Ael написа:
Не че съм заядливо човече дето дебне по цял ден с кой да се зачекне ма средна скорост София бургас над 130 е невъзмажно. laugh.gif
За да ти дойде тази скорост нали разбираш че на магистралите не трябва да падаш под 200 ,а по другите пътища да си на 110 в най-лошия случай дори и когато изпреварваш два тира един след друг и ти се е наложило да изчакаш трафика wink.gif В най бързото ми каране от Пловдив до Сл. Бряг бях на 105км средна скорост и то щото беше вечер и нямаше такова натоварване по трасето.
Колега, разстоянието София-Бургас е 370 км (грубо казано). От тези 370 км, вече около 270 са магистрала и 100 все още не са магистрала (отново друбо казано).
При средна скорост на магистралата 170км/ч (на места повече, но има два участъка с "експериментална маркировка", при които "магистралата не е магистрала" и има забавяне, както и на тунелите);
При средна скорост 90км/ч през останалите 100км, (на места до 140км/ч, но на места доста по-малко);
По мои сметки, средната скорост излиза около 137 км/ч.
Разбира се, говорим за вечер. Обичам да карам вечер по този маршрут.
Иначе е нормално Пловдив-Сл.Бряг да направиш 105км/ч средна скорост, по-голямата част от пътя не е магистрала. Всъщност, дори си карал по-бързо от мен в този участък. :)