениците.Kiki написа:Абсолютно вярно!Me4oKyX написа: Тъжната истина е, че 90% от проблемите при новите коли, а и не само, са предизвикани от собствениците,
Колега ако човека не може да си направи изводите от статистиката ....... бих се въздържал от коментар.Така ако сега ми предстои да си взимам кола от тези години за които Ауди излизат напред спрямо Авенсиса познай дали ще си взема Тойота, (това беше извода), вярно другите им модели са назад.А Тойота постоянна ли е в качеството я се загледай в същата статистика и ми кажи колко се е запазил процента на надеждност в автомобилите им.Вярно спрямо другите марки са по-надеждни ( като изкл. конкретното сравнение в линк-а за тези 2-3 години), но като цяло качеството им падна значително след 2001-ва.А дали на ауди може да се разчите или не незнам ама за смяна не сегменти на по 50к.км не съм чувал, пък нека пак не може да се разчитаLEXUS написа:Ех тия Ауди.Какви изводи да си направи човека,след като ти не си си направил никакви изводи. В anusedcar.com ясно се вижда,че Ауди А4 е по-напред само при 2-3 годишните коли. Извод за това,че Ауди са дръпнали не може да се прави от 1 модел при 2-3 годишните.Всяко изключение потвърждава правилото. Защо не погледнеш къде е А3,А6 и така нататък.Та те са плачевно назад.Ауди са много зле със здравината на колите си.Те дръпват временно ,а не постоянно да са сред най-здравите като Тойота.Помня в предишни доклади на ТЮВ,че Ауди по едно време вкарваха като най-здрав модел А2 за една година,сега А4 ,но при тях няма постоянство в качеството, А3 е назад,останалите им модели също. В дългосрочен план А4 също е назад в класацията.Тоест то не е кола,на която може да се разчита.nov написа:....колега Fido ми кажи като отвориш следния линк и като говиме за кола след 2001-2003 година кой ше си пие кафето:http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis, без да се заяждам като пак уточнявам че не съм фен на Ауди.А изводите ако искаш си ги запази за себе си.Защото ако трябва да взимам кола след 2001-2003 много бих се замисли каква ще е освен ако нямам пари за Лексус
На нередовно обслужване не знам дали ще издържи, но на всичко останало издържа biggrin.gifKiki написа:Слоу, нали не мислиш, че една кола, която има две, или три години гаранция ще издържи на джигидско каране и нередовно обслужване през гаранционния срок.slowtraveler написа:Една кола както и да я караш, какъвто и джигит да си, би трябвало да не ти създава проблеми поне в гаранционния срок..
Стъкмистика в БГ -да но в ТЮВ едва ли? По същата логика може да с екаже че резултати за надеждност на Тойота, Мицубиши, Хонда и т.н. японски марки са стъкмени? Едва лиFido Dido написа:Статистика е интересна дума. По едно време й казвахме стъкмистика. Та аз изводите съм си ги направил.
Затова карам Тойота.
Кики, разбира се, че не мисля това, а имах впредвид само шофирането - не вади изречението от контекста...Kiki написа:Слоу, нали не мислиш, че една кола, която има две, или три години гаранция ще издържи на джигидско каране и нередовно обслужване през гаранционния срок.slowtraveler написа:Една кола както и да я караш, какъвто и джигит да си, би трябвало да не ти създава проблеми поне в гаранционния срок..
@nov - статистиката навсякъде е стъкмистика, не заради участниците, а заради това, че дори теоретично не може да бъде обективна - всичко зависи по какви параметри се прави статистиката...slowtraveler написа: Едва ли има някой луд да не си ползва гаранцията и да не обслужва колата си в необходимия обем, на предвидените километри и в официалния сервиз през време на гаранцията.....
Напълно съм съгласен този път с теб колега така е, въпреки че специално аз нещо ако ми направи впечатление го сменям веднага нито едната нито другата си карина съм оставил без поддръжка, вярно е че Ауди като цяло са по-некачествени от Тойота спор няма, както и останалите немски марки Опел, Фауве, БМВ, Меро.Но и те имат модели които в доста пъти са по-надеждни от Тойота, според Тюв а и според познати и приятели които са сменили няколко марки вече.Това исках да кажа като взех цитата от Тюв, а вече те дали стъкмяват или не незнам но мисля че статистиката която изнасят е обективнаFido Dido написа:Говоря за БГ. Подръжката на един автомобил в Германия е една, тук е съвсем друго. Нашенеца сменя тогава, когато се строши съвсем, а и на това отгоре с възможно най-евтините части. Типично голфаджийско мислене. Та на фона на това всепоглъщащо безхаберие и тотална немърливост, Тойота изпъква като един от най-безпроблемните автомобили. Не става въпрос за масовост на една марка, а колко проблемна е. Ако при Тойота бушоните са консуматив, както каза Веско biggrin.gif , то при Ауди - турбини и дебитомери са редовно на дневен ред. Да не говорим за прословутото окачване, дето го набутаха и на Шкода и Пасат.
Нов,на теб мисля ти обясних нещата с факти в една друга тема.Ти си прекалено бос откъм знания ,за да правиш изводи.Разбери ме,поредният си лаик,на който му удрям факти в главата.Какво Ауди ще избереш ти ,като не си видял каква му е дългосрочната надеждност.Ти знаеш ли какво означава дългосрочна НАДЕЖДНОСТ.Ауди А4 попаднало преди Авенсис с 1 процент по-малко повреди при 2-3 годишните и ти крекаш.Какво крекаш,къде е А4 при 8 годишните,къде му е дългосрочната надеждност.Това ,че има 1 процент или 0.5% по-малко повреди от Авенсис при 2-3 годишните по-добро ли го прави Ауди А4 като при 8 годишните е след 30-то място??? Ти разбираш ли какво се пише или си мелиш детски му работи.Ауди щял да си купи,киупи си и му смени цялата ходова част като си толкова тарикат,само че алуминиевите боклукчиви носачи,които на А4 се сменят на 50000км. Ауди не ги е поело в гаранцията,разбрали?? Тойота е поела в удължена гаранция проблемните двигатели и там проблемът е решен,от какво се плашиш ти??/ Вземи си Ауди А4 като си голям философ и му сменяй дебитомери,които при тях са консуматив,ходова част и т.н. и нищо Ауди не го поема в гаранцията ,разбра ли ?? Авенсис е идеален,защото проблемните двигатели са поети БЕЗПЛАТНО от Тойота ,а дефектните Аудита с дефектната си ходова част и дебитомери не са поети от никоя гаранция.И ти какво се хващаш за 0.5% разлика между Авенсис и А4.Това ли ти е козът? 0.5%???nov написа:Колега ако човека не може да си направи изводите от статистиката ....... бих се въздържал от коментар.Така ако сега ми предстои да си взимам кола от тези години за които Ауди излизат напред спрямо Авенсиса познай дали ще си взема Тойота, (това беше извода), вярно другите им модели са назад.А Тойота постоянна ли е в качеството я се загледай в същата статистика и ми кажи колко се е запазил процента на надеждност в автомобилите им.Вярно спрямо другите марки са по-надеждни ( като изкл. конкретното сравнение в линк-а за тези 2-3 години), но като цяло качеството им падна значително след 2001-ва.А дали на ауди може да се разчите или не незнам ама за смяна не сегменти на по 50к.км не съм чувал, пък нека пак не може да се разчитаLEXUS написа:Ех тия Ауди.Какви изводи да си направи човека,след като ти не си си направил никакви изводи. В anusedcar.com ясно се вижда,че Ауди А4 е по-напред само при 2-3 годишните коли. Извод за това,че Ауди са дръпнали не може да се прави от 1 модел при 2-3 годишните.Всяко изключение потвърждава правилото. Защо не погледнеш къде е А3,А6 и така нататък.Та те са плачевно назад.Ауди са много зле със здравината на колите си.Те дръпват временно ,а не постоянно да са сред най-здравите като Тойота.Помня в предишни доклади на ТЮВ,че Ауди по едно време вкарваха като най-здрав модел А2 за една година,сега А4 ,но при тях няма постоянство в качеството, А3 е назад,останалите им модели също. В дългосрочен план А4 също е назад в класацията.Тоест то не е кола,на която може да се разчита.nov написа:....колега Fido ми кажи като отвориш следния линк и като говиме за кола след 2001-2003 година кой ше си пие кафето:http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... ta-avensis, без да се заяждам като пак уточнявам че не съм фен на Ауди.А изводите ако искаш си ги запази за себе си.Защото ако трябва да взимам кола след 2001-2003 много бих се замисли каква ще е освен ако нямам пари за Лексус
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 7 госта