Моята поръчка за този модел беше някъде в средата на юни 2022. Дилърът тогава каза, че може да дойде даже до октомври, защото Турция няма тези проблеми, както да кажем ЕС производителите на коли. До декември не дойде и заминах за Испания, казах на дилъра че ще се върна края на април, и ако дойде по-рано, той се съгласи да я пазят на склад. Междувременно ми се обади и каза да сменя цветовете, моята е двуцветна, Куоре, вече не се предлагали в избраните от мен цветове.mario1961 написа: ↑20 Яну 2023 10:48 Ние имаме поръчка от 15.07.2022 г. за Toyota CH-R Hybrid. Последната информация от декември месец беше, че е планирана за производство месец февруари, 2023 г. И или краят на февруари, или началото на март, би трябвало да можем да си я вземем. Сега.....не смеем да се обадим отново, за да не ни разочароват.
Връщам се в България следващата седмица, наложи се да си сменя билета за март. Наистина започнах да се съмнявам, дали няма някакви игри, да ми е отишла колата при някой друг, а на мен да ми дадат друга поръчка за по-късно.
Много ме разочароваха с това мотане от Тойота, дано колата да се заслужава. Фен съм на марката, имала съм два модела РАВ4, купеих ги нови от Тойота, и бях много доволна от колите и от фирмения сервиз.
Тук в Испания един познат си поръча същия модел на Тойота, но го правят в Япония, всичко си следеше на сайта, как се движи производството, кога са я натоварили за доставка, и така. Ние сме като в мъгла, нищо не се знае, започваш да се съмняваш дали няма типичните балкански схеми, изобщо европейци сме, ама не съвсем, малко сме си второ качество европейци.
Аман от простотии в България наистина, ако не започнем да се уважаваме сами като потребители и клиенти, няма как да променим това. Чудя се дали да не се жалвам някъде, ама къде?