Цензуриран ли е форумът

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Цензуриран ли е форумът

1. Да
11
25%
2. Не
33
75%

Общо гласове: 44

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от slowtraveler » 30 Май 2024 13:42

gena_bs написа: 30 Май 2024 13:13 Примерно да се направи раздел Avensis
Коментирали сме го - унификацията при Тойота е много на високо ниво... Съответно един и същ проблем например може да се прояви и при Авенсис, и при Корола, и при Версо защото някои двигатели са еднакви... Ако са разделени по модели, дали на потребителя с Корола ще му дойде на ума да търси информацията в раздела Авенсис? Едва ли :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

gena_bs
Автомобил: служебен
Получена  благодарност: 91 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от gena_bs » 30 Май 2024 14:39

При всички вече дефектите са унифицирани. sad.gif
Даже при различни, уж, производители.
Особено при Stelantis - колкото повече "марки", толкова повече идентични повреди.
Следвайки логиката, дали на собственика на Fiat ще му дойде на акъла да търси във форум на Peugeuot, например? ppp.gif
VAG, Renault-Nissan-Mitsubishi и т.н. имат еднакви платформи и са същата боза.
Не знам за Toyota дали има взаимозаменяеми части с други марки, освен Lexus. А, сетих се - Aygo-то се прави в завод на PSA в EU.
Ами на печелившите - честито!

Всичко опира до заинтересоваността на създателя на темата!
Ако няма желание да се научи къде, какво и как да търси и 10 AI да сложим във форума, пак ще си остане същия.
Нарочно не използвам епитети и определения, но се сещате какво имам предвид.
В този случай има достатъчно "самураи", които в преносен смисъл ще му отрежат главата с цени и количество прибрани парични средства. В повечето случаи даже няма да са отстранили проблемите или поне не напълно. Ако има късмет даже няма да му върнат автомобила с разглобен двигател в багажника.

Аватар
WoLF
Благодарил/а: 684 пъти
Получена  благодарност: 267 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от WoLF » 30 Май 2024 18:55

gena_bs написа: 30 Май 2024 13:13 Значи авторът не, че не може, а не иска.
Може би защото виждаш само оставените теми, а тези с гадни заглавия за редактирани/затрити... Дискусията е за "Обратна връзка...", а не за тук ermm.gif
ИзображениеИзображениеИзображение

planetarydrive
Автомобил: Camry
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 23 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от planetarydrive » 01 Окт 2024 18:11

По-скоро няма цензура във форума.Но не знам дали не трябва да се вземат някакви мерки. От дълго време нямам особено желание да чета и участвам. Много неща се промениха през последните години, но системното, ежечасно участие на човек във форума, успява да занижи качеството му. Не е необходимо да се чете баласта, деформираните му заключения. Огромното количество изписани празнословия замърсяват средата.
Имам предвид участника, от скоро, уж собственик на нова Тойота, постоянно обясняващ колко е зле качеството на марката и какъв лош избор сме направили.Дали проблема е ментален или някаква зависимост? Дори четене с елиминиране на тези текстове не е решение. А какво беше нивото преди!

Аватар
Митхат
Автомобил: E38
Благодарил/а: 46 пъти
Получена  благодарност: 132 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Митхат » 01 Окт 2024 19:33

slowtraveler написа: 30 Май 2024 13:42 По-скоро няма цензура
Ако имаш изтрити постове толкова колкото аз и още два трима,ще мислиш малко по различно.
Тук е като нещо по Оруел,пропагандата тече под формата на леко, небрежно пуснати възхвали .
От модераторите има и осъзнати,има и такива без мнение,но другият ръководен орган е хард версия. tooth.gif

Аватар
slowtraveler

Цензуриран ли е форумът

Мнение от slowtraveler » 01 Окт 2024 20:41

mfandakov написа: 01 Окт 2024 19:33 Ако имаш изтрити постове толкова колкото аз и още два трима,ще мислиш малко по различно.
Смятай какво си писал, за да се наложи в такъв толерантен форум да ти се трият толкова мнения :whistle: no.gif ppp.gif

Аватар
Ивайло Димов
Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
Благодарил/а: 162 пъти
Получена  благодарност: 154 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Ивайло Димов » 01 Окт 2024 20:51

tooth.gif Щом мен не са ме трили -няма цензура punk.gif

Аватар
krasengn
Автомобил: Corolla e12
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Цензуриран ли е форумът

Мнение от krasengn » 02 Окт 2024 01:04

mfandakov написа: 03 Дек 2023 19:53
veso_hds написа: 03 Дек 2023 19:27 Въпреки че понякога силно ме сърбят пръстите, избягвам да взимам участие в подобни теми
Знаеш че няма смисъл понеже виждаш реално как се е оформил форумът, и не искаш да влизаш в полемика с ... администратора.
Точно така мисля и аз. Не мога да го надприказвам, да изляза на глава с него. Увърта го и без факти, а с лъжи и манипулации "доказва" тезите си.
mfandakov написа: 01 Окт 2024 19:33 Тук е като нещо по Оруел, пропагандата тече под формата на леко, небрежно пуснати възхвали.
Polski Fiat 125p (1980) --> VW Passat 1.8 RP (1990) --> Toyota Corolla Hatch 1.4 D-4D MMT (2005)

Аватар
slowtraveler

Цензуриран ли е форумът

Мнение от slowtraveler » 02 Окт 2024 09:31

За себе си отдавна съм направил анализ на действията и нивото на конкретни колеги, но не смятам да слизам до нивото им и да цапам темата с офтопик и лични заяждания ...
Някои хора вечно са 'подтискани', а ако някой Модератор реши да разчисти - 'ама цензурират ме - на лична основа, щото има власт да го направят - що така..'
Въпреки, че би трябвало да знаят от Правилата, че Модераторите не са длъжни да дават обяснения - често се случва Модераторът да има доста повече опит и информация от потребител, и съответно - да има съвсем реални причини и доводи да го направи....

Спомням си когато имаше обявен набор за Модератори, повечето 'свиха ушите'...
Защото 'онеправданите' винаги са 'онеправдани' - все нещо не им е наред, друг им е виновен, но не обичат да вземат решение, пък камо-ли те да са от страната на 'вечно лошите'...
И е най-лесно да хвърлиш кал върху тези, които вземат решение и вършат мръсната работа - Модераторите... Вместо да се замислиш какво друго би направил на тяхно място..
Така е било винаги - винаги ще има недоволни... Случвало се е да изтрия мнение на колега секунди след публикуването му - обидно мнение към колега... След което настава рев - 'ама що ме цензурирате'... А другите потребители не са успели да видят мнението... Логично е да останат с впечатление - 'ама тук има нещо скрито и цензурират яко'... Но алтернативата е мнението да бъде оставено за да бъде прочетено, което според мен е недопустимо и е грешка - освен, че цапа форума, но и инициира нови такива мнения...
И да - част от Модераторите недоволстват, че форумът позволява прекалени волности и трябва да е много по-строг.
А санкциите срещу потребители, нарушаващи правилата на форума - да ги има и да са по-тежки...
Може и да са прави...
Но аз продължавам да се надявам форумът да остане място, комфортно не само за притежателите на Тойота', но и за любителите на други марки, в който спокойно да могат да се обменят идеи, знания и т.н....

Аватар
Ивайло Димов

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Ивайло Димов » 21 Окт 2024 19:50

offtopic.gif Никога не съм си позволявал да коментирам модерация ,но е нелепо да се заключват теми само щото има полемика по даден въпрос.А па да се трият едни мнения,а други да се оставят си е двоен аршин thumbdown.gif .

Тъпо е ,в крайна сметка тва е авто-форум ...ако тук няма искри и спорове- къде ...в mama.bg ли .

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 45 пъти
Получена  благодарност: 58 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от zorbata » 21 Окт 2024 20:46

И аз да сипя в "огъня"
Вярно от скоро съм член на този форум и нямам наказания. Но от дълги години съм член на доста други автомобилни форуми(мисля че са 5 на брой, а годините са близо 30) и никъде не съм срещал такава "система" на управление. Да в повечето има едни ядра от "сектанти" на марката, но не мисля че това е болка за умиране.
В повечето форуми се налага цензура за грубо отношение към членовете и нецензурни изказвания, но не съм забелязал да се трият мнения свързани по някакъв начин с марката, независимо, че съм виждал и много глупави изказвания. Но хората затова се интересуват за да разберат кое как става от по-знаещите и по-опитни.
Ясно е че идеални неща няма, но не трябва да се пречи на изказа на хората, пък макар и той да е грешен.
А и като гледам има теми дето така се "спами", че забравяш за какво иде реч и се търси под вола теле.
caryЦар

Аватар
Ивайло Димов

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Ивайло Димов » 21 Окт 2024 21:24

tooth.gif Хардкор фенУвите по всички форуми са по-зле от сектата на Муун ...за мен тва си психично заболяване с уклон към душевна педерастия.Тва е положението .
Лично за мен да напишеш на човек влязъл с проблем "Ползвай търсачката" и да му заключиш темата по-обидно отколкото да го напсуваш.

Няма споменавам теми с откровенна путинофилия и евроатлантическа шизофрения .

Аватар
slowtraveler

Цензуриран ли е форумът

Мнение от slowtraveler » 21 Окт 2024 21:41

Ивайло Димов написа: 21 Окт 2024 19:50 нелепо да се заключват теми само щото има полемика по даден въпрос.
Вероятно темата е заключена от колега точно защото полемиката излиза от добрият тон... И по-точно - доколкото виждам точно ти излизаш от добрия тон...
И заключването на темата е добро решение за успокояване на топката...
Т.е. - дава се шанс на потребителите да осмислят поведението си и да не се налага рестрикции към самият потребител...
zorbata написа: 21 Окт 2024 20:46 В повечето форуми се налага цензура за грубо отношение към членовете и нецензурни изказвания, но не съм забелязал да се трият мнения свързани по някакъв начин с марката,
И тук това е 'водещата светлина'... В интерес на истината - не разбрах - забелязали сте триене на мнения 'свързани по някакъв начин с марката'?!
Та никоя марка не е идеална - ако си направите труда да прочетете мнения отпреди 10-15 години ще видите, че 'сектантите' тук са малцина ако въобще ги има... И често се коментират проблеми, през които си преминал или неща, които не ти са харесали.. И в това няма нищо лошо (лично аз също имам такава тема - за неволите ми с Авенсиса)....
Лошото е 'плюенето срещу вятъра', без никакви обосновки, а просто ей-така - заради хейта... Все едно аз да кажа ' марката не струва защото левият преден фар на тойотата е отвратителен - Пешо удари куче, което не видя през нощта..'... И толкова... Пък ти гадай дали левият фар е бил чупен преди това, дали не е бил настроен, или се е измърсил... Или Пешо има кокоша слепота... Ама марката е виновна... И да - дори такива мнения се трият по изключение, стига да не се нарушава добрият тон..

Аватар
Ивайло Димов

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Ивайло Димов » 21 Окт 2024 21:47

Бе коги един пУтребител целенасочено от известно време се опитва да омаловажи и принизи останалите ,щото тва е му е некъв комплекс явно .Кво да го правим ,кът не разбира от добро ща яде дърво .Ня търпя душевните терзания на некъв да оди кът дърта свекърва под мен и да обяснява как сал той знае .Че му дефектирам на суратя та стой та гледай .

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Цензуриран ли е форумът

Мнение от Akima » 21 Окт 2024 22:02

Ивайло Димов написа: 21 Окт 2024 21:47 Че му дефектирам на суратя та стой та гледай
Хайде сега превод в ефир.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Публикувай отговор