Финансов въпрос за обслужване

Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Ное 2008 09:16

При мен също лампата на заден ход е само една - в дясно.
От лявата страна е фара за мъгла (оня дето вади очите като караш след някой 'гъзар' дето не знае за какво му свети жълтото фарче с вълничките на таблото).
За смяната - сменяли са ми бушон на окачването на мерцедес - труд 40лв+около 4лв за бушона (най-обикновен 20А). Бушона е в ел-таблото в купето и не е заврян някъде. Така-че всичко е възможно..
biggrin.gif
А иначе в EPC май имаше и времевите норми за всяко действие..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 23 Ное 2008 14:07

Оня ден давам на заден да излена от едно чупено място и мойта приятелка ме чака отзад че не може да се качи в колата. Вика ми "абе ква е тая чупена тойота, фара не и работи". Аз викам ясно че на стопа вика фар ,ма как да не работи колата чисто нова biggrin.gif . В крайна сметка: От дясно ми е бяла светлина за задната ,от ляво фар за мъгла. Тва че и двете са еднакво кръгли не значи че са с еднакви функций.

П.П. Десс поне вече знаеш къде ти е фара за мъгла tongue.gif
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Ное 2008 21:11

мойте не са кръгли biggrin.gif
гледай каква снимка намерих http://pit100p.ru/files/yaris.jpg
може ли и моите да са червен и бял и да съм толкоз застреляна, та да не съм забелязала ohmy.gif утре ше погледна специално, дано са еднакви, че хептен ше се изложа laugh.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 23 Ное 2008 23:28

Е сега аз ли искаш да се изложа tongue.gif ? Дано са червен и бял :prayer:
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Ное 2008 14:54

голям срам, колега wacko.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 24 Ное 2008 16:45

Мани мани ,ужас ... :whistle:
Изображение1G-FE

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 24 Ное 2008 16:54

Бе сори, ама като си купувахте колите са ви дали и по една книжка. Та там има разни писаници с картинки и пише кое копче за какво е и коя светлина за какво е. Що не си ги четете бре? Мен ми дадоха тамън две - една на български и една на английски. Та аз си ги прочетох и двете за всеки случай да няма разминаване във версиите. Особено първата вечер ми беше много приятно четиво в банята.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 24 Ное 2008 17:09

Съгласен съм с теб ,аз лично съм я чел два пъти, но признай че е малко объркващо като ти напишат че на това лостче примерно трябва да имаш 4 копчета обаче в зависимост от оборудването. И следователно на твойто лостче може да има само 2 или пък три но едно от тях да няма две степени ,ми само една. От там така те омотват че и ти вече не знаеш кво имаш на твойта кола, а за човек който не обръща голямо внимание на тези неща това не е голям проблем. Въпроса е педали да има и волан пък другото се научава с последствие happy.gif
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 24 Ное 2008 20:54

мм ако я намеря, може и да я прочета laugh.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 10 Дек 2008 12:07

Да се отчета и аз.

Тиксим Пловдив, първо задължително обслужване на 7800 км., но 1 година:

Много съм доволна. Имах час за 14:30 и точно в толкова отидох и веднага я взеха. Щях да я оставям, ама ми казаха, че няма смисъл ще стане бързо и наистина след 1 кафе време беше готова.

Цена: 160 лева.

И нали имам щета на задна броня, казаха че ще ми я поръчат, ще я боядисат в Пазарджик, понеже там сервиза извършва и такива услуги и като е готова ще ми се обадят да я закарам да свалят тази и да сложат новата, за да не оставам без кола.

А и от застраховката да се похваля, супер малка ми е щетата само на едно от огънатото место долу в дясно е като цепнато, но веднага казаха нова броня.

:thumbsup:
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Дек 2008 21:50

То и на мен за едно малко надраскано по фара ми казаха "нов фар" ама аз не се дадох. Тоя не го давам докато не се чупи ,знам ли къв ще ми сложат. Последния път като бях в Тиксим ,преди мен имаше човек дето за 4-ти път му сменят предния фар от както му се чупил оригиналния. Новите "оригинални" все се пълнили с вода wacko.gif На въпроса "кво прайм с тия фарове-аквариуми" приемчика каза нещо много готино "ще ги сменяме докато се улучи някой читав" laugh.gif
Изображение1G-FE

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 11 Дек 2008 09:39

Ael ти ми разби илюзиите. Аз си мислех, че като са от представител частите би следвало да са "оригинал". Нали зат'ва са по скъпи уж wacko.gif Абе да се надявам, че на бронята няма какво да не й е наред, ама за фаровете да знам.

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 12 Яну 2009 18:04

pepa_k написа:Ael ти ми разби илюзиите. Аз си мислех, че като са от представител частите би следвало да са "оригинал". Нали зат'ва са по скъпи уж wacko.gif Абе да се надявам, че на бронята няма какво да не й е наред, ама за фаровете да знам.
E "oригинал" де, "оригинал"... Ама Аурис-а е правен в Турция, та "оригинал" е всъщност "ориджиналдЪ" tongue.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 14 Яну 2009 12:32

1.6 VVT-i написа:
pepa_k написа:Ael ти ми разби илюзиите. Аз си мислех, че като са от представител частите би следвало да са "оригинал". Нали зат'ва са по скъпи уж wacko.gif Абе да се надявам, че на бронята няма какво да не й е наред, ама за фаровете да знам.
E "oригинал" де, "оригинал"... Ама Аурис-а е правен в Турция, та "оригинал" е всъщност "ориджиналдЪ" tongue.gif
Ами то да не би моята бронята да е от Джапан като Королката е от там smile.gif

Взех си я. Колицата е 6 пак. И цвят и боя и всичко си е ОК. Само дано не ме сефтосат пак някъде в този лед тези дни. mad.gif

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 14 Яну 2009 13:29

pepa_k написа:
1.6 VVT-i написа:
Ами то да не би моята бронята да е от Джапан като Королката е от там smile.gif

Взех си я. Колицата е 6 пак. И цвят и боя и всичко си е ОК. Само дано не ме сефтосат пак някъде в този лед тези дни. mad.gif
Koга си я взе? Щото ако е било вчера-днес, мо'е да си видяла и моя Аурис там с разпиляна задна броня... Чака и той рИмонт - да видим как ще го направят и за колко време, че искаха да ремонтират гредата отдолу ама аз казах, че искам нова и сега чакат доставка. unsure.gif tongue.gif

Публикувай отговор