bad_dog написа:BassMan,
АЕ86 - 915-950кг според модификацията. С две спортни седалки става 870. Хубаво е преди да напишеш някоя глупост да питаш чичко Гугъл, защото ставаш смешен. Питай го също колко тези Е30 325, защото на мен ми каза, че е 1,237 кг.
П.С. Да си надъхан лошо няма, ама поне не си измисляй "факти".
Зло куче някой по нагоре ми подхвърли , че са еднакви килограми аз не си измислям нищо . Ако ти се търси ще го намериш сигурно .
"Аз казах , като са по-леки много ясно ще вървят повече , а някой ми каза не са ве те са еднакви .
+ това спора въобще не беше за АЕ 86 , а за някаква друга корола с предно 124 коня дето по крайна информация не ровена ще даде под 16 секунди щото 25-цата давала 16,5 . А тя я дърпа най-малко с 2 коли на 400 метра . Ама явно и тебе те е мързяло да четеш всичко !
Какво значи надъхан айде кажи ми такава кола за такива пари ?
Или си имаме едно АЕ 86 и него си го слагаме навсякъде ?
Супер обективни сте няма що . Ами айде вкарайте тогава по едно АЕ 86 за по 2-3000 лв. да си купиме всички и да си имаме най-великата кола завинаги .
Ама и цял ден да пишеш из гугъл няма нищо да ти каже biggrin.gif .
Твоите образовани хора се опитват да ме убедят , че видиш ли БМВ-тата същите килограми не вървят , а пък камо ли ако са по -тежки !
И то не вървят защото са по-тежки , като цяло ами не вървят защото са им по-тежки маховиците и скоростите са им за аутобан за разлика от на опела които били за иделани за драг .
Айде стига глупости вече .
Ето ти ги глупостите една по една :
1. В далечната 2002 (ли беше, помним ли вече:))) една 1,6 тойота с 124 коня пукаше 325ци като пуканки:))). Млади сте май, не помните първите "официални" гонки в Бургас тогава. Има филмчета некъде в нета мисля. " пука ги като пуканки демек поне 2 коли разлика та ако не и повече . И това за сток кола 124 коня срещу Е30/Е36 325 171/192 коня !!!
2.Представяш ли си срама на бедняка, кат се осъзнае, че освен беден е и прост? Много хора предпочитат да вярват, че БМВ е спортна кола - тях не ги разбирам, но ги толерирам.
Не мога да разбера, тия дет без да имат идея за какво говорят, тръгват и проповядват вярата си, като единствено възможна. - тоя дето кара Е30 е пълен бастун поради 1. и поради това , че не се е качвал в АЕ86 .
3. я дай време на 400м на сток е30 325 или е36? щото тва 318ис 140кс сток тойотата 124кс го отвява на 400м с почти 2 секунди - та то е пълен мъртвец! и кантарът и е точно с 325. естествено, че беемве ще ти се стори бързо - сравняваш го с беемвета - тойота , която тежи колкото 325 обаче е 124 коня ще му скъса главата .
4.почти всички европейски коли с подобен двигател отвяват "бързите" беемвета. концепцията на беемве изобщо не е да бъде драг автомобил - от тука става ясно , че БМВ въобще не е драг автомобил а всички други са и БМВ-то ще бъде отвяно от всяка една друга кола в неговия клас - нищо , че в неговия клас освен този любим орел на Diver друго няма само дето той е 24V и е с мощност , като 8V
5. и какво имаш предвид че беемвето имало независимо окачване отзад? едни от най-бързите пистови АЕ-та в света - N2-ките, също са си цял заден мост и нямат никакви проблеми със завиването. за писта целият заден мост си е идеален, лек и здрав - и като направиш окачването като хората - не е никаква пречка - дори е предимство защото осигурява добър баланс на иначе лекичката тойота - няма как да използваш по-лека конструкция, целият заден мост е най-лекият възможен вариант. независимото окачване има предимство само на рали и офроуд трасета, където ходът на окачването е много голям. за писта изобщио не съм чул или видял АЕ да има проблеми със завиването поради целият си заден мост - тва да не ти е лада! - от тук става ясно , че независимото окачване за нищо не става пред добро настоено цяло мостче . Всичко друго е за рали и оф-роуд , както и във F1 не знаят тези нови неща дето само ние и АЕ86 дриверите знаят
6. Не разбирам изобщо, кво се хабиш?! Тоя мъртвец Е30 с 2.5 мотор си е 8.3 0-100. Точно колкото вектра 2.0 и малко повечко от една астра 2.0...или вектра 2.5 дет са къде 7.8....смех смех смех и тва ако е вървяща кола. - Без коментар :
Opel Astra F GSI 2.0 i 16V - 8.5 секунди
BMW E30 325i - 8,3s
Може би само за C25XE е вярно нещо само дето той явно е някакъв доста сгрешен мотор biggrin.gif защото трябваше да е поне 190 коня колкото е 24V мотора на БМВ да кажем .
7. Да не говорим къв "кеф" е БМВ през зимата...единствено ЕМ-ката понавървява, ма си мисля, че за 1/2 от парите има доста по-вървежни колици....А вица колко е стабилно БМВ в завой съвсем ме разсмя....та толкоз за непобедимото Е30 с 2.5 мотор....както колегата е казал всичко друго е чесане на езици/клавиатури и тям подобни.... - от тук става ясно , че БМВ през зимата не се кара и БМВ е страшно нестабилно в завой !!!! А АЕ86 с целия мост е чудно за зимата сигурно !!!
8. И понеже май наистина само си говориш, намери си читаво неровено както ти казваш БМВ и ми се обади да мина с вектричката....А ако изобщо смъкнеш капаците дет ти пречат да гледаш, ще разбереш, че Е30 с 2.5 мотор си е 9 секунди според производителя кола, дет искаш да бягаш с кола 7.8 ...ако искаш, мога те напляскам и с едно КЛИО 2000 кубика, стига френда да не го е продал...Та коли дет ще направят смешен в тоя клас и години има с лопата да ги ринеш.... - от тук става ясно , че съм с огромни капаци , които ми пречат да гледам но все пак трябва веднага да намеря една много читава Е30-ка и да се обадя на Diver да дойде да ме дръпне . Щото БМВ-то е 9 сек до 100. А пък клио 2000 кубика е най-обикновенна кола .
До тук никой не е прочел , че аз говоря за SOHC 12V 6R най-обикновен мотор и ми се предлагат решения от класа на M където и без това тези марки нищо не могат да предложат . Демек високооборотни и сгъстени и доста добре настроени мотори с доста скъпа подръжка сравнено с Е30 .
9. А за опел и невървящите коли, само да ти припомня, че съвсем доскоро ОМЕГА лотус, се водеше най-бързият сериен автомобил....За задното отново си се изфърлил кат *****на песък...за предното и ВАГ, ми ако не знаеш точно АУДИ са го измислили, ама найсе....виде се колко ги разбираш нещата...Кат си намериш Е30-ката обади се да поплачеш малко! - тука лотуса е най-бързия сериен автомобил ( до скоро ) , а разните моментари за ВАГ и тн не се разбират въобще
10. Мен лично ме кефи надеждността, баланса и риспонза на немската машина! Направили през 80те Мка Е30 и пуснали по улиците разни производни, че да могат да си пускат Мката по състезанията.
Изкачайте само още 4 години да излезе F30!!! Тогава ще видите що е то спортен автомобил - тука БМВ от умрела кочина дето не може да върви става надеждна , балансирана и риспонсна кола . И участва в заговора на БМВ да продава там нещо докато си пуска колите по някакви състезания .И само да излезе Ф30 ще видиме ние тогава !!!!
11. Басман, с теб сме си говорили в други теми, но в тази ми се ще да споменеш кой набор си и защо не помниш първите в историята на България официални гонки? Честно, темата нямаше да съществува, ако имаше идея за какво говориш. - тука вече е много важен набора , който след като спомена ще ми се изясни за какво говоря защото преди това само си бълнувам .
12. И в тоя ред на мисли, верно клиото се прави от 91-ва, ма кадетче ГСИ се прави от 89-та, та вероятно се сещаш къде си с умрелото БМВ...Мога ти посоча 15 секундни серийни коли от тез години, ма да споря с кон с капаци ми се струва нелепо, та прекратявам еднолично и едностранно спора. Оставям те с илюзията за бързо БМВ. Спи спокойно и с имисли за лотус омега - тука се прозира , че годината на клиото е две години след като 325 Е30 вече не се произвежда но пък се сещаме , че кадет 1,8 GSI е по това време и той ще разкаже играта на Е30ката . И има безкрайно много серийни коли дето ще дадат 15-ки . Но Diver на иска да разбере , че не говориме за всички серийни коли на света , а по-специално за клас между 130-170 коня купета около 90-те , атмосверни и НЕ СПОРТНИ КОЛИ . В които всъщност от хилядите възможни единствено влиза неговата любима Vectra . И Toyota-та 124 коня . щото тия от по 160 коня / 1,6 не са баш най-обикновенните и си отиват директно в класа на M където няма да им е леко въобще . И също така не струват по 1-2000 лв. Ама аз и тва не разбирам .
13. И имам смелостта да не помня първите в БГ легални гонки !!!! Срамота за мен . Това не се знае с каква цел се споменава !
14. а астра GSi 150кс - за класа си на 400м е ламя, просто и пасват предавките, тегли много здраво на 3-та и пада под 15.50. - както видяхме малко по-нагоре сток времената ни е малко трудно да повярваме , че 0-100 БМВ-то ще води и до към 160 ще бъде изпреварено с една секунда . Но какво пък това си е една ламя !!!
15. и ставаше дума точно за "дръпка" - такава си е темата! под дръпка се разбира гонка на 400м - а не софия -пловдив. - само дето нито една дръпка не е правена на 400 метра но е хубаво да си го представяме за да придадеме нужната атмосфера
16. би трябвало да знаеш поне елементарните неща. конските сили не значат нищо. - пак нищо не знам да му се невиди .
17. тва че беемве вадят 170кс от 2.5 - тойота и хонда ги вадят от 1.6 атмосферни. литровата мощност за атмосферка е на хонда - и пак , и пак , и пак започваме да сравняваме най-евтиното и най-простото с най-скъпото и най-сложното и аз пак си питам , като ми гледаш литрова мощност какво ще кажеш за 3,2 литра 330 коня !!!!!!!! Я да видиме 2х1,6 = 3,2 ААА не може да бъде . И и другото 160х2=320 аааааааааа не не не не може да бъде няма как немеца да е извадил същата литрова мощност , като Японеца . Ние получиме точните данни на S50B32 . Сещам се БМВ са откраднали двигател на Хонда и/или Тойота и понеже им се е видял много малък са залепили два един за друг и той станал двойно по-голям хахахааха .Тука има заговор срещу Япония ХАХАХАХАХАХ biggrin.gif
18. тойотата е с 4.3 диф и 7.3 маховик, беемвето е с 3.9(или 3.4?) диф и поне 13 кила маховик. демек - магистрален бегач, изобщо не го вкарвай на дръпки. беемвето винаги си е било магистрален бегач без допълнителни модификации - баварецът го е измислил така, кола за каране, а не за дръпки. тези за дръпки са със сменени дифове, копче да вдигне прекъсвача и разни други играчки. доста далеч от сток беемве са - затова хич не ги вкарвай в играта за дръпките че всеки опелджия ще ти се изсмее laugh.gif и за на Али беемвето не говори - той даже искаше да ми прави тойотата за драг - щото е правил такива още преди да дойде в българия, на вънка се е бягал точно с АЕ86

- тука има много информация !!!!! Първо става ясно защо БМВ-то не върви - от маховик и диф . Всички Опелджий се смеят на всички БМВ-джий защото са заблудени и не са видели истината в Опел . А Али освен , че е велик майстор на БМВ е разпространил и други лъжи ! Даже бил майстор и на Тойота !!!
И не трябв ада говоря за неговото БМВ защото то е апокрифно и ще съжелявам после за това ХАХАХАХХАА
19. Злото куче става рано заранта и ме захпва диретно - АЕ86 - 915-950кг според модификацията. С две спортни седалки става 870. Хубаво е преди да напишеш някоя глупост да питаш чичко Гугъл, защото ставаш смешен. Питай го също колко тези Е30 325, защото на мен ми каза, че е 1,237 кг. - само дето бате доги аз нищо подобно не съм говорил за килограмите !!!! А просто давам сравнение , че това дето ми се говори са щуротий . А именно кола да върви щото е Японска и мощността няма никакво значение . Всъщност правилната формула е съотношението между тежест и мощност , няма формула само с тежест и само с мощност ама какво разбирам аз бе .
20 . Момчето фактите си ги годи според случая biggrin.gif biggrin.gif Друго ми е интересно, надъхан пък бяга от дръпки...сигурно, щото на практика, нещата няма как да се нагодят кат на теория...ма кво ли разбираме ние семкаджийте от тегла, предавателни числа и конски сили.. - и Diver се събуди - не разбра ли бате Diver , че аз Е30-ка нямам в момента за да дойда да те скъсам , и също така няма да тръгна да тъся по света такава за да ти доказвам нещо си .
21. По въпроса пък за евтин проект на кола със задно и достъпни части, не знам да има повече останали скрапери от форд сиера...та и там е30-ката издиша...сиерка 500лв, гренадов мотор 200лв, ето под 1000 кинта проектче, или някоя манта 1000лв с Ц20ХЕ за 1000лв двигател ще разкатае префаленото ти 325...За висотите на Гошо карбуратора в комбинация с толятската инженерна мисъл, вероятно съвсем няма смисъл да си говорим... - Да само , че нито на мантата нито на сиерата това им е сток мотора . Но все пак имаш моите поздравления , че успя да съживиш тези неща от скрапа . Но те са по скоро в класа на Ладата с Фиатовия мотор от колкото на Е30 . И самия факт , че никой от нас не е виждал такива неща да се движат по улиците от години ги прави уникални почти колкото АЕ86 , само дето са доста по-евтини . И каква е тая сиера дето няма да е изяла ръждата до сега не знам . Но наистина стават за целта но не са безброй модели нали ??? И не си въобразявай , че Мантата с C20XE ще стане убиец на Е30 . Просто ще тръгне biggrin.gif . Ама няма да е 200коня +
Друг е въпроса дали ще можеш да легализираш този скрап !
Искаш ли аз да ти кажа едно също много евтино проктче ако не държиш да си 200коня + ??? Просто взимаш една 320-ка и и слагаш шпер . Да няма да си състезателен но ще си дриштиш на воля и ще си ходиш на работа без да се съобразяваш с нищо ! Щото целия ти сетъп ти е 2000 лв . А ако имаш малко повече късмет може и ел.стъкла и климатик да имаш . Айде ся кажи не е ли оферта biggrin.gif .
Иначе обективни трезво милещи хора а ???
Неее просто сектанти това истината

biggrin.gif

biggrin.gif